Abeceda content marketinga

Ako ste bili dobri i sa zanimanjem i pažnjom čitali sve što sam do sad napisala (optimist sam, zar ne?) onda vjerojatno već znate što je content marketing (a možda i još poneku sitnicu). Dodatno znanje nikada ne škodi, zato slijedi abeceda content marketinga.

1

ANALITIKA

Iako mnogi marketari ne vole analitiku (jer su kreativci) bez analitike ne ide. Analitika nam pomaže u praćenju rezultata, kako bismo vidjeli i znali što radimo dobro, a što ne i što bi trebalo promijeniti u budućnosti. Bez analiza i praćenja rezultata možemo stvarati sadržaj koji nikoga ne privlači i gubiti vrijeme i resurse na nešto što ne donosi rezultate.

AUTENTIČNOST

Autentičnost nam pomaže u stvaranju imidža lidera u području kojim se bavimo te kako bismo stvorili dodanu vrijednost publici i kupcima.

AUTORITET

Usko povezan s autentičnošću. Kupci vole brendove kojima mogu vjerovati . Ukoliko se postavite kao autoritet u svojoj industriji, pružate autentične informacije i sadržaj te stvarate dodanu vrijednost svojim kupcima, očekuje vas svjetla budućnost.

BRAINSTORMING

Kako bi nastao kvalitetan sadržaj, potreban je i kvalitetan brainstorming. Skupljanje ideja, zapisivanje svega što vam padne na pamet, istraživanje, odbacivanje nekvalitetnog sadržaja i razvijanje odličnih ideja.

BLOG

Očite stvari nije potrebno naglašavati. Zato se o blogu nema puno za reći osim da je nužan za uspjeh svakog biznisa, a oni koji ga nemaju ga trebaju otvoriti što prije.

BREND

Kod stvaranja sadržaja na prvom mjestu treba imati brend i poruku koju želite prenijeti publici. Content marketing pomaže u stvaranju brenda bolje od bilo koje druge marketinške tehnike. Content marketing je trajna vrijednost, a svaki brend želi postati i ostati trajno na tržištu. Vidite li vezu?

CMS 

CMS ili Content Management System nužan je za stvaranje kvalitetnog sadržaja. Mora biti (relativno) jednostavan za upotrebu, pouzdan i stabilan, pružati dovoljno opcija za kreiranje sadržaja i praćenje rezultata. WordPress je primjer dobrog i kvalitetnog CMS-a s kojim nitko ne može pogriješiti.

COPYWRITING

Copywriteri su pisci koji stvaraju i pišu tekstove u nevjerojatno velikim količinama. Moraju imati spisateljski mozak, odlično poznavati jezik, neiscrpnu kreativnost i biti malo čudni, kao i sve umjetničke duše. Tko nema navedene osobine, nije copywriter. Copywriteri su ti koji svojim tekstovima privlače publiku, zato ako nemate kvalitetnog copywritera angažirajte ju/ga što prije.

CILJANA SKUPINA

Za uspjeh je nužno pravilno odrediti ciljanu skupinu kako bismo znali kreirati sadržaj na najbolji mogući način i koji će imati najširi domet. Ukoliko znamo što publika želi, koji su njeni interesi i problemi, sadržaj će biti kvalitetniji i dobiti više pažnje od nasumičnog nagađanja i pogađanja želja publike.

Stay tuned jer sutra slijedi nastavak 🙂

 

2 responses to “Abeceda content marketinga”

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: