Abeceda content marketinga, 4.dio

Slova u abecedi ima puno pa idemo nastaviti 🙂

4

KLJUČNE RIJEČI

Znate kako se kaže, ključne riječi su kao chilli umak, lijepo začine svaki sadržaj i učine ga vidljivijim na pretraživačima ali ako je sadržaj ispunjen isključivo ključnim riječima neće privući puno publike jer sadržaj gubi na osobnosti, kvaliteteti i djeluje da je pisan isključivo u promotivne svrhe. Bolje je i pametnije fokusirati se na sadržaj koji je zanimljiv i kvalitetan nego pisati samo za Google. Na kraju krajeva, čitaju vas ljudi, a ne pretraživači. Ako se sadržaj ističe, već će ga pronaći publika, a ako nije, neće mu pomoći ni to što se nalazi na vrhu pretraživača.

KPI

KPI ili key performance indicator (ključni pokazatelj uspješnosti) su financijske i nefinancijske mjere koje se koriste kako bi se mjerio napredak postavljenih ciljeva.  Ukoliko ne postoje nikakva mjerenja nemoguće je znati je li strategija kvalitetna i hoće li dovesti do uspjeha i rezultata.

KVALITETA

Kvaliteta je važnija od količine, na to se nikada ne smije zaboraviti. Bolje je stvarati manje sadržaja visoke kvalitete nego objavljivati svaki dan nekvalitetne sadržaje koji nikoga neće zainteresirati i koji nemaju nikakvu vrijednost.

LEADOVI

Leadovi mogu biti dijelovi teksta koje Google indeksira i koji se pojavljuju u rezultatima pretraga  na temelju čega tražilica donosi sud o vrijednosti i kvaliteti sadržaja. Osim toga, leadovi su i potencijalni kupci koji će na temelju sadržaja razviti interes za ono što radite i s pravilnim pristupom postati kupci.

LINKED IN

Društvena mreža koja služi za povezivanje pojedinaca i biznisa. Za razliku od ostalih društvenih mreža izrazito je poslovno orijenitirana. LinkedIn je posebno popularan kod B2B iako se sve više koristi i u B2C poslovanju.

MJERENJE

O mjerenju rezultata i pravilno postavljenih ciljeva je već puno rečeno (KPI, google analiza i sl). Bez mjerenja učinkovitosti i rezultata nema ni kvalitetne strategije content marketinga.

MOBILNO

Više nije dovoljno stvarati sadržaje samo za PC-je i laptope, svijet je postao mobilan. Zato sadržaj mora izgledati jednako dobro i na računalu, tabletu i pametnom telefonu. Osim toga, nije loše iskoristiti mogućnost stvaranje aplikacija povezanih  s biznisom. Ljudi vole svoje mobitele, vole koristiti aplikacije koje im koriste i pomažu, a isto tako i one koje služe samo za zabavu.

Stay tuned jer nastavljamo (ako internet posluži ).

 

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: