Abeceda content marketinga, 5.dio

5

NASLOV

Naslovi su važni jer o njima ovisi hoće li publika uopće kliknuti na tekst i poželjeti ga pročitati do kraja (ili ga barem početi čitati. Ako je tekst nekvalitetan nema toliko dobrog naslova koji će ga spasiti). Naslovi koji nude rješenje, koji su postavljeni kao pitanje i koji u sebi imaju brojeve donose najbolje rezultate.

NAVIGACIJA

Put koji publika mora proći kako bi se snašla u sadržaju koji nudite na svom blogu ili web stranici. Što je navigacija lakša, publika će biti zadovoljnija i veće su šanse da će se poželjeti vratiti i provesti neko vrijeme na stranici. Komplicirane web stranice i šareni blogovi odbijaju i zbunjuju publiku.

NEWSLETTER

Djelotvoran alat content i digitalnog marketinga za kreiranje i dijeljenje sadržaja i komunikaciju s publikom. Ako imate nešto za reći, recite to u newsletteru.

OPTIMIZACIJA

Proces uređivanja sadržaja dok nije savršeno prilagođen publici i njenim potrebama. Sadržaj koji nije prilagođen publici neće imati nikakav uspjeh.

PERSONALIZACIJA

Personalizacija je sve. Publika voli sadržaj koji odgovara njihovim potrebama i za koji imaju osjećaj da je stvoren samo za njih.

PLANIRANJE

Planiranje je važno za uspjeh content marketinga i sadržajne strategije. Bez dobrog plana ideja neće uspjeti i iz tog razloga sadržaj je potrebno isplanirati unaprijed, istražiti tržište, prilagoditi sadržaj publici i naravno, imati i plan B za svaki slučaj.

PROMOCIJA

U promociju je potrebno uložiti jednako vrijeme kao u planiranje i stvaranje sadržaja. Bez promocije nema ni svrhe stvarati sadržaj. Treba se služiti svim kanalima kako bi publika bila upoznata s onim što radite.

PINTEREST

Društvena mreža koja je u potpunosti usmjerena na vizualne sadržaje i iz tog razloga najčešće je koriste biznisi vezani uz prodaju, e-prodaju ili trgovinu. Pinterest se može objasniti na staromodan način kao ploča od pluta na koju se pribadačama postavljaju slike kako bi ih svi mogli vidjeti. U novije vrijeme postaje sve zanimljivija i ostalim industrijama. Za uspjeh na Pinterestu je važna kvaliteta postavljenih fotografija koje će ostali korisnici dijeliti (pin, pribijati) dalje i na taj način promovirati brend i proizvode koje se nude.

POZIV NA AKCIJU

Poziv na akciju je ključan dio content marketinga koji pomaže pretvoriti publiku koja konzumira vaš web sadržaj u kontakte u bazi podataka i na kraju u kupce.

Nadam se da uživate u učenju abecede 😉

 

2 responses to “Abeceda content marketinga, 5.dio”

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: