Abeceda content marketinga, 6.dio

Nastavak abecede 🙂

6

ROI

ROI ili return of investment (povrat uloženog) je još jedan pojam kojeg se mnogi marketari užasavaju ali je ključan za uspjeh. Bez ROI-a nema svrhe stvarati sadržaj i trošiti resurse jer je očito da je ili a) strategija pogrešna i potrebno je donijeti novi plan ili b) publika jednostavno ne reagira na sadržaj i potrebno je otkriti zašto. Ipak, važno je imati na umu da content marketing ne donosi rezultate preko noći i potrebno je određeno vrijeme za stvaranje kvalitetnog sadržaja, skupljanja publike i izgradnje zajednice.

REDOVITOST

Iako je već rečeno da je kvaliteta važnija od količine, sadržaj mora biti objavljivan redovno. Redovitost ne samo što stvara naviku kod publike kad i u koje vrijeme može očekivati nešto novo nego govori i o odgovornosti, predanosti poslu i stvaranju autoriteta u području kojim se bavite.

SADRŽAJ

Sadržaj je kralj, zvuči li to poznato? CM je kreativan i zato je tu sve dopušteno. Sadržaj je sve što vam padne na pamet, a smatrate da može dovesti do rezultata. Blog, newsletter, društvene mreže, video, e-knjige, stripovi, infografi, prezentacije, fotografije, kvizovi…

SEO

Optimizacija internetskih stranica za tražilice kojoj je cilj povećanje posjećenosti stranice što na kraju može dovesti do prodaje.

STOPA KONVERZIJE

Ljepo je imati zainteresiranu publiku koja vas voli i redovno posjećuje ali to malo znači jer svaki biznis treba kupce i novce kako bi uspio. Stopa konverzije daje dojam o tome koliko ste uspješni u pretvaranju posjetitelja u leadove i tih leadova u kupce.

TRENDOVI

U content marketingu je jako važno pratiti trendove kako biste znali što publika voli i kakav sadržaj očekuje. Trendovi mogu jako dobro poslužiti kako mamac pažnje i širenje poruke koju želite postati ali i kod trendova je potrebno biti na oprezu i razmisliti odgovaraju li vašoj industriji i ciljanoj skupini.

TWITTER

Ukoliko želite brz i jednostavan način za dijeljenje vijesti i kratkih informacija s publikom ili samo malo popričati s njima, Twitter je za vas prava društvena mreža. Kratke objave, slika i video su uvijek dobra ideja.

Nastavak slijedi sutra u nadi da će internetska veza biti bolja. Pozdrav iz Sorrenta 🙂

 

2 responses to “Abeceda content marketinga, 6.dio”

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: