Abeceda content marketinga, 7.dio

Tko bi rekao da smo došli do kraja abecede. Vrijeme brzo prolazi kad je zabavno 🙂

78

UREDNIČKI KALENDAR

Već je naglašena važnost planiranja sadržaja i rasporeda njegovog objavljivanja. Planiranje je ključ uspjeha u content marketingu. Bez dobrog plana nema ni uspjeha, a svaki plan i ideju je dobro zapisati za što služi urednički kalendar.

VRIJEDNOST

Ako publika ne dobije vrijednost s objavljenim sadržajem to je znak da je sadržaj loš i da neće dovesti do rezultata. Morate biti stručnjak u onome s čim se bavite, pokazati autoritet i kreirati sadržaj koji će publiku educirati, zabaviti, informirati i navesti ih da požele još. Nije lagano ali nije ni neizvedivo. Potreban je dobar plan i kvalitetan pisac/tvorac sadržaja.

VIZUALNO

Vizualni sadržaj je nužan kako bi se privukla pažnja publike. Isplati se investirati u video, kvalitetnu fotografiju, infografe i ostale vizualne elemente jer ljudski mozak bolje reagira na slike nego na dugačke tekstove bez ikakvih vizualnih elemenata (što je pomalo žalosno ali na žalost istinito).

VIDEO

Publika voli video, što govori i popularnost You Tube-a i ostalih platformi za reprodukciju video sadržaja. Video ne mora biti vrhunske kvalitete i produkcije, ne mora uopće biti skup, može biti snimljen dobrim smatrphoneom i u amaterskoj režiji. Kod videa je važno da je kratak, zanimljiv, informativan i zabavan.

ZAJEDNICA

Zajednica je ono najvažnije što dolazi kao rezultat kvalitetno obavljenog content marketinga. Povezivanje s publikom je najvažniji korak u stvaranju čvrstog brenda koji je autoritet na tržištu i pretvaranja publike u kupce. Proces nije lak i brz ali upornošću i kreiranjem kvalitetnog sadržaja će doći do rezultata i izgradnje zajednice vjernih pratitelja, obožavatelja, ambasadora brenda i kupaca.

YOU TUBE

Najpopularnija platforma za postavljanje i gledanje video sadržaja. S obzirom na popularnost koju video ima kod publike, neizostavan je element svake content marketinške strategije.

X

X predstavlja broj grešaka koje ćete napraviti na putu stvaranja sadržaja i provođenja strategije content marketinga. Greške je nemoguće izbjeći jer svi griješe, posebno u počecima. Grešaka se ne treba bojati jer se na njima mogu naučiti dragocjene lekcije za budućnost i pronaći najbolji način za popravljanje kvalitete sadržaja.

Sretan petak i uživajte u vikendu 🙂

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: