Kako preuzeti nečiji Instagram Story

instagram-stories-download

Otkako su se pojavile, Instagram Stories ne prestaju privlačiti korisnike. Iako se na početku oko njih podiglo malo prašine, najviše zbog činjenice da su posudili (neki će reći i ukrali) ideju od Snapchata (ali hej, što je danas originalna ideja?) korisnici Instagrama su spremno prihvatili ovaj dodatak omiljenoj društvenoj mreži, zadovoljno ga počeli koristiti i entuzijazam nije splasnuo do danas. Štoviše, samo još više i raste, a Instagram samo dodaje nove funkcije već postojećim i razvija se u dobrom smjeru.

Instagram Stories uvijek garantiraju dobru zabavu i potpuno je prirodno da ponekad poželite imati nečiji Story na svom telefonu kako biste ga mogli pogledati kasnije ili ga odgledati više puta. S obzirom da dobivam jako puno pitanja oko Instagram Stories i načina kako preuzeti nečiji tuđi Story na svoj telefon, objasnit ću vam u ovom tekstu.

Kao što i sami znate, Instagram ne nudi opciju skidanja tuđih priča iako to ne znači da se situacije neće promijeniti u budućnosti. Još je do prošlog tjedna bilo nemoguće spremiti nečiju sliku, osim ako ne napravite screenshot dok je sad i to mogu će s najnovijim Instagramovim bookmark dodatkom, doduše ne i u galeriju telefona ali i to je neki početak. No, dok Instagram ne omogući svojim korisnicima jednostavno spremanje tuđih Stories, idemo vidjeti kako to možete i sami napraviti.

Za početak, kako uopće spremiti svoju vlastitu Instagram Story?

 • otvorite svoj Instagram Story
 • kliknite na 3 točkice u desnom donjem kutu
 • izaberite Save Photo ili Save Video od opcija koje će vam se pokazati

A sad idemo vidjeti kako ćete spremiti Instagram Story od neke druge osobe

Za ovo će vam trebati kompjuter i Chrome pretraživač ali metoda je provjerena i radi bez greške.

 • otvorite Chrome na svom kompjuteru
 • nakon što ste instalirali ovu ekstenziju, na kompjuteru otvorite Instagram
 • ulogirajte se sa svojim podacima na račun
 • uz pomoć ove ekstenzije, Stories ljudi koje pratite će biti izlistane na vrhu feeda kao i na Instagram mobilnoj aplikaciji
 • priče koje ste već pogledali (na mobitelu preko aplikacije) će biti u sivom krugu, dok će ostale biti u obojanom
 • kako biste spremili bilo koji Story, kliknite desnim dugmetom miša na ikonu osobe čiji Story želite preuzeti i izaberite opciju Download Story
 • sve slike i videi će se spremiti na kompjuter u obliku Zip-a

U slučaju da ne želite skidati sve nego samo određenu sliku ili Story napravite sljedeće:

 • kliknite na ikonu osobe čiji Story želite skinuti
 • desnim klikom miša kliknite na željenu sliku ili video
 • izaberite od opcija Save image as ili Save video as

Naravno, sve priče koje skinete na svoj kompjuter možete poslije i prebaciti na telefon uz pomoć Bluetootha ili USB kabla kako biste ih mogli držati na smartphoneu i pogledati i u pokretu (jer je potpuno jasno da su telefoni, za razliku od kompjutera, uvijek uz nas).

Postoje još određene metode skidanja Instagram Stories na telefon uz pomoć aplikacija koje možete pronaći na Play Store. Aplikacije su besplatne za preuzimanje, problem je jedino što su pune oglasa i pop-up prozora koji samo iskaču onog trenutka kad aplikaciju otvorite. Isto tako, neki korisnici koji su ih isprobali se žale na činjenicu da aplikacija ne radi ili da ipak ne mogu skinuti Instagram Story.

Unatoč tome, ipak ću vam navesti popis tih aplikacija kako biste ih mogli preuzeti i isprobati sami ako vam se ne da igrati s gore navedenom metodom.

Aplikacije za skidanje Instagram Stories s Play Store

 • Story Saver for Instagram
 • Insta Stories Saver
 • Story Save
 • Story downloader for Instagram
 • Insta Stories Saver & Uploader

Na App Store, na žalost, nisam pronašla nikakvu aplikaciju vrijednu pažnje, a da bi učinkovito preuzimala tuđe Instagram Stories na vaš telefon. U svakom slučaju, od svih metoda preporučila bih ovu s Chrome ekstenzijom jer za nju pouzdano znam da radi ono što bi trebala – skida Instagram Stories.

Nadam se da vam je ovaj vodič pomogao da skinete Instagram Stories svojih prijatelja i uživate u njima i poslije. Ako vam se svidio, obavezno ga lajkate i u budućnosti će biti još ovakvih vodiča. Do tada, uživajte u Instagram Stories.

potpis

 

5 komentara na “Kako preuzeti nečiji Instagram Story”

 1. I ja sam u kategoriji fanova Instagram Storya tako da mi je ovaj tekst baš dobro došao. Baš sam imala par dobrih Storya koja bi mi bilo super da sam mogla sačuvati tako da se ti propusti zahvaljujući ovom tvom postu više neće događati. Hvala ti 🙂

  Sviđa mi se

%d blogeri kao ovaj: