Instagram i Instagram Stories – novosti i update

Baš na vijeme za prazničnu sezonu, Instagram je izbacio novi update koji će razveseliti sve ljubiteljice i ljubitelje Instagrama, a posebno one koji uživaju u Instagram Stories. S Instagramom nikada nije dosadno, posebno u zadnje vrijeme jer nudi sve više zabavnih i zanimljivih novosti i updatea. Najnoviji Instagramov update, verzija 10.3, donosi nam opciju snimanja “hands-free”, još više naljepnica i blagdanski sadržaj.

Ovaj novi update je toliko dobar da se svi slažu, čak i najveći obožavatelji Snapchata, da bi Instagram mogao nadmašiti Snapchat s ovim novostima. Bez predugog uvoda, idemo vidjeti o čemu je riječ. Uvjerena sam da će vam se svidjeti 😉

Naljepnice (Stickers)

Ima li išta bolje od naljepnica? Instagram je dodao set od 12 novih naljepnica u blagdanskom ruhu koje su dostupne sljedećih nekoliko tjedana, točnije, dok ne prođe blagdanska sezona. Zato ih iskoristite najbolje što možete iako će u 2017. godini Instagram ove privremene naljepnice zamijeniti novim trajnim za koje ćemo tek vidjeti kakve će biti.

instagram-stickers

Uz nove naljepnice možete koristiti i nove opcije kao što su vrijeme (digitalni sat ili alarm), trenutna prognoza vremena i lokacija slična Geofilterima. Kako biste koristili nove naljepnice, kliknite na ikonu za naljepnice nakon što snimite video ili fotografiju.

insta-stickers1

Otvorit će vam se opcije za nove naljepnice, uključujući i za dodavanje lokacije na koju kad kliknete, pojavit će se mogućnost da uključite Location Services ukoliko je već nemate omogućenu i izlistat će vam se popis lokacija. Svoju lokaciju ćete moći objaviti u crno-bijeloj boji ili u Instagramovim duginim bojama, kao i prognozu vremena i sat.

insta-stickers2

Nemojte očekivati Snapchatov alat za Geofiltere ali ova opcija je svejedno jako zabavan dodatak koji se može odlično iskoristiti. Ukoliko osoba koja gleda vaš Instagram Story klikne na lokaciju, bit će prebačena na feed na kojemu su sve fotografije s te lokacije.

Još je jedan simpatičan dodatak na Instagramu četkica za crtanje ili pisanje u obliku Candy Cane-a ili crveno-bijelog šećernog štapića. S njim stvarno možete obojati svoje slike i videe u duhu Božića.

candy-cane-brush

Hands free video

Ovo je prilična novost na Instagramu i jedna od opcija koju Snapchat ne nudi. Riječ je o videu koji snimate jednim dodirom, znači da ne morate više držati dugme za snimanje kako biste snimili video nego je dovoljno samo jednom kliknuti na njega, pustiti ga i video će se snimati dok vi to želite. Kad završite, opet kliknete na dugme i video će se prestati snimati. Odlična opcija ako želite snimati video dok nešto radite i potrebne su vam obje ruke, a imate stalak za telefon.

Neograničeni tekst

Instagram je odlučio odbaciti limit za pisanje teksta u Instagram Stories. Do sada ste mogli dodati tekst samo na jednom mjestu u svojim pričama ali sad možete pisati koliko god želite i gdje god to želite. Samo kliknite dugme za tekst kako biste ga dodali još više i odredite kako ćete ga rasporediti i gdje. Tekst može biti i različitih veličina.

stories-text

Spremanje Instagram Stories

Možda najvažnije od svega, vijest koja će oduševiti sve koji imaju iOS (iPhone) je ta da sada možete spremiti (downloadati) nečiji Instagram Story na svoj telefon u obliku jednog videa umjesto nekoliko klipova. Na žalost, korisnici Andorida su izostavljeni ali to ne znači da se za nakoliko mjeseci neće i njima pojaviti ova opcija s nekim novim updateom.

Za sve one koji su na Androidu, a željeli bi preuzeti Instagram Stories od svojih prijatelja i osoba koje prate, možete to učiniti uz pomoć savjeta koje sam dala ovdje.

Sve što vam mogu reći je – uživajte u novom updateu, snimajte prekrasne blagdanske Instagram Stories i ludo se zabavite!

potpis

8 responses to “Instagram i Instagram Stories – novosti i update”

 1. Teme vezane za instagram su mi skroz nepoznate, čudnim nekim putevima božjim uspjela sam da se registrujem tamo, ali ne mogu ništa da objavljujem jer ga nisam instalirala. Malo me odbija i činjenica da me ovi sa fejsa već prate tamo, ako ih imam na jednoj društvenoj mreži šta da radim sa njima i na drugoj???

  Like

  • Instagram i Facebook su dvije potpuno različite društvene mreže koje imaju različitu namjenu. Instagram je prije svega online foto album u kojemu je sve pregledno i uredno složeno na jednom mjestu pa je po tome puno bolji za objavljivanje fotografija od Facebooka. Za one koji vole fotografiju je najbolja društvena mreža. Imam u planu za budućnost tekstove o tome kako oglašavati bizinis i/ili blog na Instagramu ali ako cilj nije oglašavanje nego isključivo zabava, ja bih na vašem mjestu koristila Instagram upravo u zabavne svrhe..Ukoliko ne želite svoj privatni život i fotografije dijeliti sa svima, a volite fotografirati uvijek ostaju slike prirode, dnevne inspiracije i slično.
   Ali svakako bih ga instalirala i pokušala mu pronaći svrhu jer je izrazito zabavna i meni osobno jedna od omiljenih društvenih mreža 🙂 I usput, uvijek se može promijeniti ime na Instagramu, ne povezati ga s Facebookom i krenuti potpuno anonimno i povezivati se s nekim sasvim novim ljudima koji dijele iste interese.

   Liked by 1 person

  • 😀 Može! Potrudit ću se što prije napisati sve o Instagramu pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju se nadam najboljem jer je za privatnu upotrebu meni osobno zanimljiviji od Facebooka, a nije za odbaciti ni korištenje Instagrama u poslovne svrhe 🙂

   Liked by 1 person

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: