Najbolje aplikacije za Instagram

Idemo danas malo na Instagram jer je potpuno jasno da je riječ o jednoj od najzanimljivijih i najatraktivnijih društvenih mreža. Kažu da slika vrijedi 1000 riječi, a po popularnosti Instagrama rekla bih da je to istina. Hoće li se u bližoj budućnosti pojaviti neka nova društvena mreža koja će skinuti Instagram s trona, ne znam ali s obzirom na to koliko Instagram vrijedno radi na poboljšanju korisničkog iskustva i neprestano dodaje nove i zabavne funkcije, rekla bih da potencijalnu konkurenciju čeka težak posao.

Instagram je aplikacija koju jednostavno morate imati ako ni zbog čega drugoga onda jer je zabavna i jer je lijepo imati svoje omiljene fotografije na jednom mjestu. Osim toga, uvijek je korisno inspirirati se na tuđim profilima i uživati u lijepim slikama. Zbog toga je Instagram smirena društvena mreža koja više služi za inspiraciju i opuštanje nego za intenzivno praćenje najnovijih novosti i događanja.

Ukoliko vam nije stalo do lajkova i interakcije s drugima, otvorite privatni račun i uživajte u fotografijama s krugom izabranih ljudi. Imate li svoj brend, biznis ili blog koji biste željeli dodatno oglašavati i privući dodatne čitatelje s Instagramom je to moguće iako nije ni brz ni lagan proces.

S obzirom da je riječ o vizualnoj društvenoj mreži, sav naglasak se stavlja na kvalitetu fotografija kao i na dizajn i izgled profila. Želite li privući pratitelje na svoj profil, morat ćete se potruditi i osim redovitosti objavljivati i kvalitetne, lijepe i zanimljive fotografije.

Svi znamo da Instagram nudi osnovni alat za uređivanje fotografija. Nije loš i s njim možete prilično popraviti kvalitetu svojih slika ali nije ni odličan i nedostaju mu brojne funkcije kako biste svoje fotografije podigli na viši nivo.

Bez puno uvoda, idemo vidjeti koje su najkorisnije aplikacije koje možete koristiti uz Instagram i dodatno si poboljšati korisničko iskustvo.

Follower Insight

ghost

Znam što vas najviše zanima jer dobivam puno pitanja kako otkriti tko vas je prestao pratiti, tko nije prihvatio zahtjev ili je potpuno neaktivan na vašem računu. Zato postoji aplikacija Unfollowers & Ghost Followers koja će vam pomoći očistiti pratitelje i omogućiti vam da otkrijete one koji su vas prestali pratiti.

Aplikacija je potpuno besplatna na Play Store, jedina joj je mana što sadrži u sebi dosta oglasa. No, oglasi je čine besplatnom pa se nećemo buniti. Sve što trebate je instalirati je, upisati svoje korisničko ime i lozinku i pustiti aplikaciju da odradi svoj posao i otkrije vam tko vas je prestao pratiti (a vi ga pratite), tko vas prati, a vi tu osobu ne pratite i koliko imate uzajamnih praćenja.

InstaSaver

unnamed

InstaSaver je besplatna i kvalitetna aplikacija pomoću koje možete preuzeti slike i videe s Instagrama  direktno na galeriju telefona. Uz pomoć ove aplikacije više ne morate raditi screenshot slika koje vam se sviđaju.

Sve što trebate je ući na Instagram preko ove aplikacije, izabrati sliku ili video koji želite spremiti na svoj smartphone, izabrati opciju Copy Share URL koja će vam se pojaviti kad tapnete na 3 okomite točkice iznad željene slike i gotovo, slika je na vašem telefonu.

Aplikacija je potpuno besplatna, problem bi mogli biti oglasi ali nema ih toliko puno da je nemoguće za izdržati.

Video Downloader za Instagram

unnamed-1

Još jedna odlična i besplatna aplikacija koju možete pronaći na Play Store, a pomoći će vam da brzo i jednostavno preuzmete video koji ste pronašli na Instagramu.

Preview – Plan your Instagram

photo

Nevjerojatno korisna aplikacija za sve one koji vole najprije isplanirati, a tek onda krenuti u akciju. Želite li prvo osmisliti svoj Instagram feed i vidjeti koji vam dizajn i stil najviše odgovara (što je posebno poželjno imate li svoj brend) ovo je aplikacija za vas.

Osim što možete složiti sve fotografije i vidjeti kako izgledaju jedna uz drugu, možete unaprijed osmisliti i tekst koji želite objaviti, poigrati se filterima i izabrati najbolje hashtagove.

Story Saver for Instagram

unnamed-2

Kao što ime govori, ova aplikacija će vam pomoći preuzeti Instagram Story neovisno o tome radi li se o slici ili o videu. Aplikacija je potpuno besplatna i možete je preuzeti na Play Store.

Insta Square Size – No Crop

square

Ovo je odlična aplikacija za sve one koji se vole igrati različitim efektima na fotografijama ali isto tako, pomoću nje možete snimiti četvrtastu fotografiju koja će vam cijela stati na Instagram, bez ikakvog rezanja i gubitka na kvaliteti.

Znate kako je popularno ono legendarno pseće lice? Uz pomoć ove aplikacije ga možete dobiti, kao i brojne druge efekte, naljepnice, okvire i pozadine za svoje fotografije.

Layout from Instagram

layout

Želite li napraviti super kolaž od svojih fotografija i objaviti ga na Instagramu, ovo je aplikacija za vas. Zašto biste zatrpavali feed i neprestano, kao na pokretnoj traci, objavljivali nove slike kad ih sve možete složiti u zanimljiv kolaž.

Savjet za poslovne korisnike – kolaži izrazito dobro prolaze i privlače pažnju.

Boomerang from Instagram

boomerang

Želite li napraviti kratak, a zanimljiv video u stilu GIF-a? Tu je Boomerang. Tko ga još uvijek nije isprobao, ne znam što čeka. Za one koji jesu, uvjerena sam da je i vama zabavan za korištenje.

Pic Collage

pic-collage

Još jedna odlična aplikacija za pravljenje kolaža, a tako misli i 50 milijuna korisnika koji su je preuzeli s Play Store. Osim što možete napraviti zanimljive kolaže od svojih fotografija, na njih možete dodati više od 1500 naljepnica, 80 pozadina i 60 predložaka kako biste podigli svoj Instagram na viši nivo.

VSCO Cam

vsco_cam_app

Ovo je omiljena kamera mnogih profesionalnih i amaterskih fotografa kao i onih koji samo uživaju u Instagramu i objavljivanju fotografija ali im je i važno da su slike visoke kvalitete. Osim kamere, ova aplikacija nudi još bezbroj alata za uređivanje fotografija kao i filtera.

Snapseed

snapseed

Želite li uređivati svoje slike, retuširati izgled, dodati tekst ili okvir na fotografiju, a možda želite i ukloniti neku osobu koja vam je slučajno uletjela u kadar dok se niste nadali, Snapseed je ono što tražite. Uz pomoć ove aplikacije možete od svojih fotografija učiniti prava umjetnička djela, a ne morate imati poseban fotografski talent.

Prisma

prisma

Tko još nije čuo za Prismu? 10 milijuna ljudi na Play Store je rado koristi, a ponekad su im serveri toliko zauzeti da ćete se i malo načekati dok program obradi vašu fotografiju. Prisma je aplikacija koja će od vaše slike učiniti umjetničko djelo u doslovnom smislu riječi.

Vaša fotografija može dobiti izgled ulja na platnu, crteža nacrtanog ugljenom, moderne umjetnosti ili apstraktne, između ostalog. Izbor je na vama ali zabava je garantirana jer je aplikacija odlična.

PaintLab

paint-lab

Poput Prisme i PaintLab nudi brojne opcije uređivanja fotografija koje se baziraju na umjetničkim djelima. Prošle godine je proglašena i za najbolju aplikaciju na Play Store u nekoliko zemalja. Osim što možete svoje fotografije i selfije uljepšati brojnim filterima i ukloniti vidljive nedostatke, možete pretvoriti svoju sliku u crtež i kreirati pravo malo umjetničko djelo samo s nekoliko poteza prstom.

Face Swap

face-swap

Ova aplikacija obiluje brojnim naljepnicama od kojih su neke i pokretne što ih čini posebno zanimljivima. Nemojte se ograničavati na cvijeće na glavi ili lice psa, uz Face Swap možete postati klaun, tigar ili potpuno nova osoba.

Textgram

unnamed

Želite li dodati tekst na fotografije uz pomoć ove aplikacije to ćete jednostavno učiniti. Textgram sadrži pregršt različitih fontova, filtera, naljepnica i okvira uz pomoću kojih možete začiniti i dodatno uljepšati svoje foto uratke.

Kwote – Quote Maker

1

Svi znamo koliko su popularni citati, a to je posebno vidljivo na Instagramu. Snimite lijepu fotografiju, dodajte inspirativan tekst i možete očekivati da ćete dobiti i koji lajk više nego inače.

Line Camera

line

Dostupna na iOS i na Androidu, ovo je najpopularnija kamera za selfije, a s tim se slaže 100 milijuna ljudi. Selfiji možda nisu nisu najbolji izbor ukoliko imate svoj biznis ali ako ste bloger i želite napraviti svoj osobni brend ili samo volite objavljivati selfije na Instagramu, ne morate tražiti dalje od ove aplikacije jer će vam ponuditi sve što tražite pa i više od toga.

InstaPlace

instaplace

InstaPlace dodaje tag na vašu fotografiju s lokacijom i datumom kako biste znali gdje ste bili u određenom trenutku. Znate kako nekada snimite prizor koji može biti na bilo kojoj lokaciji? Naprimjer, sliku cvijeta ili svog ručka, a poslije niste više sigurni gdje ste se nalazili? S ovom aplikacijom se više nećete naći u takvim problemima.

InstaWeather

weather

Ponekad želite svojim fotografijama dodati novu dimenziju ili se možda samo prisjetiti kakvo je bilo vrijeme u određenom trenutku. U tome će vam pomoći aplikacija InstaWeather koja će na vaše fotografske uratke automatski postaviti i temperaturu i trenutne vremenske uvjete. Možda vam se ne čini kao nešto jako zabavno ali moglo bi biti samo ako isprobate.

MomentCam

moment-cam

Još jedna aplikacija koja će vaše fotografije pretvoriti u crteže ili karikature, a vas u lik iz stripa ili crtanog filma. Možda želite napraviti svoj avatar za profilnu sliku na Instagramu? Nema problema, s MomentCam možete i to učiniti.

The Walking Dead Dead Yourself

dead

Tko voli “The Walking Dead” seriju, ovo je aplikacija za njega. Tko ne voli ali nema ništa protiv zombija, ovo je aplikacija za njega. Tko se užasava takvih prizora, preskočite ovu aplikaciju.

Uz pomoć ove aplikacije možete vidjeti kako izgledate u zombie izdanju, a ako ste posebno morbidno raspoloženi, svoju sliku možete objaviti i na Instagramu i uplašiti ili potpuno zgroziti svoje prijatelje.

Hyperlapse

hyperlapse

Uživate li u time lapse videima možda biste željeli snimiti svoj, a u tome će vam najbolje pomoći Hyperlapse aplikacija. Ova aplikacija je posebno korisna za poslovne profile na Instagramu jer možete snimiti kratki, ubrzani, a zanimljiv za gledanje video (posebno ako je riječ o nekom dužem eventu) u kojemu će uživati i vaša publika i klijenti.

Mislim da ste sad potpuno opremljeni kad je riječ o brojnim aplikacijama koje možete koristiti uz Instagram i uz pomoću kojih ćete poboljšati (ili začiniti) svoj profil i feed. Iako sam pisala za Android, većina ovih aplikacija se može pronaći i na App Store, možda u nekom drugom obliku. Osim toga, sve su aplikacije potpuno besplatne za preuzimanje i za korištenje iako se na nekima može pojaviti opcija dodatnog plaćanja profesionalne i naprednije verzije (koja je i bez oglasa).

Ipak, kako biste se zabavili i podigli svoj Instagram na viši nivo, ne morate ništa plaćati jer su funkcije koje se nude u besplatnim verzijama potpuno dovoljne da zadovolje sve potrebe i ukuse.

Za kraj imam još dodatni savjet za one koji često pitaju o aplikacijama koje obećavaju povećanje lajkova i pratitelja – nemojte ih koristiti. Takve aplikacije u sebi sadrže previše oglasa, a morat ćete i platiti svoje lažne pratitelje i lajkove čak i ako tvorci aplikacije tvrde da je korištenje potpuno besplatno. Uz to, možete dobiti trajni ban na Instagramu što se mnogim korisnicima već dogodilo.

Osim toga, dolaženje do pratitelja i lajkova putem prijevare nije najbolja opcija i neće vas dugoročno usrećiti. Usmjerite svoj fokus na kreiranje kvalitetnog sadržaja na koji ćete biti ponosni i nemojte se pretjerano zamarati oko toga koliko vas ljudi prati. Bolje je dobiti 5 iskrenih lajkova nego 500 lažnih.

S vremenom se kvaliteta uvijek prepozna pa ćete tako, budete li uporni i kvalitetni, doći do svog cilja. U međuvremenu, zabavite se na Instagramu i isprobajte ove zabavne aplikacije.

Jeste li možda već isprobali neku od ovih aplikacija?

potpis

 

 

9 responses to “Najbolje aplikacije za Instagram”

  1. Wow! Ovo je stvarno detaljna lista i bas me mame sve te aplikacije da ih isprobam. Koristim 5-6 slicnih i nekad se sat vremena igram s njima, a na kraju ni ne objavim sliku 🙂

    Like

  2. Imam problem…Instalirala sam unfollowers aplikaciju i otpratila sve ljude koji me ne prate..A zatim sam i instalirala aplikaciju medjutim sada kada zelim nekog da zapratim kliknem na follow i nakon toga i dalje pise follow a ne message…Taj problem imam samo na tom profilu na koji sam koristila aplikaciju.Kako da vratim sve kako je i bilo na pocetku ?

    Like

    • Jedino je rješenje deinstalirati pa opet instalirati aplikaciju Instagrama. Naravno, nema garancije da će pomoći ali tom metodom se često poprave greške i problemi pa vrijedi pokušati.
      Uvijek se može i prijaviti problem Instagramu preko profila , međutim male su šanse da će se itko javiti.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

Create a website or blog at WordPress.com