Instagram Live Video novosti

instagram live video

S Instagramom nikada nije dosadno, to ste vjerojatno do sad i sami zaključili. Riječ je o društvenoj mreži koja neprestano raste i razvija se čime može poslužiti kao uzor svim drugim društvenim mrežama pa i biznisima. Od svojih skromnih početaka Instagram je u samo nekoliko godina došao do jedne od najpopularnijih društvenih mreža.

Zanima li vas koje su tri najpopularnije društvene mreže na svijetu, riječ je o Facebooku koji je oduvijek bio i ostao broj jedan što se tiče broja korisnika kojih je gotovo dvije milijarde, za njim slijedi YouTube s nešto više od milijardu aktivnih korisnika, a odmah iza njih je i Instagram s nešto više od 600 milijuna.

Ostale društvene mreže im nisu ni blizu ni po popularnosti ni po broju korisnika, a kad je riječ o Instagramu, cure i dečki koji tamo rade i koji vrijedno smišljaju nove sadržaje i dodaju nove funkcije stvarno znaju što rade. Najbolji put do uspjeha je vrijedno stvarati i dodavati novi sadržaj koji se ljudima sviđa i od kojega imaju koristi.

Instagram se sviđa svima (ili barem ovih 600 milijuna aktivnih korisnika tako misli) ali to ne znači da se svi trebaju uspavati i pustiti stvari da idu svojim tokom jer je to najbrži put do neuspjeha. Onog trenutka kad vam slava udari u glavu, a vi zaključite da se možete prestati truditi, to će biti trenutak kad će sve krenuti pogrešno, a popularnost vam početi opadati.

instagram live

U Instagramu to jako dobro znaju i može se Snapchat ljutiti na njih koliko god želi radi posuđivanja (ili krađe) ideje ali činjenica je da su i Snapchatovu ideju s pričama koje traju 24 sata doveli na sasvim novu razinu i razvili je bolje od samog Snapchata. Sorry Snapchat ali tko ti je kriv što nemaš tim tehničara i kreativaca kakav ima Instagram.

Instagram zna što radi i to radi jako dobro. Ponekad je teško pratiti sve promjene koje se događaju i novosti koje uvode ali dok se korisnicima to sviđa (a broj im raste svakodnevno) očito je da imaju kvalitetno razvijenu strategiju.

Nakon Instagram Stories koje su bile velika novost i hit kojemu popularnost ne opada, krajem prošle godine na red je došao i live video. Kao što i sami znate, jer vjerujem da su mnogi isprobali live video i snimaju ga svakodnevno, takav video nije nikako bilo moguće spremiti na telefon. Do sada.

Instagram live video je odličan način da se povežete s prijateljima i pratiteljima u stvarnom vremenu neovisno radite li to u poslovne ili osobne svrhe. Možete snimiti što se događa u vašoj okolini i podijeliti to sa svima koji vas prate. Jednom kad video završi više mu se ne možete vratiti jer se automatski briše tako da Instagram live video funkcionira po principu “tko je pogledao, pogledao je.”

Kako snimiti Instagram live video?

Kako biste počeli snimati svoj Instagram live video, idite na svoju Story profilnu fotografiju (onu koja ima znak plus +), a nalazi se na vrhu vašeg Instagram feeda. Isto tako, možete samo kliknuti na ikonu kamere u lijevom vrhu ekrana.

live video

Ova radnja će vas dovesti do nekoliko opcija između kojih možete birati:

  • live – video koji nestaje onog trenutka kad je završilo snimanje
  • normal – za Instagram Stories ili priče koje nestaju nakon 24 sata
  • Boomerang – time lapse video nalik na GIF
  • hands free – snimajte bez držanja telefona

Želite li snimiti live video, izabrat ćete opciju live.

Prije nego što se odlučite na snimanje videa, kliknite na ikonu zupčanika u gornjem lijevom kutu kako biste provjerili postavke i odlučili tko može komentirati vaš video i ima li osoba za koje želite da ga ne vide.

Da biste počeli snimati live video, jednostavno kliknite na Start Live Video.

Instagram story postavke

Kad počnete snimati svoj live video, pratitelji koji imaju omogućenu opciju pristizanja obavijesti će dobiti obavijest na svoj telefon da ste počeli s live videom. To je zgodna opcija koja omogućava da ne propustite video i uključite se na vrijeme.

U gornjem desnom kutu videa vidjet ćete broj gledatelja, a na dnu će se objavljivati komentari. Želite li onemogućiti komentiranje, stisnite ikonu  i izaberite opciju Turn Off Commenting. Imate li neke ključne riječi u filterima vodite računa da iste postavke vrijede i za live video te se komentari koji sadrže riječi koje ste zabranili neće objaviti.

Odlična stvar kod live videa na Instagramu je što takav video može trajati do 60 minuta. To znači da možete snimiti pravi vlog ili detaljan putopis dok ste na nekom zanimljivom mjestu.

Problem kod live videa je, barem do sad, bio u činjenici što se nije mogao spremiti na telefon. Jednom kad ste završili sa snimanjem, video je bio izgubljen i za vas i za vašu publiku. Zbog toga su mnogi izbjegavali snimati live videe nekih važnijih događaja i ulagati previše truda u nešto što zauvijek nestaje nakon emitiranja.

S obzirom da Instagram misli na sve, to više nije problem jer se od ovog tjedna live video može spremiti na smartphone. To još uvijek ne znači da možete spremiti tuđi live video ali možete spremiti svoj što je isto dobra vijest.

Kako spremiti live video?

Instagram live video save

Kad ste snimili sve što ste planirali i želite završiti live video, stisnite End, a želite li spremiti video stisnite Save u gornjem desnom kutu. Nakon toga stisnite Done i video će biti spremljen u galeriju vašeg telefona.

Vodite računa da će dužim videima trebati malo duže da se spreme, možda minutu ili nešto više pa nemojte izgubiti strpljenje. Isto tako, moći ćete spremiti samo live video ali ne i komentare koje ste dobili za njega ili lajkove. 

Kad spremite video, on nestaje s Instagrama kao i prije samo što je sad razlika što ga možete imati u svojoj arhivi i objaviti ga na nekoj drugoj platformi ako poželite.

S obzirom da video i dalje nestaje nakon što je snimanje završeno, gledatelji će i dalje imati potrebu, kao i do sad, uključiti se što prije kako bi ga pogledali u živo.

Ovaj update je dostupan i na Android i na iOS telefonima. Nemate li još uvijek mogućnost spremanja live videa, provjerite imate li ažuriranu aplikaciju Instagrama.

Uživajte u snimanju live videa i nemojte ga zaboraviti spremiti. Nikada ne znate kad vam može zatrebati ili kada ćete opet željeti proživjeti snimljene trenutke.

Volite li vi snimati live video ili su vam Instagram Stories ipak draže?

potpis

4 responses to “Instagram Live Video novosti”

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: