Kako odgovoriti na Instagram Story slikom ili videom?

instagram

Koja je jedna od najpopularnijih i najbrže rastućih društvenih mreža? Instagram. A koja je, bez izuzetka, Instagramova funkcija najpopularnija? Instagram Stories. Otkako su se pojavile, oko Instagram Stories se ne smanjuje interes, a to vrlo dobro znaju i u Instagramu pa tako svako malo dodaju nove funkcije i dodatke na radost svih korisnika.

Svi znamo da Instagram i Snapchat imaju objavljen rat koji će prestati vjerojatno ako Instagram uspije izgurati Snapchat s tražišta. I iako je Snapcaht nedavno objavio novi dodatak u obliku Snap Map, Instagramu se mora priznati da ipak ima bolje ideje. Za razliku od SnapMap koje su navele i policiju da reagira i upozorava korisnike na opasnosti koje se kriju u dijeljenju lokacije s nepoznatim ljudima, Instagram za sada barem nije toliko opasan.

Do sada se moglo na Instagram Stories odgovarati u obliku teksta. Dosadno, zar ne? Tu je Snapchat ipak bio bolji od Instagrama. Moglo se vidjeti i tko gleda Instagram Stories i koliki je broj pregleda. Sada se i to promijenilo pa korisnici Instagrama napokon mogu odgovoriti na nečiji Instagram Story videom ili slikom.

instagram-story-1

Taj novi dodatak na Instagram Story znači da možete odgovoriti na nečiju priču slikom ili videom sa svim filterima, naljepnicama ili u obliku Boomeranga ako vam se tako najviše sviđa. Kao i kod Snapchata, vaš odgovor u obliku slike ili videa bit će vidljiv neko vrijeme nakon čega će nestati, a korisnik će dobiti obavijest ukoliko ste snimili screenshot nečijeg odgovora na vaš Instagram Story ili ga još jednom odgledali.

Iz Instagrama poručuju da su dodali ovu novu zabavnu funkciju kako bi dodatno poboljšali iskustvo korištenja aplikacije. Smatraju kako nema ništa bolje od komuniciranja putem slika i videa i misle kako će ovaj dodatak smo povećati već i tako popularan Instagram i Instagram Stories.

Kako odgovoriti na nečiji Instagram Story putem slike ili videa?

instagram-story-2

Za početak će vam trebati verzija Instagrama 10.28 ili viša pa provjerite jeste li ažurirali aplikaciju ili to učinite na Google Play ili Apple Store. Korisnik kojemu želite poslati odgovor u obliku slike ili videa mora imati omogućenu opciju komentairanja, a to ćete vidjeti po ikoni kamere na dnu Storyja koji gledate.

  • Kako biste odgovorili na nečiji Instagram Story, tapnite na dugme kamere dok gledate nečiji Instagram Story

  • Snimite sliku, video ili Boomerang, dodajte filtere i naljepnice ako to želite

  • Tapnite na Send i možete nastaviti gledati Instagram Story tamo gdje ste stali

  • Odgovori na Instagram Story pojavljuju se u inboxu i obojani su u plavo kad je riječ o videu ili slici

  • Kada pogledate odgovor on nestaje iz inboxa

  • Snimite li screenshot, osoba koja vam je poslala odgovor u obliku slike ili videa dobit će obavijest o tome

instagram-stories

Instagram ima više od 700 milijuna korisnika, do kraja godine će vjerojatno doći i na milijardu što ga čini drugom po redu najpopularnijom društvenom mrežom uz Facebook. Instagram Stories su definitivno najpopularnija funkcija i ludilo koje traje oko toga nikako ne prestaje.

Za očekivati je da će broj obožavatelja Instagram Stories u budućnosti nastaviti rasti, a da će Instagram svako malo dodavati nove i još zabavnije funkcije kako bi zadržali postojeće, a privukli nove korisnike.

Što čekate? Idite na Instagram, pogledajte priče svojih prijatelja i pošaljite im odgovor u obliku slike ili videa!

potpis

4 responses to “Kako odgovoriti na Instagram Story slikom ili videom?”

  1. I haven’t used stories on Instagram yet, nor have I responded to any. I have viewed many, It’s good to know they can see that I have viewed. I didn’t know until now that they could. Thanks, Ivana, Great information as always.

    Liked by 1 person

Create a website or blog at WordPress.com