Društvene mreže

Problem s Instagramom – kako vratiti Instagram?

Edit 12.03.2018.

Nažalost, ova metoda više ne vrijedi i više nema načina da se prijavi hakirani račun. Instagram je uvijek imao relativno lošu korisničku podršku ali u zadnje vrijeme je još gora nego što možete zamisliti, posebno jer uspješno ukidaju sve načine na koje ih korisnik može kontaktirati.

Što sada možete učiniti?

Ukoliko još uvijek znate mail s kojim ste se prijavili na Instagram, a haker nije promijenio lozinku i na njemu, jedino što vam preostaje je da na Log In ekranu idete na opciju Get help signing in.

instagram-1

Unesite svoju email adresu i pratite upute na ekranu koje će vam Instagram dati. Tom metodom možete promijeniti svoju lozinku i potencijalno se spojiti na profil. Međutim, nema garancije ni da će to uspjeti ukoliko je riječ o hakiranom profilu ili više nemate pristup mailu.

U tom slučaju više ništa ne možete učiniti osim otvoriti novi profil, maksimalno ga osigurati dvofaktorskom autentifikacijom i jakom lozinkom i nadati se da će ovaj put biti sve u redu.

Osigurajte svoj profil dok nije kasno:

 • izaberite email koji koristite i kojemu imate pristup
 • omogućite dvofaktorsku autentifikaciju
 • izaberite jaku lozinku koju nije lako pogoditi i zapišite je na sigurno mjesto

cvijeće

“Ti si doktorica za Instagram i moraš mi pomoći”, napisao mi je prije nekoliko dana jedan simpatični čitatelj bloga na Facebook Messenger. Doktorica za Instagram, nasmijala sam se, ali sam se i zamislila. Stvarno…većinu slobodnog vremena rješavam probleme svojih čitatelja vezanih uz svima omiljenu društvenu mrežu – Instagram.

Instagram je društvena mreža čija popularnost raste nevjerojatnom brzinom, ako uopće vjerujete da je to moguće. Isto tako, iako uglavnom radi prilično fluidno i bez problema, nisu rijetke razne poteškoće s kojima se suočavaju korisnici Instagrama.

Imate li i vi Instagram i do sada niste imali ni jedan problem s aplikacijom, smatrajte se sretnima jer imam veliki broj čitatelja koji se suočavaju s problemamima vezanim uz Instagram, profil na Instagramu i bugove koji ih ometaju u bezbrižnom korištenju aplikacije.

U zadnje vrijeme mi se počelo javljati puno čitatelja koji imaju problema s profilom na Instagramu, točnije, ne mogu više ući (ulogirati se) na profil. Tako sam provela cijelu prošlu nedjelju na Messengeru pokušavajući pomoći jednoj simpatičnoj mladoj dami koja je, greškom, uklonila email s Instagrama i više nije mogla ući na svoj profil, iako su svi njeni prijatelji profil mogli vidjeti bez ikakvih problema.

Nakon puno pokušaja od kojih ni jedan nije donio željene rezultate, došla sam do ove ideje. Predložila sam joj da pokuša. Učinila je to i onda smo nestrpljivo čekale. U nedjelju se ništa nije dogodilo ali mi je zato, odmah u ponedjeljak ujutro javila da je uspjelo i da je vratila svoj Instagram.

Nitko sretniji od nas. Ako niste znali, ja se veselim jednako kao i čitatelji kojima pomognem. Možda i više jer bi mi bilo žao da ne uspijemo i da ne mogu pomoći, a vidim da su ljudi očajni. Nekome je to možda smiješno ali mnogima društvene mreže znače puno, na njima su im brojne uspomene i razumljivo je da će biti pod stresom ako se nešto dogodi.

Što se tiče ostalih problema s Instagramom, bude tu svega. Hakiranih računa, bugova koji spriječe pristup Instagramu, lozinki koje prestanu raditi same od sebe pa se korisnik više ne može ulogirati, zaboravljenih lozinki i korisničkih imena i, kao gore navedenih, problema kad se greškom i nepažnjom ukloni email s Instagrama.

S obzirom da sam ustanovila da ova metoda donosi dobre rezultate kad je riječ o nekom većem problemu, odlučila sam je postaviti i na blog kako bi pomogla i drugima.

Za sve manje probleme na Instagramu uvijek preporučujem da učinite sljedeće:

 • odlogirajte se pa se opet ulogirajte
 • provjerite je li vam aplikacija Instagrama ažurirana pa ako nije učinite to
 • deinstalirajte i opet instalirajte aplikaciju Instagrama na svoj telefon (neće se izbrisati slike ni vaš profil)
 • pokušajte se ulogirati preko PC-ja. Iako ograničenih mogućnosti, Instagram se može koristiti i preko računala pa je to jedna od boljih metoda provjere je li problem u mobilnoj aplikaciji ili je riječ o nekom većem problemu koji s aplikacijom nema veze

Kad ste prošli sve ove metode, a ništa nije pomoglo, znak je da moramo ići na plan B i smisliti neko bolje rješenje. Ovo koje ću vam sada dati prvenstveno se odnosi na problem vraćanja svog računa kad greškom (ili namjerno) uklonite email adresu sa svog profila.

No, metoda provjereno radi i ako je riječ o hakiranom profilu, problemu neispravne lozinke ili korisničkog imena i bezbroj drugih problema.

Koraci koje morate slijediti točnim redoslijedom koji ću napisati pomoći će vratiti vaš račun na Instagramu.

Da biste vratili svoj račun, morat ćete prijaviti Instagramu da je hakiran. Da, znam, možda nije hakiran, možda vam samo nedostaje email adresa ali to nije važno. Instagram vas neće ozbiljno shvatiti ako im javite da ste zaboravili lozinku ili izbrisali email ali će vas jako ozbiljno shvatiti ako im prijavite hakiran račun.

Prijevara? Možda…ali ne želite li svoj račun nazad? To sam i mislila. Zato, krenimo.

 1. Morat ćete koristiti svoj telefon i mobilnu aplikaciju Instagrama jer ovo ne radi na PC-ju. Nekada je radilo ali više ne pa ne morate ni pokušavati. Svi znamo da je Instagram prvenstveno kreiran kao mobilna aplikacija.

2. Ovi koraci su izrazito važni kako bi sve išlo po planu:

instagram-1

 • upišite svoje korisničko ime, email ili broj telefona
 • nikako nemojte upisivati svoju lozinku (password)
 • kliknite na Get help signing in

3. Bit ćete prebačeni na stranicu koja izgleda ovako:

instagram-2

Na toj stranici nećete ništa upisivati čak i ako znate sve podatke. Ono što morate napraviti je kliknuti na link Need more help? koji se nalazi ispod Send Login Link. Bit ćete prebačeni na ovu stranicu.

4. Popunite tražene podatke. Pod Contact email (if different) upišite email koji ne mora biti identičan onom s kojim ste se ulogirali kad ste otvarali profil ali vodite račauna da to mora biti email kojim se koristite jer ćete se na njega morati spojiti pa je poželjno da znate lozinku i korisničko ime.

instagram-3

5. Tu se zaustavite i nemojte klikati na opcije kao što su I forgot which email is on my account ili I know which email is on my account but I can’t log in. Sve što morate je označiti da vam je račun hakiran – My account was hacked.

instagram-4

6. Instagram će vas tražiti neke detalje pa im ih morate napisati. To ćete morati učiniti na engleskom i ovaj tekst će biti sasvim u redu, slobodno ga iskopirajte: I accidentally removed my email from this Instagram account. When I try to log in, it displays that I need to reset password, but the option will not help since my email is removed. I tried the forgot password option, it’s still not working. Please help me.

Tekst prilagodite problemu koji imate. Ako je riječ o stvarno hakiranom računu, kao što sam nedavno imala slučaj, preskočite sve i upišite da vam je račun hakiran. Ukoliko je riječ o lozinki koju ste zaboravili, a iz nekog razloga vam nova koju vam šalju na mail ne radi, napišite da ste zaboravili lozinku. Isto vrijedi za sve druge probleme.

7. Kliknite na Submit i pričekajte nekoliko minuta (u praksi se pokazalo da reagiraju već nakon 10ak minuta), a onda ćete primiti ovakvu poruku na email. To je email s uputama koje su vam poslali iz Instagrama.

instagram-5

Uglavnom traže od vas da na čisti list papira napišete kod koji su vam poslali, napišete svoje puno ime i prezime kao i ime kojim se koristite na Instagramu. Podignete papir, slikate selfie, spremite fotku kao JPEG i pošaljete im to nazad mailom.

Ukoliko to ne učinite, neće vam pomoći ali mislim da je jedan mali selfie najmanje što možete učiniti za svoj račun. I to je to, nakon nekog vremena račun će vam biti vraćen kao da se ništa nije dogodilo.

Koliko će im trebati? Ovisi, koliko sam primijetila, nema pravila. U slučaju izbrisanog emaila trebalo im je cijelu noć, u slučaju hakiranog računa 5-6 sati, u jednom drugom slučaju, prekompliciranom da ga opisujem, malo duže od jednog dana.

Budite strpljivi i Instagram će vam riješiti problem samo ako se držite svih ovih koraka. Ipak, nadam se da vam Instagram neće priuštiti tolike probleme i stres te da vam ovi savjeti neće nikada zatrebati.

Jeste li imali kada kakvih problema s Instagramom?

Potpis

159 komentara

 1. Zdravo Ivana…
  Treba mi pomoć, u firmi u kojoj radim volim Intagram i Facebook stranicu, ali jutros mi se desilo da ne mogu da se ulogujem na Instagram, stranica uopste ne postoji. I kada je pretražim sa drugog naloga ne može se pronaći. Šta da radim…?

  Sviđa mi se

  1. Zdravo,
   ukoliko nije moguće ulogirati se ni preko mobitela ni preko web verzije na kompjuteru, a nalog više ne postoji, može biti samo riječ o hakiranom računu ili da je Instagram sam izbrisao nalog iz nekog razloga.
   Najbolje je ići na login ekran, upisati korisničko ime pa na opciju Need more help? Tamo treba slijediti korake i pokušati objasniti Instagramu u čemu je problem kako bi poslali kod s kojim se potrebno slikati i putem kojeg će se moći ulogirati nazad na profil.
   Međutim, nema garancije da će to uspjeti, nažalost, kao ni da će Instagram reagirati posebno ako su oni iz nekog razloga obrisali profil.
   Lijep pozdrav,
   Ivana

   Sviđa mi se

 2. Kako mogu vratiti sifru Instagrama,ukoliko sam zaboravio koji mail sam prijavljem i broj telefona koji je na intagramu,facebook mi je povezan sa starim nalogom instagrama.

  Sviđa mi se

 3. Molim vas mi pomozite,očajan sam.Već neko duže vrijeme nemam instagram.Problem je u mobilnoj aplikaciji jer se mogu ulogirati preko PC-ja i preko drugih uređaja. Ali kad se idem ulogirati preko svoga iphona upišem ispravno korisničko ime i šifru i na vrhu ekrana mi piše `ŽAO NAM JE,DOŠLO JE DO PROBLEMA S VAŠIM ZAHTJEVOM´(sve sam probao ništa nepomaže, molim vas pomozite)

  Sviđa mi se

  1. Baš mi je drago 🙂 Nema na čemu.
   Instagram u pravilu briše profile koji su prekršili neko od njihovih pravila objavljivanja (neprimjerene fotografije, govor mržnje, spam…), neaktivne profile na koje se dugo nitko nije spojio niti išta objavio, lažne profile koji glume nekoga ili neku poznatu osobu, profile koji nude pratitelje te profile koje je netko prijavio, a u Instagramu su ustanovili da je razlog prijave opravdan.
   U svemu tome ponekad zalutaju i oni koji nisu napravili ništa od navedenog pa brza reakcija često pomaže u vraćanju profila.
   Lijep pozdrav,
   Ivana

   Sviđa mi se

   1. Hvala puno, a da li je moguce i to da za malo vremena dobijes vise pratitelja i kao dobijes ban ili tako nesto pa ti oni deaktiviraju i nakon nekog vremena vrate profil?

    Sviđa mi se

 4. Npr. skupio sam 1300 pratitelja za 7 dana, a pritom pratio negdje oko 3k, i najprije sam dobio zabranu, a zatim su ga i izbrisali, isto to se desilo i na proslom acc ali njega su vratili nakon sto sam podnio prijavu, pa ako ima ko slicnih iskustava neka se javi

  Sviđa mi se

 5. Zdravo Ivana, i ja trebam pomoć!!
  Naime, ne mogu nikako pristupiti svome racunu. Kada upisem korisnicko ime i lozinku, instagram od mene trazi da potvrdim te podatke s kodom koji mi je poslan na mail. Ali postoji problem jer sam ja zaboravila svoju e postu od instagrama te ne mogu nikako pristupiti tom kodu koji su mi poslali.
  Zalila sam se instagramu te su mi oni poslali kod na drugi mail te sam se morala uslikati s tim kodom i poslati ga natrag njima, ali oni mi jos nisu nista odgovorili na to sto sam im poslala.
  Da im posaljem opet? Mozda je greska jer sam im prijavila da sam zaboravila adresu e poste. Da sada prijavim hakirani profil?
  Molim te, pomozi mi!!

  Sviđa mi se

  1. Zdravo 🙂
   Pričekaj još 1 dan da se povratno jave, a onda pošalji sve opet…sliku i kod na mail na koji si im slala. Ako se ni nakon toga ne jave, salji im uporno koliko god puta treba. Spori su, losa im je korisnicka podrska i kad vide da je netko uporan obicno se potrude rijesiti problem.
   Lijep pozdrav,
   Ivana

   Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s