Problem s Instagramom – kako vratiti Instagram?

Edit 12.03.2018.

Nažalost, ova metoda više ne vrijedi i više nema načina da se prijavi hakirani račun. Instagram je uvijek imao relativno lošu korisničku podršku ali u zadnje vrijeme je još gora nego što možete zamisliti, posebno jer uspješno ukidaju sve načine na koje ih korisnik može kontaktirati.

Što sada možete učiniti?

Ukoliko još uvijek znate mail s kojim ste se prijavili na Instagram, a haker nije promijenio lozinku i na njemu, jedino što vam preostaje je da na Log In ekranu idete na opciju Get help signing in.

instagram-1

Unesite svoju email adresu i pratite upute na ekranu koje će vam Instagram dati. Tom metodom možete promijeniti svoju lozinku i potencijalno se spojiti na profil. Međutim, nema garancije ni da će to uspjeti ukoliko je riječ o hakiranom profilu ili više nemate pristup mailu.

U tom slučaju više ništa ne možete učiniti osim otvoriti novi profil, maksimalno ga osigurati dvofaktorskom autentifikacijom i jakom lozinkom i nadati se da će ovaj put biti sve u redu.

Osigurajte svoj profil dok nije kasno:

  • izaberite email koji koristite i kojemu imate pristup
  • omogućite dvofaktorsku autentifikaciju
  • izaberite jaku lozinku koju nije lako pogoditi i zapišite je na sigurno mjesto

cvijeće

“Ti si doktorica za Instagram i moraš mi pomoći”, napisao mi je prije nekoliko dana jedan simpatični čitatelj bloga na Facebook Messenger. Doktorica za Instagram, nasmijala sam se, ali sam se i zamislila. Stvarno…većinu slobodnog vremena rješavam probleme svojih čitatelja vezanih uz svima omiljenu društvenu mrežu – Instagram.

Instagram je društvena mreža čija popularnost raste nevjerojatnom brzinom, ako uopće vjerujete da je to moguće. Isto tako, iako uglavnom radi prilično fluidno i bez problema, nisu rijetke razne poteškoće s kojima se suočavaju korisnici Instagrama.

Imate li i vi Instagram i do sada niste imali ni jedan problem s aplikacijom, smatrajte se sretnima jer imam veliki broj čitatelja koji se suočavaju s problemamima vezanim uz Instagram, profil na Instagramu i bugove koji ih ometaju u bezbrižnom korištenju aplikacije.

U zadnje vrijeme mi se počelo javljati puno čitatelja koji imaju problema s profilom na Instagramu, točnije, ne mogu više ući (ulogirati se) na profil. Tako sam provela cijelu prošlu nedjelju na Messengeru pokušavajući pomoći jednoj simpatičnoj mladoj dami koja je, greškom, uklonila email s Instagrama i više nije mogla ući na svoj profil, iako su svi njeni prijatelji profil mogli vidjeti bez ikakvih problema.

Nakon puno pokušaja od kojih ni jedan nije donio željene rezultate, došla sam do ove ideje. Predložila sam joj da pokuša. Učinila je to i onda smo nestrpljivo čekale. U nedjelju se ništa nije dogodilo ali mi je zato, odmah u ponedjeljak ujutro javila da je uspjelo i da je vratila svoj Instagram.

Nitko sretniji od nas. Ako niste znali, ja se veselim jednako kao i čitatelji kojima pomognem. Možda i više jer bi mi bilo žao da ne uspijemo i da ne mogu pomoći, a vidim da su ljudi očajni. Nekome je to možda smiješno ali mnogima društvene mreže znače puno, na njima su im brojne uspomene i razumljivo je da će biti pod stresom ako se nešto dogodi.

Što se tiče ostalih problema s Instagramom, bude tu svega. Hakiranih računa, bugova koji spriječe pristup Instagramu, lozinki koje prestanu raditi same od sebe pa se korisnik više ne može ulogirati, zaboravljenih lozinki i korisničkih imena i, kao gore navedenih, problema kad se greškom i nepažnjom ukloni email s Instagrama.

S obzirom da sam ustanovila da ova metoda donosi dobre rezultate kad je riječ o nekom većem problemu, odlučila sam je postaviti i na blog kako bi pomogla i drugima.

Za sve manje probleme na Instagramu uvijek preporučujem da učinite sljedeće:

  • odlogirajte se pa se opet ulogirajte
  • provjerite je li vam aplikacija Instagrama ažurirana pa ako nije učinite to
  • deinstalirajte i opet instalirajte aplikaciju Instagrama na svoj telefon (neće se izbrisati slike ni vaš profil)
  • pokušajte se ulogirati preko PC-ja. Iako ograničenih mogućnosti, Instagram se može koristiti i preko računala pa je to jedna od boljih metoda provjere je li problem u mobilnoj aplikaciji ili je riječ o nekom većem problemu koji s aplikacijom nema veze

Kad ste prošli sve ove metode, a ništa nije pomoglo, znak je da moramo ići na plan B i smisliti neko bolje rješenje. Ovo koje ću vam sada dati prvenstveno se odnosi na problem vraćanja svog računa kad greškom (ili namjerno) uklonite email adresu sa svog profila.

No, metoda provjereno radi i ako je riječ o hakiranom profilu, problemu neispravne lozinke ili korisničkog imena i bezbroj drugih problema.

Koraci koje morate slijediti točnim redoslijedom koji ću napisati pomoći će vratiti vaš račun na Instagramu.

Da biste vratili svoj račun, morat ćete prijaviti Instagramu da je hakiran. Da, znam, možda nije hakiran, možda vam samo nedostaje email adresa ali to nije važno. Instagram vas neće ozbiljno shvatiti ako im javite da ste zaboravili lozinku ili izbrisali email ali će vas jako ozbiljno shvatiti ako im prijavite hakiran račun.

Prijevara? Možda…ali ne želite li svoj račun nazad? To sam i mislila. Zato, krenimo.

  1. Morat ćete koristiti svoj telefon i mobilnu aplikaciju Instagrama jer ovo ne radi na PC-ju. Nekada je radilo ali više ne pa ne morate ni pokušavati. Svi znamo da je Instagram prvenstveno kreiran kao mobilna aplikacija.

2. Ovi koraci su izrazito važni kako bi sve išlo po planu:

instagram-1

  • upišite svoje korisničko ime, email ili broj telefona
  • nikako nemojte upisivati svoju lozinku (password)
  • kliknite na Get help signing in

3. Bit ćete prebačeni na stranicu koja izgleda ovako:

instagram-2

Na toj stranici nećete ništa upisivati čak i ako znate sve podatke. Ono što morate napraviti je kliknuti na link Need more help? koji se nalazi ispod Send Login Link. Bit ćete prebačeni na ovu stranicu.

4. Popunite tražene podatke. Pod Contact email (if different) upišite email koji ne mora biti identičan onom s kojim ste se ulogirali kad ste otvarali profil ali vodite račauna da to mora biti email kojim se koristite jer ćete se na njega morati spojiti pa je poželjno da znate lozinku i korisničko ime.

instagram-3

5. Tu se zaustavite i nemojte klikati na opcije kao što su I forgot which email is on my account ili I know which email is on my account but I can’t log in. Sve što morate je označiti da vam je račun hakiran – My account was hacked.

instagram-4

6. Instagram će vas tražiti neke detalje pa im ih morate napisati. To ćete morati učiniti na engleskom i ovaj tekst će biti sasvim u redu, slobodno ga iskopirajte: I accidentally removed my email from this Instagram account. When I try to log in, it displays that I need to reset password, but the option will not help since my email is removed. I tried the forgot password option, it’s still not working. Please help me.

Tekst prilagodite problemu koji imate. Ako je riječ o stvarno hakiranom računu, kao što sam nedavno imala slučaj, preskočite sve i upišite da vam je račun hakiran. Ukoliko je riječ o lozinki koju ste zaboravili, a iz nekog razloga vam nova koju vam šalju na mail ne radi, napišite da ste zaboravili lozinku. Isto vrijedi za sve druge probleme.

7. Kliknite na Submit i pričekajte nekoliko minuta (u praksi se pokazalo da reagiraju već nakon 10ak minuta), a onda ćete primiti ovakvu poruku na email. To je email s uputama koje su vam poslali iz Instagrama.

instagram-5

Uglavnom traže od vas da na čisti list papira napišete kod koji su vam poslali, napišete svoje puno ime i prezime kao i ime kojim se koristite na Instagramu. Podignete papir, slikate selfie, spremite fotku kao JPEG i pošaljete im to nazad mailom.

Ukoliko to ne učinite, neće vam pomoći ali mislim da je jedan mali selfie najmanje što možete učiniti za svoj račun. I to je to, nakon nekog vremena račun će vam biti vraćen kao da se ništa nije dogodilo.

Koliko će im trebati? Ovisi, koliko sam primijetila, nema pravila. U slučaju izbrisanog emaila trebalo im je cijelu noć, u slučaju hakiranog računa 5-6 sati, u jednom drugom slučaju, prekompliciranom da ga opisujem, malo duže od jednog dana.

Budite strpljivi i Instagram će vam riješiti problem samo ako se držite svih ovih koraka. Ipak, nadam se da vam Instagram neće priuštiti tolike probleme i stres te da vam ovi savjeti neće nikada zatrebati.

Jeste li imali kada kakvih problema s Instagramom?

Potpis

245 responses to “Problem s Instagramom – kako vratiti Instagram?”

  1. Zdravo Ivana…
    Treba mi pomoć, u firmi u kojoj radim volim Intagram i Facebook stranicu, ali jutros mi se desilo da ne mogu da se ulogujem na Instagram, stranica uopste ne postoji. I kada je pretražim sa drugog naloga ne može se pronaći. Šta da radim…?

    Like

    • Zdravo,
      ukoliko nije moguće ulogirati se ni preko mobitela ni preko web verzije na kompjuteru, a nalog više ne postoji, može biti samo riječ o hakiranom računu ili da je Instagram sam izbrisao nalog iz nekog razloga.
      Najbolje je ići na login ekran, upisati korisničko ime pa na opciju Need more help? Tamo treba slijediti korake i pokušati objasniti Instagramu u čemu je problem kako bi poslali kod s kojim se potrebno slikati i putem kojeg će se moći ulogirati nazad na profil.
      Međutim, nema garancije da će to uspjeti, nažalost, kao ni da će Instagram reagirati posebno ako su oni iz nekog razloga obrisali profil.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

    • Pozdrav Ivana.Evo ja imam problem sa Instagramom.Naime zaboravio sam šifru svog IG profila i sad za oporavak ja moram imati SiM karticu da bi dobio potvrdni kod.Međutim ta kartica je oštećena i ja ne mogu dobiti kod.Da li postoji neki metod za vracanje profila? Lijep pozz
      Mozes me kontaktirati na @abdulinsta89

      Like

      • Jedina je šansa da probaš preko email adrese. Znači, na login ekranu aplikacije ići na Get help signing in koji se nalazi ispod Log in i onda upisati mail s kojim si prijavljen na Instagram kako bi poslali na njega resetiranu lozinku.
        Lijep pozdrav,
        Ivana

        Like

  2. Kako mogu vratiti sifru Instagrama,ukoliko sam zaboravio koji mail sam prijavljem i broj telefona koji je na intagramu,facebook mi je povezan sa starim nalogom instagrama.

    Liked by 1 person

    • Nikako nažalost. Bez maila ne ide jer je Instagramu pristup mailu garancija da je riječ o vlasniku profila i da profil neće pasti u tuđe ruke. Ovako nemaju nikakvog dokaza tko traži šifru.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

  3. Molim vas mi pomozite,očajan sam.Već neko duže vrijeme nemam instagram.Problem je u mobilnoj aplikaciji jer se mogu ulogirati preko PC-ja i preko drugih uređaja. Ali kad se idem ulogirati preko svoga iphona upišem ispravno korisničko ime i šifru i na vrhu ekrana mi piše `ŽAO NAM JE,DOŠLO JE DO PROBLEMA S VAŠIM ZAHTJEVOM´(sve sam probao ništa nepomaže, molim vas pomozite)

    Like

      • U ovom slučaju uglavnom pomaže vraćanje telefona na tvorničke postavke. Ne mogu garantirati da će 100% uspjeti ali do sada je donosilo rezultate u većini slučajeva. Samo napravite backup prije kako ne biste ostali bez svega.
        Lijep pozdrav,
        Ivana

        Like

      • IVANA ne ZNAM kako da stupim sa Vama u kontakt ni kako SAM stigla do vas trazeci resenja I oko fb .. ne znam ni kako da Vas nadjem ovde u potrazi za odgovorom.ako Vam stigne super ako NE NEMAM sreceee..

        Like

    • Ja sam sasvim slucajno stavila nalog na poslovni I kada kliknem da vratim u licni nalog nece mi nesto.Probala sam da se odlogujem I ulogujem nece.Sta da radim?

      Like

      • Pokušaj još deinstalirati pa opet instalirati aplikaciju pa malo pričaj nekoliko sati, a ako se ni onda ne bude moglo vratiti kontaktiraj Instagram preko profila pa prijavi problem (3 točkice u gornjem desnom kutu pa na Report a problem).
        Lijep pozdrav,
        Ivana

        Like

    • I MENE ZANIMA ISTO OVO PITANJE TOCNIJE RECENO NEZNAM KAKO DA RIJESIM PROBLEM ILI KOME DA SE OBRATIM PREKO INSTAGRAM APLIKACIJE MI SE NIKAKO NECE DA PRIJAVI IAKO SAM POKUSALA SVE ZANIMA JELI POSTOJI NADA?

      Like

      • Pozdrav Nina,
        u ovom slučaju uglavnom pomaže vraćanje telefona na tvorničke postavke. Ne mogu garantirati da će 100% uspjeti ali do sada je donosilo rezultate u većini slučajeva.
        Potrebno je samo napraviti backup prije kako se ne bi izgubilo sve na telefonu.
        Lijep pozdrav,
        Ivana

        Like

  4. Izvini ako mozes da mi pomognes, instagram mi je vec 2 put obrisao racun bez razloga samo se obrise i ne mogu ga vidjeti, sta trebam uciniti?

    Like

      • IVANA MOLIM TE POMOZI URADILA SAM SVE TO ALI TRAZE DA MORAM NAPISATI SVA PRETHODNA KORISNICKA IMENA KOJA SAM KORISTILA PRIJE ALI SE NE SJECAM, NADAM SE DA CE TE MI ODGOVORITI.

        Like

      • Probaj se sjetiti barem nekoliko…pa makar otprilike. Postoji šansa da neće ni otkriti da to nisu baš točno ta korisnička imena nego da samo žele vidjeti je li riječ o osobi koja pokušava doći do nečijeg tuđeg profila ili o korisniku koji želi doći do svog.
        Ne mogu garantirati ali nekima uspije 🙂
        Lijep pozdrav,
        Ivana

        Like

  5. I meni su nakon par dana vratili profil, tako da hvala mnogo, a mozes li reci moguce razloga za brisanje instagrama

    Liked by 1 person

    • Baš mi je drago 🙂 Nema na čemu.
      Instagram u pravilu briše profile koji su prekršili neko od njihovih pravila objavljivanja (neprimjerene fotografije, govor mržnje, spam…), neaktivne profile na koje se dugo nitko nije spojio niti išta objavio, lažne profile koji glume nekoga ili neku poznatu osobu, profile koji nude pratitelje te profile koje je netko prijavio, a u Instagramu su ustanovili da je razlog prijave opravdan.
      U svemu tome ponekad zalutaju i oni koji nisu napravili ništa od navedenog pa brza reakcija često pomaže u vraćanju profila.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

      • Hvala puno, a da li je moguce i to da za malo vremena dobijes vise pratitelja i kao dobijes ban ili tako nesto pa ti oni deaktiviraju i nakon nekog vremena vrate profil?

        Like

      • Moguće je i to. Rijetko se događa jer baš mora biti riječ o većoj količini pratitelja u jako kratkom vremenu do koje obično dođe prilikom kupovine pratitelja pa znaju reagirati u tom slučaju.

        Like

  6. Npr. skupio sam 1300 pratitelja za 7 dana, a pritom pratio negdje oko 3k, i najprije sam dobio zabranu, a zatim su ga i izbrisali, isto to se desilo i na proslom acc ali njega su vratili nakon sto sam podnio prijavu, pa ako ima ko slicnih iskustava neka se javi

    Like

  7. Zdravo Ivana, i ja trebam pomoć!!
    Naime, ne mogu nikako pristupiti svome racunu. Kada upisem korisnicko ime i lozinku, instagram od mene trazi da potvrdim te podatke s kodom koji mi je poslan na mail. Ali postoji problem jer sam ja zaboravila svoju e postu od instagrama te ne mogu nikako pristupiti tom kodu koji su mi poslali.
    Zalila sam se instagramu te su mi oni poslali kod na drugi mail te sam se morala uslikati s tim kodom i poslati ga natrag njima, ali oni mi jos nisu nista odgovorili na to sto sam im poslala.
    Da im posaljem opet? Mozda je greska jer sam im prijavila da sam zaboravila adresu e poste. Da sada prijavim hakirani profil?
    Molim te, pomozi mi!!

    Like

    • Zdravo 🙂
      Pričekaj još 1 dan da se povratno jave, a onda pošalji sve opet…sliku i kod na mail na koji si im slala. Ako se ni nakon toga ne jave, salji im uporno koliko god puta treba. Spori su, losa im je korisnicka podrska i kad vide da je netko uporan obicno se potrude rijesiti problem.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

  8. Dobro jutro!
    Instagram mi je uklonio račun, pa se sad zanima jeli ga moguće vratiti??
    -hvala

    Like

      • Može biti puno toga u pitanju…moguće da netko uporno iz nekog razloga prijavljuje nalog, često brišu ukoliko pomisle da je riječ o tuđim slikama, spamu, kršenju pravila objavljivanja i korištenja Instagrama. Ponekad nažalost dođe i do greške pa obrišu bez razloga.
        Lijep pozdrav,
        Ivana

        Like

      • Izbrisali su mi instagram stranicu. znam email, username, pasword ali prosto se ne mogu da se prijavim dolazi mi obavestenje da je racun izbrisan. I osobe koje me traze ne mogu me naci. Problem je u tome jer sam bio ostao prijavljen kot pprijatelja na mobilnom, on je pokusao da me makne da ne ostaju moji podaci kod njega i mslim da ga je on izbrisao. Zanimam me da li postoji mogucnost da mi Instagram vrati moju stranicu?

        Like

  9. Pozdrav,imam isti problem kao mimi,ne mogu pristupiti kodu jer sam zaboravila emajl adresu,kako da zatražim od instagrama da mi pošalje kod na drugu andresu,molim vas pomozite

    Like

    • Pozdrav Andrea,
      na login ekranu aplikacije idi na Get help signing in pa na opciju Need more help.
      Postoji mogućnost da ćeš moći upisati novi mail te da će Instagram na njega poslati kod.
      Nažalost, nema garancije da će uspjeti.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

  10. zdravi Ivana treba mi tvoja pomocc.. Ne koristim vise taj mejl na kome mi je instagram ni broj telefona,jedino sto znam je korisnicko ime. Sta da radiim

    Like

  11. Dobar dan, zanima me ukoliko ja arhiviram neku od objava, i kasnije je ponovno vratim na profil hoće li doći obavijest drugima da sam ja vratila objave ili nece??

    Hvala

    Like

  12. Poštovani,
    Imam problem na Instagram nalogu. Naime, Instagram je tražio sigurnosni kod,i ja sam onda tek tada shvatila da mejl koji koristim se ne poklapa sa mejlom koji je tu napisan (greska je samo u jednom broju). Sta mogu uraditi da ponovo udjem u svoj nalog,jer mi mnogo znaci? Pritom,dva-tri puta sam slala Instagramu na mejlu,ali oni kao da ne zele nista da urade povodom toga a dala sam im sve neophodne informacije koje su mi trazili… molim vas,pomozite mi!

    Like

    • Jedino što se još eventualno može učiniti je na login ekranu ići na Need more help opciju pa slijediti korake koje će Instagram dati te ovaj put upisati točan mail. Postoji mogućnost da će netko reagirati i poslati kod na mail te vratiti profil tim putem. Međutim, nažalost nema nikakve garancije uspjeha jer im je korisnička podrška loša i često se dogodi da uopće ne reagiraju na upite i molbe korisnika te u tom slučaju nema više pomoći.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

  13. Pozz Ivana.imam problem s mojim instagram nalogom..zaboravio sam sifru za email sad ne mogu da se prijavim.probao sam sve ovako kako si objasnila ..uradio sam to odgovorili su mi sta treba da napisem kad sam ga zadnji put koristio,korisnicko ime i stari email…al mi nisu trazili sliku jos..pa sad ne znam sta da radim da sacekam ili ? Hvala pozz

    Like

    • Pozdrav Jovane,
      pričekaj još neko vrijeme ukoliko se još nisu javili ali ako se ne jave kroz sljedeća 24h ponovi sve ispočetka…i sve dok se ne jave. Služba za korisnike im nije baš brza niti kvalitetna i nekad treba biti uporan.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

  14. Poštovani,
    Moj nalog na Instagramu povezan je sa nalogom na Fejsbuku. Pošto sam Fejsbuk deaktivirala, da li mogu da se prijavim na Instagram preko deaktiviranog Fejsbuk naloga, a da ne aktiviram Fejsbuk?
    Pozdrav!

    Like

  15. Zdravo, nekada davno sam imao Facebook profil, preko kojeg sam se logovao na Instagram. U medjuvremenu sam izbrisao Face profil i sada se ne mogu logovati na Instagram profil, koji je btw i dalje aktivan.
    Pa me interesuje da li ima neko rjesenje za ovaj problem tj. da li ga mogu vratiti i nastaviti koristiti ili da napravim novi a ovaj da prijavim????

    hvala unaprijed

    Like

  16. Zdravo Ivana, imam problem da se prijavim na instagram, nece da se poveze sa mojim fejsbuk nalogom, sifru za instagram sam zaboravila kao i sifru od e-maila na kojem mi je instagram prijavljen i jedini nacin je bio da se povezem preko fejsbuka a sada ne radi ni to (vratila sam mob na fabricka podesavanja, ne znam da li to ima neke veze). Pozdrav.

    Like

    • Zdravo Tijana 🙂
      Da, vraćanje telefona na tvorničke postavke izbrisalo je sve podatke koji su bili potrebni da se Instagram logira preko Facebooka. Ako ne znaš šifru, a nemaš ni pristup mailu, bojim se da se nije moguće više spojiti na profil 😦
      Jedino što možeš pokušati je da na login ekranu aplikacije ideš na opciju Need more help i slijediš korake te upišeš novi mail kojemu imaš pristup. Postoji mogućnost da će Instagram poslati kod pomoću kojega ćeš se moći spojiti na svoj profil ali nema garancije da će to poslati i da će uspjeti.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

  17. Pozdrav,sinoc mi je hakiran profil.Profil je bio privatan i poslovan.obrisane su mi sve objave i ljudi koje sqm pratio.naravno isto tako promljenjen je username i mail.ima sad novo imei mail jer ga pratim preko legice.imam taj instagram dugo i preko 170 000 pratitelja.Kako ga mogu povratit.naravno znam sve moguce svoje podatke sa lnstagrama.hvala unaprijed

    Like

    • Pozdrav,
      žao mi je što vam se to dogodilo. Bit će teško vratiti profil jer nećete komunicirati s ljudima s obzirom da je Instagram automatizirao svoje poslovanje ali nemojte odustajati jer se profili obično vrate onima upornima.
      Za početak otvorite aplikaciju na telefonu i na login ekranu idite na Get help signing in (nalazi se ispod Log in). Idite na Use Username or Email pa kad upišete kliknite na strelicu gore desno pa klik na Need more help i pratite upute koje će Instagram dati.
      Postoji šansa da ćete morati više puta ponoviti cijeli proces, posebno jer su promijenjeni korisničko ime i mail, izbrisane slike i osobe koje ste pratili za koje je mala mogućnost da ih dobijete nazad čak i ako vratite profil, a kako sam rekla, Instagram nije poznat po kvalitetnoj korisničkoj podršci ali ponovite sve više puta u nadi da ćete uspjeti i da će netko u Instagramu reagirati.
      Želim vam sreću.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

  18. U posljednem storiju kada udjem da vidim ko je pregledao stori prikazuju mi se neki pratitelji koju su vidjeli stori medjutim pored njihovog imena stoji “skriveno” kada odem u postavke storija da provjerim da li sam zakljucala stori za te osobe ne pise mi nista, tj.nisam. Zanima me u cemu je rijec, zasto mi pise da je skriveno. Cak sam to bila sklonila za sve kod kojih je pisalo i kasnije se opet pojavilo. Da li znate o cemu je rijec?

    Like

    • Riječ je o greški na Instagramu. Mnogima pomogne deinstalacija i ponovna instalacija aplikacije (ne gube se slike ni poruke), samo pripazite da znate lozinku i mail radi ponovne prijave.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

  19. Zdravo, naime meni je racun na instagramu bio obrisan i vracen je i sada me je ponovo izbacio, ali instagram postoji i mogu se slati poruke, ali email je promenjen da li mi mozes reci sta trebam uciniti

    Like

    • S obzirom da Instagram ne verificira sve profile nego samo one koji zadovoljavaju njihove zahtjeve, ništa se ne može učiniti. No, ukoliko su odobrili verifikaciju i to pismeno potvrdili, a kod nije došao najbolje je prijaviti problem preko profila na opciji Report a problem pa na Something is not working te im objasniti da je verifikacija odobrena ali da kod još nije došao.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

  20. Zdravo Ivana.
    Upravo sam iskoristila tvoje upute kako bih vratila pristup nalogu, nadam se da ce uspjeti. Naime, kako sam se nekoliko puta u kratkom vremenskom razmaku prijavljivala i odjavljivala, stigla mi je automatski poruka da je primijecen neobican pokusaj prijavljivanja u moj nalog, te da ce trebati verifikacija. Sta se dalje desava? Profil je povezan sa brojem telefona koji odavno nije u upotrebi, a adresa koja je povezana, ne sjesam je se uopste. Vjerovatno je bila napravljena samo za kratkotrajnu upotrebu. Postoji li ikakva sansa da se azuriraju podaci i unese trenutni broj ili adresa na koji mi mogu poslati kod za verifikaciju? Ovo sa centrom za podrsku nadam se da ce uspjeti, mada mi vec jedan dan ne odgovaraju. Hvala puno, srdacan pozdrav!

    Like

    • Zdravo,
      nažalost, ne postoji mogućnost promjene podataka osim preko profila ali nadam se da će se javiti. Ako se ne jave ni sljedeća 24h, dobro je ponoviti opet sve. Ponekad se jave tek nakon nekoliko puta upornog prijavljivanja.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

  21. Postovanje Ivana,
    privremeno sam se deaktivirala sa instagram naloga pre tri i po meseca. A sad kad zelim ponovo da se vratim on mi ne prepoznaje korisnicko ime nit me povezuje sa brojem telefona,i mejl adresom. Kako ponovo da se ulogujem sa starim imenom i vratim svoj nalog koji sam koristila vise od tri godine?

    Like

    • Poštovanje,
      nažalost, to je čest problem koji se događa nakon deaktivacije..nitko ne zna zašto, a Instagram ne reagira.
      Nema konkretnog rješenja osim uporno pokušavati prijaviti se u nadi da će prepoznati podatke. Nije loše ni deinstalirati pa opet instalirati aplikaciju ili se probati prijaviti preko računala.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

      • Slucajno sam otvorila nalog na instagramu.Stavila sam ime svoje i jos jedno ime koje mi nikako ne odgovara.
        Ne znam mejl, ni tel nisam ostavila.Nemam nikakvih objava na tom nalogu i bez pratilaca je.Da li postoji mogucnost nekako da pisem instagramu da ih zamolim da obrisu taj nalog?
        Nalog sam slucajno otvorila, cak ga i ne povezujem sa fb, ni na mejlu mi nema nista….

        Like

      • Instagram nažalost nema nikakavu opciju preko koje bi ih se moglo kontaktirati. Jedina je šansa da zamolite ljude koje poznajete, a imaju profil na Instagramu da prijave vaš profil kao lažan. Ne pomaže uvijek ali kako nemate nikakvih slika niti kontakt podataka, postoji mogućnost da pomisle da je zaista riječ o lažnom profilu te ga uklone.
        Lijep pozdrav,
        Ivana

        Like

      • Nazalost ne 😞
        7x sam pokusala i pisala im preko onog linka sto ste mi poslali u slucaju kad je deaktiviran profil i nece.
        Ne znam sta bih jos mogla da uradim 😕
        Veliki pozdrav

        Like

  22. Pozdrav Ivana,

    vidim sa si već mnogima pomogla … pa, eto i mene 🙂

    Uglavno, prije cca 3 mjeseca sam privremeno deaktivirala Instagram, a prije mjesec dana sam i dobila njihov mail da se vratim (See what you may have missed from the people you follow on Instagram) i jučer sam se pokušala ulogirati … i javlja mi- No user found.
    Također, išla sam preko IG Help centra i tamo pokušala prijaviti problem (točnije da mi je hakiran profil) i dođe do dijela da prijavim – da upišem svoj username/telefonski broj ili mail – i ništa mi ne prepoznaju/povezuje – dakle i dalje je poruka “No user” found, tako da nit ne uspjevam doći do dijela gdje im šaljem kod/papir i svoju fotku … što i kako ih kontaktirati?

    lp,
    Mirela

    Like

  23. JEDINO KOGA MOGU ZAMOLITI ZA POMOC STE VI NEZNAM KOME BI SE DRUGOME OBRATILA NA INSTAGRAM SE NEMOGU PRIJAVITI PUTEM APLIKACIJE SVE ONO STO MI SE POJAVI PISE DA JE NASTAO PROBLEM U ZAHTJEVU..I TO TRAJE VEC TJEDAN DANA JEDINO SE USPIJEM PRIJAVITI PREKO INTERNETA..I ZANIMA ME VASE MISLJENJE STO BI TREBALA UCINITI DA SE TAJ PROBLEM STO PRIJA RIJESI

    Like

  24. Pozdrav👋🏻
    Instagram mi je ne znam
    kojim slucajem ugasio proflil, pise zbog krsenja pravila. Mog naloga nema, niti je neko otvorio pod mojim racunom. Niko mi nije odgovarao na pisanja u help centru. Sta mogu uciniti. Hvala puno

    Like

  25. Gasila sam instagram profil 2 ili 3 puta u kratkom vremenskom periodu, pre par dana sam ugasila i vratila odmah u roku od 2 dana i poslednja slika koju sam postavila pre gasenja je nestala kada sam ga vratila. Kako da vratim sliku? Zasto je instagram uklonio? Sta je u pitanju?

    Like

  26. Zdravo Ivana,
    Pre oko dva meseca sam deaktivirala instagram profil i pre par dana sam ga ponovo aktivirala i uredno je radio. Danas sam pokusala da se prijavim, medjutim pise mi da je moj nalog onemogucen zbog krsenja njihovih uslova, a ne znam email koji sam koristila prilikom pravljenja instagram profila. Da li postoji mogucnost vracanja profila i na koji ?
    Hvala unapred.

    Like

  27. Moze pomoc ?
    Sinoc mi je Instagram normalno radio i kako sam oborio sistem na telefonu tako sam sve ponovo instalirao i Instagram mi je trazio pored email-a i sifre da ukucam code koji nisam dobio ni preko sms ni na email , sto da cinim ?
    Mnogo bi mi znacila Vasa pomoc
    Hvala
    Aleks

    Like

  28. Može pomoć? Napravila sam novi instagram profil i sad kad hoću objaviti sliku stalno mi pise “Privodi se kraju” i “Automatski će se objavljivati, ako je moguće” i to dvoje se stalno izmenjuje u onom malom okviru (i naravno ne objavi se slika )… Hvala unaprijed

    Like

  29. Pozdrav,
    molim Vas pomoć.Pokušavam izbrisati profil na Instagramu, ali mi nikako ne dopušta i stalno mi izbacuje slijedeću poruku : “Sorry, your password was incorrect. Please double-check your password”, premda sam točno unijela password. Dok nisam našla gdje da ga pokušam pobrisati, ja sam jutros taj račun pokušala staviti van funkcije barem nakratko, ali vidim da ga i dalje normalno mogu otvoriti. Taj račun sam greškom jučer otvorila, jer mi je na ispravni račun davalo poruku da se je netko pokušao logirati na njega i da će mi poslati kod na mail, ali ja za taj mail koji je 100 godina star ne znam lozinku, pa sam se pokušala logirati preko FB i ni to nije uspijelo, e pa sam dalje skroz zabrljala stvar i otvorila drugi profil koji se sada ne da izgasiti.Puno hvala. Lp,
    Deni

    Like

  30. Evo pokušala sam prijaviti problem na profilu koji bi željela i dalje koristiti kao što ste opisali u gornjem članku, ali mjesto gdje se klikne , a označeno je sa ” zatraži podršku ” uopće ne reagira. Samo mi nudi mogučnost ” natrag na prijavu “.

    Like

  31. Bok, imam problem sa instagramom. Traže mi sigurnosni kod koji će mi poslati na e-mail ( zaboravio sam koji je) . I sad ne mogu ući, a znam i user name i lozinku od svog instagrama.Pratio sam vaše upute ali me uporno pitaju taj e-mail na koji su poslali taj kod. I da broj mobitela nisam stavio. Molim za pomoć!

    Like

    • Bez maila nije moguće pristupiti profilu jer je mail na neki način garancija da je osoba koja traži pristup određenom profilu i vlasnik profila. U suprotnom bi svi mogli ući na tuđe profile. Jedina je opcija pokušati se sjetiti maila koji je korišten prilikom otvaranja profila.
      Lp,
      Ivana

      Like

      • Bok, a recite mi ako tipa 20-30 ljudi prijavi moj profil oce li ga Instagram maknuti? Pa da onda napravim drugi profil. Hvala, LP

        Like

      • Imam isti problem i kad sam trazila pomoc od instagram podrske poslali su mi link gde sam usla pisalo je da unesem novu lozinku sto sam i uradila ali posle toga je opet trazena ta e-adresa koje ne mogu da se setim. Sta da radim?Mogu li na neki nacin bar da izbrisem profil tipa da me neko prijavi i koliko je potrebno ljudi da me prijavi?

        Like

  32. Pozdrav. Imam problem sa Instagramom. Ne mogu pristupiti nalogu. Traze da mi posalju sigurnosni kod na broj telefona koji je upisan u nalogu prilikom otvaranja istog. Taj broj nije vise u funkciji ,ugasen je . Kako mogu povratiti taj nalog jer mi je od znacaja?
    Unapred hvala

    Like

  33. Pozdrav. Imam problem sa Instagramom. Ne mogu pristupiti nalogu. Traze da mi posalju sigurnosni kod na broj telefona koji je upisan u nalogu prilikom otvaranja istog. Taj broj nije vise u funkciji ,ugasen je . Kako mogu povratiti taj nalog jer mi je od znacaja?
    Unapred hvala

    Like

  34. Draga Ivana,imam problem te prirode sto mi je pre izvesnog vremena stigla na Instagram neka poruka,otvorila sam je i to je verovatno bio virus…posledice su bile te sto su mi se pojavljivali pratioci nepozvani,menjana mi je profilna slika,sa mog profila su slate poruke drugim nepoznatim ljudima…to je sve trajalo par dana…bila sam ulogovana preko fb,danas kada sam htela se ulogovati nije me htelo prijaviti,pokusavala sam svasta nesto,na kraju mi se otvorio novi profil,naravno bez ijedne jedine objave…moji prijatelji mogu da vide moj profil ,ali bez objava…imam jako dragocenih uspomena koje bih zelela povratiti,korisnicko ime pa i znam,lozinku ne,uvek je bilo prijavljivanje putem fb…sta mi je raditi?Unapred hvala!

    Like

  35. Pozdrav, bio mi deaktiviran profil. Poslao sam im poruku preko onog linka i bilo je sve reseno za dva dana. Profil je vracen, a ja i dalje ne mogu da se prijavim, pise uvek da probam kasnije i da ima neka greska. Tako je vec vise od nedelju dana. A sto se tice profila ponovo je dostupan na mrezi i moze da se nadje i da se zaprati. Kome treba da pisem i da se obratim?

    Like

    • Hej, cao na koj link si poslao tu poruku. Jer i ja sam deaktivirala profil i sad ne mogu da ga vratim, pa me yanima sta mogu uraditi? 🙂

      Like

  36. Prijavljen sam preko fb na instagram..i izbrisao sam instagram i ponovo instalirao.mi pise pogreska na mrzi bla bla..i nemoze nikako..sta da napravim da vratim profil?

    Like

  37. Pozdrav, imam problem sa prijavom na Instagram. Naime profil je povezan preko fb i stalno je pristup bio preko fb. Sada kada udjem nakon prijave na fb pa na instagram, trazi kod koji se posalje na strai br telefona koji vise ne koristim. Da li postoji nacin da se omoguci pristup profilu obzirom da prepoznaje da je profil povezan preko fb na tel?
    Hvala unaprijed

    Like

  38. Dobar dan treba mi pomoc kako da izbrisem promociju na instagramu imam problem to ne zelim jer se moje slike ne vide.hvals

    Like

  39. Zdravo! Treba mi jedna mala pomoc oko toga kako da vratim instagram. Ja sam ga pre nekoliko meseci deinstalirala tj nalog sam ugasila privremeno. Sad pokusavam da ga vratim i govori tj pise mi da instagram nalog nepostoji. Pa bih te molila ako moze mala pomoc oko toga. 😀

    Like

  40. Dobar dan!😁
    Vodim jednu stranicu na instagramu i u zadnje vrijeme sam jako puno ljudi odjednom zapratila (pa nakon nekog vremena pocela ih sve odpracivati) ali mi trenutno instagram vec par dana neda da nit pratim ljude, a ni da ih odpratim…pise mi da je radnja blokirana…sad ne zanima koliko to dugo traje ili mogu li nekako utjecati na to?🤨

    Like

Create a website or blog at WordPress.com