Jumeirah Emirates Towers – savršen hotel za savršen odmor

jumeirah-emirates-towers

Nije nikakva tajna da smo gospodin Orbis i ja ovisni o putovanjima. Da nas se pita, cijeli život bismo proveli na putovanju. Kako nas se ne pita, moramo se zadovoljiti putovanjima nekoliko puta godišnje. Kad god uhvatimo slobodan trenutak.

Nije ni tajna da volimo maksimalno uživati u svom odmoru što uključuje odsjedanje u dobrim hotelima. Zato, kad smo odlučili otputovati u Dubai, još prije nego što smo kupili avionske karte počeli smo pretraživati hotele.

Dubai je poznat kao izrazito popularan turistički grad kao i po svojoj nevjerojatnoj ponudi hotela za sve ukuse i financijske mogućnosti. Svi veliki hotelski lanci se nalaze u Dubaiju. Svaki hotel koji možete poželjeti i zamisliti pronaći ćete baš u tom čarobnom gradu.

Odlučili smo si olakšati potragu i fokusirati se na hotele s 5 zvjezdica. Iako takav način pretraživanja u mnogim gradovima pomaže, to nije slučaj i u Dubaiju. Ukoliko niste znali, Dubai je grad s najvećom koncentracijom hotela s 5 zvjezdica na svijetu, a broj im svake godine sve više raste. Osim toga, Dubai je grad koji ima i najveću popunjenost hotela tokom godine, više od 80%.

Kao što možete i sami zaključiti, odluka nije bila nimalo laka. Odlučni u ideji da si priuštimo savršen odmor i bijeg od zime, suzili smo pretragu na hotele koji su dobili samo najviše ocjene.

Ovaj put nismo morali dugo čekati, Jumeirah Emirates Towers pojavio se na samom vrhu pretrage s ocjenom 9.2 na Bookingu i opisom Superb! To je to, znali smo čim smo pogledali slike, vidjeli što nudi i pročitali recenzije drugih gostiju. Ovo će biti odlično putovanje. Još samo da rezerviramo let i odmor može početi.

Tad nismo ni znali koliko će odmor biti savršen…

Dubai je grad okrenut budućnosti, a Jumeirah Emirates Towers voli blogere

Kad letite 5.5 sati i sletite malo prije ponoći sve što želite je pronaći taksi i što prije doći do hotela. Avioni nisu baš najudobnija prijevozna sredstva, barem ako mene pitate. Zato, kad vas dočeka ovakav pogled odmah iz taksija, znate da ste došli na pravo mjesto.

jumeirah-1

Taksi se nije ni zaustavio kako treba, a vratari su već potrčali da nam otvore vrata auta. Nismo se ni snašli, a koferi su već bili vani, a mi obaviješteni da će nas čekati u sobi. Uvijek je olakšanje kad ne moraš sam navlačiti kofere po hodniku.

Na recepciji su nas dočekala nasmijana lica i savršena hladna limunada. Baš ono što nam je trebalo za dobar doček. Kad se nađete u nekom novom hotelu, sasvim je logično da jedva čekate vidjeti sobu ali, kad je riječ o hotelu poput ovoga, onda se samo okrećete oko sebe i upijate svaki detalj.

jumeirah-4

Predvorje hotela od kojeg će vam zastati dah kad ga vidite, a u kojemu su božićni ukrasi jer je nedugo bio Božić. Došlo mi je da popijem kavu odmah na licu mjesta ali bila sam previše znatiželjna da vidim sobu. Gospodin Orbis i ja rezervirali smo Deluxe Room i u napomeni dodali da bismo voljeli biti na višem katu.

Šteta je boraviti u gradu s panoramom kakvu ima Dubai i nemati prekrasan pogled na grad. Uputili su nas u sobu na 23. katu do koje je vozio stakleni panoramski lift.

Pogledajte samoo ovu vožnju i pogled iz lifta! Nije li fantastično?

Ah, kad ćemo doći do svoje sobe napokon?

jumeriah 1

Hodnici su obloženi mekanim tepisima i dolazimo do ulaza u sobu. Ali čekaj…u tom prolazu su 3 sobe. Ili ne?

jumeriah-2

Tri sobe i Suite 2301. Pogledali smo na karticu. Mi smo 2301! Dobili smo Suite! Potpuno iskreno, nismo mogli dočekati da vidimo o čemu je riječ.

jumeriah-5

Pogled s vrata na blagovaonu koja se nalazi na sredini suita. Malo ćete mi oprostiti što ćete viđati naše stvari po sobi, prvo smo obišli, uzdisali i raspakirali se, a tek tada sve slikali.

Pokazalo se da u našem hotelu, Jumeirah Emirates Towers vole blogere pa je tako Orbis Girl dobila Executive Tower Suite od 87 kvadratnih metara. A tek pogled…ali, idemo ispočetka.

jumeriah-7

Odmah u hodniku nalazi se kupaona broj 1. Mala, mramorna i ima sve što je potrebno. Jedan brzi uzdah i jedva smo čekali vidjeti što ima još.

jumeriah-8

Dnevni boravak s radnim kutkom, jer, ipak je riječ o Executive apartmanu, zar ne? Gospodin Orbis i ja smo odmah složili svoje laptope na stol, zajedno s telefonima, kamerom i 100 punjača. Naš jadni i vrijedni sobar je svaki dan vrijedno slagao žice i otpetljavao zapetljane punjače.

jumeriah-6

Pogled na naš radni kutak i da, papuče su uletjele u kadar. Odmah da napomenem, dobit ćete ih u hotelu, a ako sobar zaključi da više nisu sniježno bijele, dobit ćete nove. Vrhunska usluga.

Mali ali važni detalji koji se nalaze oko radnog stola, a trebaju svima koji na odmor nose svoj posao. Uredski pribor, papiri, koverte pa čak i razglednice.

jumeriah-53

jumeriah-9

Pogled na sobu s druge strane. Kauč, fotelje, stolić za kavu i veliki Smart TV. A kad vidite što nas je dočekalo na ekranu TV-a….Spremni?

jumeirah

I to u dvije sobe, na dva TV-a. Mali detalj koji me potpuno oduševio. Mislili su na svaku sitnicu, a ja sam se u tom trenutku osjećala jako posebno. Osim toga, kao dobrodošlicu smo dobili i kolačiće i voće. Dobro dođe osvježenje u 1 iza ponoći, posebno kad ste svježi kao da je podne.

jumeriah-19

Naravno, za očekivati je da Suite ima i aparat za kavu i čaj. Dvije šalice nedostaju jer smo taman skuhali kavu.

jumeriah-54

Idemo dalje jer, ako mislite da ste vidjeli sve, tek sad slijedi onaj najbolji dio. Koliko god je to teško za zamisliti. Prelazimo u spavaći dio sobe.

jumeriah-22

Udoban King size krevet koji dobro dođe nakon napornog dana ispunjenog hodanjem i istraživanjem grada i pored njega kutak s kozmetičkim stolom i ogledalom.

jumeriah-23

Kao što već možete pretpostavljati, u hotelu u kojem se misli o najsitnijim detaljima, na kozmetičkom stolu se nalazi kutija radi koje bi vjerojatno većina žena počela skakati od sreće. Kutija s fenom i peglom za kosu.

jumeriah-18

Dolazimo do najboljeg dijela sobe. Do dijela koji sam i najviše koristila. Vidite li ove stepenice koje se nalaze ispod TV-a?

jumeriah-13

Te stepenice vode do ovoga – kutnog kreveta okuženog staklom s pogledom na grad!

jumeriah-15

Nije li savršen? Gospodin Orbis ga je odmah nazvao – blogerski kutak. Dobro me poznaje.

jumeriah-16

Kao što možete pretpostaviti, ovdje sam se smjestila i nisam se željela pomaknuti. Svaki dan sam vodila borbe sama sa sobom – ostati još malo ovdje ili izaći u istraživanje grada? Kad imate ovakvu sobu, želite i u njoj provesti nešto vremena ali u gradu poput Dubaija to je izrazito teško.

Pogledajte samo pogled koji se pruža iz sobe! Vidi se čak i Burj Khalifa.

jumeriah-17

Sad vidite o čemu govorim kad kažem da je ovaj kutak teško napustiti? Mislim da bi bilo idealno udobno se smjestiti na jastuke i čitati ovdje cijeli dan.

jumeriah-29

Suite koji je cijeli ostakljen i koji ima pogled na cijeli grad ne bi bio potpun bez kraljevske kupaone.

jumeriah-10

Opremljena velikom mramornom kadom i tušem kao i svim sitnicama koje možete zamisliti, a mogle bi vam zatrebati na putovanju.

jumeriah-11

Ako moram birati uvijek radije izaberem tuš ali ovdje sam naglo promijenila mišljenje. Kakva je to kada iz koje se ne pruža pogled na grad?

jumeriah-49

Naravno, slika nije ni približno dobro ispala radi odbljeska stakla ali evo i jedna dnevna.

jumeriah-28

To se zove dobar pogled. Ako sam prije mislila da neću moći izaći iz onog kutka, brzo sam zaključila da neću moći ni iz kade.

Naravno, dobit ćete i sol za kupanje pa i gumenu patkicu. Za slučaj da se pitate…

jumeriah-57

Da sam znala što ću sve dobiti, ne bih nosila toliko kozmetike.

jumeriah-24

Još se uvijek ne mogu odlučiti je li mi draži dnevni ili noćni pogled iz sobe? Kažu da slika govori 1000 riječi ali ove slike nikako ni približno ne mogu dočarati koliko je prekrasan pogled.

Kad je riječ o doručku, u hotelu se nude dvije opcije, prostorija u prizemlju ali i druga na 50. katu. Za slučaj da vas zanima, za vrijeme doručka uvijek svira tiha klasična glazba, a izbor je toliki da će i najizbirljivija osoba (ta sam) ostati bez teksta uz toliko opcija.

jumeriah-58

Pogled s doručka na 50. katu. Teško se koncentrirati na hranu pored ovoga.

jumeriah-59

Oni koji me prate na Facebooku znaju da sam uzdisala radi ovoga.

jumeriah-60

Za one koji već nisu shvatili do sada, ovisna sam o pogledima. Mogu se slobodno klasificirati kao i lovac na poglede.

Zanima li vas što se nudi za doručak?

jumeriah-46

Imamo kuhara koji pred vama pripravlja jaja kakva god poželite. Moram li napomenuti da sam ih jela svaki dan? To se nije nikada dogodilo posebno jer nikada ne doručkujem i zadržim se samo na kavi i integralnom keksu. U Jumeirah Emirates Towers je to nemoguće.

jumeriah-26

Ako vam ujutro treba i nešto slatko ili svježe voće, dobit ćete i to.

jumeriah-25

Jesam li spomenula da je kava jednako dobra kao ona u Italiji? To još nisam doživjela izvan Italije.

jumeriah-27

Dubai je poznat kao grad u kojemu gotovo nikada ne pada kiša. Ipak, dogodi se i to tu i tamo (na svu sreću ne i dok smo mi bili osim jednog brzinskog pljuska u noći od kojega ujutro nije ostala ni kapljica). Pa, što onda raditi ako vam pada kiša, a dosadi vam biti u sobi?

Možete prošetati po trgovinama u predvorju hotela. Volite li Toma Forda?

jumeriah-32

Ili je možda Paco Rabanne više po vašem ukusu?

jumeriah-35

A za one koji vole nakit, bez brige, jer hotel ima i to.

jumeriah-33

jumeriah-34

Kao što vidite, ne može vam biti dosadno čak i ako pada kiša. Za razliku od mene, gospodin Orbis je lud za autima. Ja ću podići pogled tek ako uočim American muscle car ali on općenito voli sve s motorom i 4 kotača.

Zato je car spotting ispred hotela bila dobra zabava. Kako je riječ o hotelu poznatom u cijelom gradu, a i šire, koji uz sve ima i 10 restorana, svaku večer se skupljaju super auti pred ulazom. Raj za sve ljubitelje automobila.

jumeriah-47

Nemojte misliti da su božićne dekoracije ostale u hotelu za vrijeme cijelog boravka. Jednu večer su borovi samo nestali, a zamijenili su ih prekrasni cvijetni aranžmani.

jumeriah-38

I za kraj vas ostavljam sa slikama izlazećeg sunca i pogleda od kojega se bilo teško odvojiti.

jumeriah-43

jumeriah-44

jumeriah-45

Obično ne bilježim izlaske sunca jer ih prespavam. Ali, Dubai je grad koji vas jednostavno poziva da se rano probudite i krenete u akciju, koliko god krevet bio udoban.

Moram priznati da mi je ovaj grad ukrao srce, što ćete saznati i sami iz putnih priča od kojih prva kreće sljedeći petak. Iako, da nije bilo hotela kao što je Jumeirah Emirates Towers, uvjerena sam da mi cijelo ovo iskustvo ne bi bilo ni pola tako veličanstveno.

Jumeirah Emirates Towers hotel je za svaku preporuku pa ako se nađete u Dubaiju, imate moju preporuku. Od savršene lokacije, luksuznih soba s pogledima na grad i hrane o kojoj bih mogla napisati poseban tekst. A ako se bloger kojim slučajem, možda dobijete i specijalan tretman.

Ali, srce svega su ljudi zaposleni u hotelu koji će vam pružiti kraljevski boravak. Od spremnosti da pomognu i odgovore na svako vaše pitanje, dočekaju vas s osmijehom kad god vas vide do toga da za cijelo vrijeme boravka nisam ni jednom sama otvorila vrata.

Odsjela sam u mnogim odličnim hotelima s 5 zvijezdica tako da imam prilično dobru bazu za usporedbu ali ono što vam mogu sa sigurnošću reći, Jumeirah Emirates Towers je uslugom i izgledom zasjenio sve ostale.

Potpis

7 komentara na “Jumeirah Emirates Towers – savršen hotel za savršen odmor”

%d blogeri kao ovaj: