Instagram Story Highlights – novi način da Instagram Stories žive duže

Instagram je već poznat po svojim nepresušnim idejama kao i načinima na koje pokušavaju zadržati stare, a privući nove korisnike. Jedno je sigurno – s Instagramom nikada nije dosadno.

Od male, nepoznate aplikacije namijenjene dijeljenju slika s prijateljima do jedne od najvećih i najpopularnijih društvenih mreža na Internetu. Instagram se razvija pred našim očima, a broj novih korisnika svakodnevno sve više raste.

Na internetu nikada ništa nije isto, a promjene su normalna stvar. Ljudi postaju sve zahtjevniji, pažnja im je sve manja i tvorci aplikacija i ostalih sadržaja moraju davati sve od sebe kako bi došli do novih ideja i zadržali svoje korisnike zainteresiranima.

Instagram Stories, dodatak Instagramu koji nam je već svima poznat, osvojio je svijet i doživio uspjeh kakav mnogi nisu mogli ni sanjati. Instagram Stories, popularne priče, bile su jedna od najkorištenijih funkcija na društvenim mrežama prošle godine.

Svi znamo za Instagram Stories i svi, koji vole koristiti Instagram, su barem jednom objavili neku priču za koju su smatrali da je vrijedna objavljivanja i gledanja. S vremenom su i Instagram Stories napredovale pa su tako prošle godine uvele mogućnost objavljivanja i slika ili videa starijih od 24 sata, na radost mnogih korisnika.

Ono na što su se svi najviše žalili je kratki životni vijek Instagram Stories. Zašto traju samo 24 sata? Svi bi željeli da traju duže i da korisnici sami biraju kad će ih i hoće li ih uopće izbrisati.

Sada je i tome došao kraj jer je Instagram s novim updateom uveo još jednu novost – Instagram Story Highlights! Uz Insta Highlights novost je i mogućnost arhiviranja Instagram Storyja.

Kako spremiti Instagram Story u arhivu i gdje se arhiva nalazi?

Kad uđete na svoj profil vidjet ćete u gornjem desnom kutu ikonu sata. Kliknite na nju i naći ćete se u arhivi gdje se automatski spremaju sve Instagram Stories koje ste objavili. Ne morate raditi ništa posebno. Priče objavljujete kao što ste i do sad radili samo što se sada one automatski spremaju u arhivu kako bi vam uvijek bile dostupne ili kako biste ih objavili na Instagram Story Highlights.

insta-story-1-1

Što su Instagram Story Highlights?

Story Highlights počeli su se pojavljivati na korisničkim profilima još u 12. mjesecu prošle godine ali većina ih je dobila tek nedavno. Story Highlights su novo mjesto na Instagram profilu, označeno krugom u kojem je znak plus (+), a na kojima možete objaviti sve svoje priče koje vam se sviđaju i za koje ne želite da nestanu nakon 24 sata.

Ne samo to nego od Story Highlights možete napraviti prave male zabavne albume te ih složiti po temama, davati im imena i objavljivati slike i videe za koje želite da ostanu vidljivi sve dok vi tako ne odlučite i izbrišete ih sami.

insta-story-1-2

Ukoliko niste još objavili ni jedan Story Highlight, krugovi će biti sivi. Onog trenutka kad objavite nešto krugovi dobivaju sliku, a možete ih nazvati kako god želite. Možete objaviti koliko god želite Story Highlighta, a oni ostaju na vašem profilu dok ih sami ne izbrišete.

Kako objaviti Instagram Story Highlight?

Idite na svoje Instargam Stories i objavite nešto kao što uvijek radite. Tu nema nikakvih promjena osim što se vaš Story automatski sprema u arhivu i što se na Story ekranu na dnu dobili novu opciju – malo srce u krugu ispod kojega piše Highlight.

Kliknete li na to srce, automatski dobivate opciju kreiranja novog Highlighta i objavljivanja Instagram Story koju ste upravo objavili ali koji za razliku od priče neće nestati nakon 24 sata.

Insta-story

Druga je opcija da idete preko profila i kliknete na krug sa znakom +. Ta će vas radnja odvesti u arhivu u kojoj su spremljene sve vaše Instagram priče.

insta-story-3

Izaberite arhiviranu priču (ili više njih) koju želite objaviti u Highlight obliku.

insta-story-4

Ovdje možete urediti naslovnu sliku na način da je možete zumirati, repozicionirati ili je pomaknuti tako da se vidi iz boljeg kuta.

insta-story-5

A možete dati i ime svom Story Highlightu.

insta-story-6

Nakon čega kliknete Done i Highlight će biti objavljen. Kao što vidite, vrlo je jednostavno.

insta-story-9

Story Highlight možete i uređivati pa i izbrisati kad god poželite. Klikom na 3 okomite točkice u desnom donjem kutu dolazite do dvije opcije – Edit Highlight i Remove from Highlight.

insta-story-8

Klikom na Edit možete dodati još slika ili videa, promijeniti sliku kao i naziv Highlighta, dok opcijom Remove from Highlight brišete sliku ili video sa svog profila.

insta-story-10

Kada kreirate Story Highlights, najnoviji Highlight se pojavljuje prvi, dok su oni koje ste ranije objavili na kraju. Dakle, složeni su kronološkim redom objavljivanja. Za sada se mogu objavljivati samo slike i video ali ne i live video. Pretpostavka je da će Instagram i to uvesti kao mogućnost u budućnosti.

Ukoliko još uvijek nemate Instagram Story Highlights, pogledajte jeste li ažurirali svoju aplikaciju Instagrama na najnoviju verziju pa ako niste, sad je vrijeme da to učinite. Ako i nakon toga još uvijek ne dobijete ovu opciju, iz Instagrama poručuju da deinstalirate pa opet instalirate aplikaciju Instagrama na svom telefonu. To je ujedno jedan od preporučenih načina koji uglavnom rješava sve probleme s Instagramom.

Što kažete na ovu novost na Instagramu? Planirate li koristiti Story Highlights?

Potpis

 

6 responses to “Instagram Story Highlights – novi način da Instagram Stories žive duže”

Create a website or blog at WordPress.com