Kako izbrisati poslanu poruku na WhatsApp-u?

Koliko puta vam se dogodilo da pošaljete nekome poruku koja je bila namijenjena nekom drugom? Meni se to dogodilo i previše puta, posebno kad žurim ili kad mislim na jednu, a dopisujem se s drugom osobom.

Na svu sreću, nikada nije bilo riječ o nekom sadržaju koji nije bio za oči onih kojima nije namijenjen ali sam svejedno morala izgubiti nešto vremena dok sam poslala poruku pravoj osobi, a onoj pogrešnoj, kojoj ništa nije bilo jasno, objasniti o čemu je riječ.

Jedno on najčešćih i najpopularnijih pitanja koja dobivam gotovo svakodnevno je upravo na tu temu – kako izbrisati već poslanu poruku i je li to uopće moguće. I dok na većini aplikacija za komunikaciju to još uvijek nije moguće, WhatsApp, jedna od najpopularnijih aplikacija, uvela je i tu mogućnost.

Opcija o kojoj se dugo nagađalo napokon je ugledala svjetlo dana, a zove se “unsend” i, kako biste je koristili, morate imati instaliranu najnoviju verziju WhatsApp-a. Ova funkcija dostupna je i na Android i na iOS operativnim sustavima.

Možete brisati poslane poruke u individualnim razgovorima ali i na grupnom chatu. Isto tako, možete izbrisati poruku, GIF, video, slike ili glasovnu poruku.

Kako izbrisati već poslanu poruku?

Zamislite situaciju u kojoj ste željeli poslati poruku kolegici s posla u kojoj ste tračali šefa, a zabunom ste poruku poslali njemu. Nakon što vas je oblio znoj nekoliko puta, jer koliko god mrzili svoj posao, potpuno ste svjesni da netko treba plaćati račune, zaključili ste da ako šef vidi poruku u ponedjeljak se ne morate ni pojaviti na poslu.

Što sad?

whatsapp-1

Sad morate izabrati poruku koju želite izbrisati, stisnuti je i malo duže držati sve dok ne poplavi.

whatsapp-2

A onda tapnuti prstom na ikonu kante za smeće.

whatsapp-3

Pojavit će se tri opcije: delete for me, cancel ili delete for everyone. Logično, željet ćete izabrati zadnju opciju – delete for everyone jer će samo na taj način poruka biti izbrisana i s vašeg telefona ali i s telefona primatelja.

whatsapp-4

Nakon što ste izbrisali poruku, na vašem telefonu će na mjestu izbrisane poruke pisati: You deleted this message.

whatsapp-5

Ali, isto tako će i na telefonu primatelja pisati da je poruka izbrisana.

To bi nekome moglo predstavljati problem ali ako primatelj nije paranoičan, objašenjenje da je poruka bila greškom poslana pa ste je izbrisali bi trebalo biti sasvim dovoljno.

U čemu je kvaka?

Kvaka uvijek postoji, a ovdje je ta da morate brzo reagirati, točnije u 7 minuta, u suprotnom više nećete moći izbrisati poruku. Zašto baš 7 minuta, a ne 5 ili 10? Nitko ne zna ali tako je. Isprobala sam i mogu potvrditi da je istina.

whatsapp-6

Pokušate li izbrisati poruku nakon što je prošlo 7 minuta, moći ćete samo otkazati radnju ili izbrisati poruku samo sa svog telefona ali ne i primateljevog.

Osim toga, naravno, uvijek postoji mogućnost da je osoba kojoj ste zabunom poslali poruku koju biste željeli izbrisati, već vidjela i pročitala poruku. U tom slučaju možete biti brzi koliko god želite ali brisanje vam neće puno pomoći.

Kako bi ova funkcija uspješno radila, i vi i primatelj morate imati instaliranu najnoviju verziju WhatsApp aplikacije.

Ova funkcija je zgodan dodatak obožavanoj aplikaciji za slanje poruka, koja je u srpnju prošle godine, premašila milijardu aktivnih dnevnih korisnika koji svaki dan pošalju 55 milijardi poruka, 4.5 milijarde fotografija i 1 milijardu videa.

Koristite li WhatsApp svakodnevno i imate na njemu puno prijatelja, velika je mogućnost da ćete, prije ili poslije, nekome zabunom poslati pogrešnu poruku. Iskoristite svojih 7 minuta, izbrišite poruku i nadajte se da je primatelj nije već pročitao.

Jeste li poslali ikada poruku pogrešnoj osobi?

Potpis

 

3 responses to “Kako izbrisati poslanu poruku na WhatsApp-u?”

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: