Podcast Surove strasti- što morate znati o influencerima i zarađivanju na Instagramu

Malo me toga uspije iznenaditi do te mjere da moram dva puta pročitati primljeni e-mail ali kad sam primila mail Saše Tenodija u kojemu me pozvao da snimim podcast, bit ću blaga kad kažem da sam se iznenadila.

Nakon dva čitanja iste poruke i kratkih konzultacija koje sam obavila u četiri oka sama sa sobom, zaključila sam da u skladu sa svojom životnom i poslovnom filozofijom koja glasi screw it, let’s do it, ne mogu propustiti tu priliku.

Često mi se javljaju čitatelji koji bi željeli znati više o podcastu i kako sami početi snimati sadržaj. Jave mi se i oni koji bi više voljeli da pričam ovo što pišem jer očito nisu čitači ali ih teme kojima se bavim ipak zanimaju. Ipak, statistika mi pokazuje da moji čitatelji stvarno vole čitati, čak i dugačke tekstove.

“Možda im malo razbijem monotoniju ako ubacim jedan podcast, tko zna!?”, pomislila sam dok sam odgovarala na mail i prije nego što sam se snašla, imali smo dogovoren termin.

Koliko teško može biti snimiti podcast? Koliko teško može biti pričati pola sata? Nije teško pričati pola sata čak ni socijaliziranom introvertu dok taj isti socijalizirani introvert ne otkrije da podcast traje oko sat i pol do dva sata. Jer se za pola sata valjda ne isplati ni truditi.

Progutala sam knedlu. Vjerojatno vas ne iznenađuje što mogu puno pisati ali nisam baš najpričljivije stvorenje na svijetu. Nakon nekog vremena mi dosadi slušati i proizvoditi buku pa jednostavno odustanem i treba mi malo tišine.

Kako ću samo toliko pričati? Što ću reći? Nakon što smo dogovorili okvirne teme, počela sam pisati scenarij u glavi. Jer, to je ono što najbolje radim i najviše volim raditi – pisati. Nekoliko ispisanih stranica (u glavi) kasnije, shvatila sam da ništa od toga. Najbolje da surađujem i improviziram.

Riječ je o podcastu pod nazivom Surove strasti koje Saša Tenodi vodi s Ivanom Vorasom, na čiji vam blog dajem link pa pogledajte o čemu piše. Uvijek je dobra ideja pronaći novog materijala za čitanje i novog blogera za praćenje.

Kad sam shvatila da su dečki pričljivi, pao mi je kamen sa srca iako to nije značilo da ću moći šutjeti i povremeno se ubaciti u razgovor. Usput, razmišljate li o pokretanju svog vlastitog podcasta, bolje vam je da možete i volite pričati.

I tako su Saša, Ivan i Ivana snimili podcast. Ili, bolje rečeno, oni su ga snimili, a ja sam bila gost i sudjelovala u njemu što mi je izrazito drago jer me sam poziv jako razveselio. Volim isprobavati nešto što nikada prije nisam radila, a podcast mi je već duže vrijeme predmet interesa i često ih slušam, posebno dok putujem.

Što je podcast?

Za one koji ne znaju ili možda nisu sigurni, podcast je audio zapis koji se objavljuje na internetu koji možete slušati i/ili preuzeti na svoje računalo ili telefon kako biste poslušali kad imate vremena.

Podcast je, jednostavno rečeno, audio blog, vrsta online intervjua ili emisije, ovisno o tome koji vam tip najviše odgovara. Teme kojima se podcasti bave su raznolike baš kao i na blogovima, a često se snimaju i u nastavcima jer se podcasteri obično bave određenom nišom, kao i blogeri.

Iako podcast, kao forma audio bloga, ima svoje početke još 1980-ih, oko 2004. godine podcasti su počeli dobivati na popularnosti koja, ne da nije prestala, nego sve više raste.

Zašto Surove strasti?

Kad sam prvi put čula da su dečki svoj podcast nazvali Surove strasti, oduševila sam se imenom. Najviše zbog “strasti” jer, pratite li me redovno, onda već znate koliko često spominjem tu strast za koju smatram da je nevjerojatno važna u životu, a najviše za uspjeh u poslu kojim se bavimo.

Bez strasti ništa ne ide. Bez strasti sve postaje mučna obaveza i zadatak kojega se što prije želimo riješiti. Zato sam se razveselila na sam spomen strasti jer je strast upravo ono zbog čega pišem blog, bavim se društvenim mrežama i komuniciram svakodnevno sa svojim čitateljima i onima koji samo navrate po savjet.

Surove strasti su podcast za ljude koji imaju strast za životom. Za one koji imaju neku strast u životu i žele je podijeliti s drugima. To je podcast za ljude koji žele nešto prenijeti drugima, motivirati ih i potaknuti da i sami pronađu svoju strast i uljepšaju život sebi i svojoj okolini.

Ovim putem još jednom zahvaljujem Saši i Ivanu na pozivu, bilo mi je super. Za vas koji želite početi snimati svoj podcast imam samo jedan savjet – krenite i izađite iz ugodne zone.

Zato vam sada, nakon ovog uvoda ostavljam link na kojemu možete poslušati naš podcast o influencerima, društvenim mrežama i, naravno, strasti jer je ona najvažniji začin koji će vam zatrebati u životu.

Udobno se smjestite, stavite slušalice, skuhajte si kavu ili čaj i odvojite sat i pol vremena za podcast u kojemu ćete saznati:

  • Isplati li se biti “influencer” na Instagramu
  • Što je sve potrebno da bi to postali
  • Da li je dobra strategija “kupovati” followere
  • Koliko igraju ulogu strast i upornost

Slušajte Surove strasti!

Link na podcast

A sad pitanje, volite li slušati podcast?

Potpis

 

6 responses to “Podcast Surove strasti- što morate znati o influencerima i zarađivanju na Instagramu”

  1. Zanimljiv tekst, koji me je malo podučio. Ali ja ipak radije pišem blog, jer to mi je nekako ljepše…

    Like

Create a website or blog at WordPress.com