Kako se dvije međusobno blokirane osobe mogu odblokirati na Instagramu?

Mislila sam da neću morati pisati ovaj tekst jer sam dovoljno puta ponovila priču na društvenim mrežama. Međutim, ne prate me svi koji naiđu na moj blog na Instagramu i Facebooku (iako bih vam to preporučila jer ćete tako najbrže saznati novosti i dobiti odgovor na svoja pitanja) i ovo je pitanje koje se neprestano vrti i ponavlja.

Pitanje koje dobijem nekoliko puta dnevno na blogu, mailu, Facebooku i Instagramu. Da imam još neki kanal komunikacije dostupan, vjerujem da bi se i na njemu našlo ovo pitanje. Koje je to pitanje?

Kako se dvije međusobno blokirane osobe mogu odblokirati na Instagramu?

Naljutite se na nekoga i blokirate tu osobu. Osoba iz ljutnje i osvete blokira vas. Ili obratno, nije uopće važno. Nakon nekog vremena se pomirite i poželite se odblokirati na Instagramu, no imamo problem – to više ne možete nikako učiniti. Što sad?

Instagram je onemogućio apsolutno sve načine da se dvije međusobno blokirane osobe pronađu i odblokiraju, iz pretpostavke da su to učinile svjesno, da se više ne vole i da im metoda odblokiranja više neće trebati.

Jer, kad se međusobno blokirate to mora biti znak da nešto ozbiljno ne valja, zar ne? Očito ne i tu je Instagram, slučajno ili namjerno, napravio veliki propust jer se ljudi nakon nekog vremena odluče odblokirati, a kad otkriju da to više nije moguće nastupa panika.

Nekada je bilo skrivenih metoda pomoću kojih ste se mogli pronaći, poput ostavljanja imena profila blokirane osobe u komentarima, međutim, novim updateom Instagram je uklonio i tu metodu. I tako nije bila njihova metoda nego slučajni bug koji su otkrili korisnici, a vijest se proširila dalje na radost svih međusobno blokiranih osoba.

S novim updateom dogodilo se sljedeće:

  • ne možete više pronaći blokiranu osobu preko pretraživača na Instagramu
  • sve direktne poruke razmijenjene s blokiranom osobom više se ne pokazuju u razgovorima pa ne možete ni preko njih doći do blokiranog korisnika
  • odete li u SettingsBlocked Users vidjet ćete blokiranu osobu na popisu ali ne možete odblokirati tu osobu više nikako. Možete kliknuti na ime blokirane osobe, bit ćete prebačeni na njen/njegov profil ali profil će biti potpuno prazan bez opcija da odblokirate
  • odete li na Instagram preko Googlea i ručno upišete URL blokirane osobe kako biste je odblokirali, pojavit će se error poruka i stranica se neće učitati

Kao što vidite, Instagram se potrudio ukloniti sve metode pomoću kojih se nekada mogla odblokirati blokirana osoba.

Što sad kad ništa ne radi? Kako odblokirati nekoga tko je u međuvremenu blokirao i vas?

Preko Instagrama više nikako jer je Instagram uspješno onemogućio sve metode da se dvije međusobno blokirane osobe ikada više pronađu i odblokiraju. Srećom, otkrila sam jedan trik na radost svih međusobno blokiranih i mogu vam reći da za sada svima pomaže.

Kako odblokirati osobu koja je i vas blokirala na Instagramu?

Slijedite korake i zahvalite mi poslije.

Za Android

cleaner-for-instagram-odblokiranje

  1. Preuzmite aplikaciju u Play Store pod nazivom Cleaner for Instagram
  2. idite na opciju Blocked Users
  3. kliknite na korisničko ime blokirane osobe koju želite odblokirati
  4. kliknite na Unblock

Isti postupak mora ponoviti i osoba koja vas je blokirala i na svoj telefon preuzeti aplikaciju i slijediti gore navedene korake.

Za iOS

kako-odblokirati-osobu-koja-je-i-mene-blokirala-na-instgramu

Preuzmite na App Store aplikaciju Cleaner for IG i ponovite sve korake kao i na Androidu.

Vodite računa o sljedećem

Pitanje je vremena kad će i ova metoda prestati raditi, vjerojatno čim Instagram otkrije i potrudi se napraviti novi update, a tada više neće biti mogućnosti odblokirati se s osobom koja je i vas blokirala.

Opcija blokiranja nije igračka i nije namijenjena međusobnom kažnjavanju kad se s nekim posvađate. Riješite svoje nesuglasice na druge načine ali, ukoliko vam je stalo do praćenja na Instagramu s osobom s kojom ste se posvađali i znate da ćete se pomiriti nakon nekog vremena, izbjegavajte međusobno blokiranje.

Ono što danas donosi rezultate, ne mora donositi i sutra.

Potpis

17 responses to “Kako se dvije međusobno blokirane osobe mogu odblokirati na Instagramu?”

  1. Velika je stvar oko vašeg bloga da riješite trenutke za koje vas sljedbenici traže. Golozno je vidjeti kako ste svladali teme. Ovaj instagran je primjer. Zato vaš blog ima mnogo sljedbenika.

    Like

  2. Ovo nije istina. Svaki nalog ima listu blokiranih naloga i adresa. Osim toga, imate tu listu i na google plusu, itd. Nemoguće je da nestanu. Nestanu iz pretrage jer ste to upravo i tražili od Instagrama. Da ne vidite drugu osobu. Instagram ima listu blokiranih naloga kojoj možete pristupiti u svakom trenutku a nemoguće je da se dva naloga istovremeno blokiraju jer je prvo fizički neizvodljivo a i da jeste došlo bi do sudara paketa i ne bi se desilo ništa.

    Liked by 1 person

    • S obzirom da barem 50 puta dnevno odgovaram na pitanja kako je moguće odblokirati osobu koja je blokirala i vas, radi čega sam i napisala ovaj tekst, mogu sa sigurnošću tvrditi da je istina. Također, možete potražiti temu na internetu..ne nedostaje pitanja i odgovora na ovaj problem.
      Lijep pozdrav,
      Ivana

      Like

      • Sve je to u redu Ivana, i ja Vas razumem, ali ja Vas uveravam u ovo jer znam da je istina sta pricam, ne bih se ni obratio da lupetam na pamet. Privacy and settings / Blocked accounts, na svakom Control panel-u obicnog account-a Instagrama, postoji kompletna lista blok osoba koje ste bolirali. Svaki hover link otvara profil osobe koja je bila blokirana sa mogucnoscu “unblock”.

        Like

      • Naravno, osim ako osobe nisu međusobno blokirane što je moguće postići brojnim metodama, a u tom slučaju se više ne izlistavaju na listi blokiranih. Teoretski..slažem se da ukoliko vi blokirate mene ja ne bih trebala moći blokirati vas. U praksi stvari stoje malo drukčije i puno je trikova na Instagramu pomoću kojih je moguće spojiti se na profil osobe koja vas je blokirala i blokirati nju “za kaznu”. A u tom slučaju block lista više ne pomaže.

        Like

      • Draga Ivana, setih se nedavno da sam ovde komentarisao ubeđen da je ova objava Vaša besmislena. Ako se u isto vreme blokiraju dve osobe, ne mogu se odblokirati bez posebnog “mehanizma” tj. fore što bi se reklo. Pa bih u to ime da se izvinim zbog greške jer nisam bio u pravu.

        Like

      • Poštovana Marice,
        to se dogodi ukoliko se previše toga lajka (ili prati) u kratkom vremenskom razdoblju. Rješenje je da ne lajkate neko vrijeme ništa (najbolje 24h) te se pokušajte što manje spajati na profil. U tom periodu zabrana obično prođe.
        Lp, Ivana

        Like

    • Naravno da je moguce s obzirom da sam ja blokirala osobu koja je prva blokirala mene i sad se ne mozemo uopce odblokirati,jednostavno instagram ne nudi tu mogucnost

      Like

    • Meni se to desilo.Blokirale smo se drugarica i ja u isto vreme,kako ne znam.Ne mogu da je odblokiram uopšte preko Ig ,nema te opcije.Sada ću pokušati sa aplikacijom.

      Like

      • Nije mi uspjela ta metoda,ima li neka druga,bila bih ti zahvalna.Tu osobu moram blokirati,ona mene moze uvijek pratiti a da ja to ne znam jer me je prva blokirala?

        Like

      • Jedina opcija je ako imate zajedničke prijatelje…u tom slučaju vrijedi pogledati je li ta osoba lajkala nešto nekome ili komentirala pa klikom na ime doći na profil i blokirati je. Ne uspije uvijek…
        S obzirom da te ta osoba blokirala, tvoj profil joj je skriven pa ne može više ništa vidjeti.
        Lijep pozdrav,
        Ivana

        Liked by 1 person

  3. Draga Ivana i ja bih volela da odblokiram osobu kod koje sam takodje ja blokirana. Da li je ovo besplatna aplikacija koju ste nam ponudili kao rešenje? Ja sam je instalirala,ukucam username svoj sa instagrama i sifru i izbace mi uslove koriscenja gde nisam stavila agree, jer mi se učinilo kao da mi pričaju od brisanju naloga mog sto ja ne zelim. Mozda sam brzopleto pročitala

    Like

Create a website or blog at WordPress.com