Kako prebaciti datoteke s Androida na Mac?

“Sad ćeš morati kupiti iPhone”, više puta sam dobila savjet nakon što sam kupila svog prvog Mac-a i sretno se riješila Windowsa koji mi nikada nisu baš dobro sjeli. Neću lagati da sam u jednom trenutku bila i blizu odbacivanju Androida i svog voljenog Samsung Galaxy-ja i gotovo popustila pred kupovinom iPhone XS-a.

A onda sam odustala. Koliko god voljela Mac toliko volim Android u mobilnom svijetu i ne mogu si pomoći. Ni ne želim si pomoći. Ja sam ono što se u tech krugovima naziva hibrid. Križanac koji aktivno koristi Mac računalo ali unatoč svim komplikacijama ne želi odustati od Androida.

Svi koji koriste Mac znaju koliko komplicirano može biti usklađivanje s Androidom i kako je sve jednostavno i lagano kad imate iPhone. Ali, kakav bi to bio ljubitelj tehnologije koji si ne voli zakomplicirati život? Točno. Upravo iz tog razloga ne odustajem ni od Mac-a, a ni od Androida, a kako stvari stoje to se neće promijeniti ni u budućnosti.

Naravno da sam na početku znala požaliti i obećati samoj sebi da će sljedeći telefon biti iPhone, posebno kad sam trebala prebaciti više datoteka s jednog na drugi uređaj. To se događalo sve dok nisam otkrila neke jednostavne i brze metode kako to učiniti nakon čega se više nikada nisam zapitala treba li mi iPhone.

Ukoliko ste i vi hibrid i podjednako volite svoj Mac i Android, a usput i često baratate slikama i dokumentima koje selite s jednog na drugi, onda će vam ove metode pomoći da si maksimalno olakšate život i ubrzate prijenos podataka s Androida na Mac.

Android File Transfer

Za ovu metodu morat ćete preuzeti aplikaciju s interneta koja se zove Android File Transfer. Kada je preuzmete, otvorite AndroidFileTransfer.dmg ili kliknite dva puta na njega pa odvucite android file transfer u aplikacije.

Sada uzmite svoj Android telefon i u postavkama idite na Connected Devices. Izaberite opciju USB i Transfer Files.

android-mac-1

S kablom koji ste dobili uz Android spojite Mac pa na Mac-u otvorite preuzetu aplikaciju Android File Transfer. Otvorit će se ovakav direktorij.

android-mac-2

Otvorite Finder na Mac-u, pronađite datoteke na Androidu koje želite prebaciti na Mac-a i odvucite ih u Finder.

Smart Switch

Imate li Samsung telefon možete koristiti Smart Switch. Vodite računa da ova metoda ne radi na Androidima drugih brendova pa nemate li Samsung, ovaj savjet slobodno preskočite.

android-mac-3

USB kablom spojite Mac i Android pa kliknite na Backup. Ovom metodom jednostavno radite backup svog Androida na Mac. Vidite? Brzo i učinkovito, posebno ako vam je potreban prijenos svih datoteka koje imate na Androidu.

Google Services

Prednost ove metode nad druge dvije je što vam nije potreban USB jer je metoda bežična. Mana je što je metoda nešto kompliciranija od ostale dvije ali vi izaberite na kraju koja vam najviše odgovara.

Za ovu metodu potrebna vam je Gmail adresa s kojom se morate ulogirati na svim uređajima kako biste uploadali datoteke na drive pa onda s njega preuzeli što vam treba.

Na Androidu idite na Drive, kliknite na + pa na opciju Upload.

android-mac-4

android-mac-5

Pronađite file koji želite, izaberite ga i klik na opciju Open.

Na Mac-u otvorite pretraživač pa upišite “drive.google.com” te se ulogirajte svojom Gmail adresom. Potražite dokument koji želite prebaciti na Mac, kliknite desnim mišem i izaberite opciju Download.

android-mac-6

Iako ima još opcija prebacivanja datoteka s Androida na Mac, ove opcije su najbrže i najvažnije od svega – besplatne, a uz njih sigurno više nikada nećete požaliti što još uvijek imate Android, posebno ako je to OS koji volite i preferirate više od macOS-a.

Jeste li imali problema s prebacivanjem podataka s Androida na Mac?

Potpis

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: