Društvene mreže internet

Najbolje aplikacije za organizaciju i produktivnost

Nova godina, nove odluke ili tako barem nekako glasi popularna izreka. Koliko ste samo puta na kraju godine, možda malo i opijeni od atmosfere, konfeta, šljokica, vatrometa i šampanjca odlučili da će nova godina biti bolja, a vi uspješniji i organiziraniji?

Kao i sa svim velikim odlukama donesenim pod upitnim okolnostima kad ste poneseni emocijama, vjerojatno je i ta odluka završila negdje na dnu vaše ladice i liste prioriteta. Ako ste je se uopće sjećali sljedeće jutro.

Jedna od značajnih karakteristika digitalnog doba je ljubav čovjeka prema svom mobitelu. Dovoljno je samo izaći van iz svoja četiri zida (u koja su vaši ukućani vjerojatno trajno slijepljeni sa svojim mobilnim ljubimcima) i pogledati što se događa vani. Ista stvar kao i kod vaše kuće – svi gledaju u svoje telefone i ne skidaju pogled s ekrana.

Mladi, stari i oni u najboljim godinama, svi su umreženi i povezani. Svi nešto gledaju, tipkaju, slušaju, vrte, okreću, spajaju slušalice, telefoniraju ili s polovičnom koncentracijom listaju po Facebooku i Instagramu kako bi bili u toku s životima svojih prijatelja koji vjerojatno nemaju veze s istinom i lažnim vjestima. Ali hej, to je digitalno doba.

Kad ste već konstantno spojeni sa svojim telefonom, zašto ga onda ne biste iskoristili za nešto više od slušanja glazbe, pretraživanja interneta i korištenja društvenih mreža? Postoji nešto super što se zove aplikacija, a ne odnosi se samo na Facebook i Instagram. Aplikacije nam mogu pomoći da budemo organiziraniji, da kvalitetnije živimo i da zapravo imamo neke koristi od mobitela.

Iznenadili biste se koliko toga ta digitalna stvarčica može, samo ako se koristi u prave svrhe. Neovisno o tome koristite li Android ili iPhone, pronaći ćete bezbroj kvalitetnih aplikacija, besplatnih i za kupovinu, koje će vam pomoći da vam godina bude najorganiziranija ikada.

Koje su to korisne aplikacije koje biste trebali imati na svom telefonu?

aplikacije-organizacija-produktivnost

Dropbox

dropbox

Bavite li se bilo kojom vrstom biznisa i radite s puno digitalnih dokumenata, bez Dropboxa ne možete živjeti. Ili možete ali nećete biti pretjerano organizirani. Dropbox je spas koji vam treba ukoliko želite organizirati datoteke i dokumente, dijeliti (posebno velike) dokumente s drugima u svom timu, uređivati dokumente Worda, Excela ili PowerPointa, skenirati, dodavati bilješke u PDF-ove, raditi istovremeno s drugima na podijeljenim dokumentima i još bezbroj drugih opcija koje ćete otkriti budete li ga odlučili preuzeti na svoj telefon.

Spendee

spendee

Spendee je aplikacija koja je osvojila brojne nagrade, a bavi se budžetom i osobnim financijama. Pomoću ove aplikacije možete pratiti svoje prihode i rashode, automatski i sigurno povezati svoj bankovni račun i organizirati i upravljati budžetom kako se nikada više ne biste našli u minusu.

Osim toga, u ovu aplikaciju možete unositi svoje mjesečne troškove pa na kraju mjeseca vidjeti na što vam odlazi najviše novaca, možete dodati ciljeve o štednji i pratiti koliko ih se uspješno držite, dodati podsjetnike za plaćanje računa, pratiti troškove na putovanjima ili za vrijeme praznika i kreirati mjesečni kućni budžet te ga se probati držati.

Any.do

anydo

Želite li biti organiziraniji, a ne volite pisati na papir onda je ovo aplikacija za vas. Ukoliko ste već ogranizirana osoba opsjednuta kontrolom ali želite spasiti koje drvo, ovo je opet aplikacija za vas. Any.do je aplikacija koja vam nudi sve što vam treba kako ne biste gubili vrijeme i zaboravljali svoje obaveze.

Možete pisati liste i popise, dodavati podsjetnike, kreirati planove, organizirati sve po bojama i različitim zvukovima, pisati popise za kupovinu, upravljati među više različitih kalendara i obaveza, uskladiti sve s Alexom, Siri ili Google Assistant, glasovno upravljati aplikacijom, a najbolje od svega, ne morate se zatustaviti samo na telefonu nego preuzeti aplikaciju i na svoj Mac ili Windows laptop.

Habit Tracker (Habit Bull)

habit-bull-app

Ova aplikacija je poput igrice u kojoj se natječete sami sa sobom. Svi smo krivi za neke loše navike kojih se nikako ne možemo odreći. Je li riječ o tome da smo neorganizirani, zaboravljamo popiti lijekove, ne pijemo dovoljno vode, previše pušimo, ne vježbamo, ne krećemo se dovoljno, previše gledamo TV ili se zabavljamo na društvenim mrežama, Habit Tracker će pomoći da se na zabavan način riješimo loših navika koje imaju negativan efekt na produktivnost.

Pomoću ove aplikacije možete organizirati svoj život na jako zabavan i ležeran način pa nećete osjećati da ste pod pritiskom da nešto promijenite. Možete pratiti loše navike i otkriti uzorak u njihovom ponavljanju, unijeti dobre navike i pokušati ih se držati, ostvarivati zadane ciljeve, a sve to sa zabavnim grafikonima, inspirativnim citatima i sinkronizacijom s više uređaja. Što vam još treba da počnete bolje živjeti?

Forest: Stay focused

forest-app

Još jedna odlična aplikacija za sve one koji pate od poremećaja pažnje i koncentracije, pomalo su hiperaktivni i imaju potrebu uzimati pauzu te provjeravati svoj telefon svakih nekoliko minuta. Forest je najbolja aplikacija koja će vas odviknuti ovisnosti o mobitelu.

Aplikacija koja je dobila brojne nagrade, koju je isprobalo preko 2 milijuna ljudi i koja je jedna od najboljih po izboru urednika na GooglePlay funkcionira na sljedećem principu. Želite li napraviti neki posao, a ne gledati neprestano na telefon, posadite sjeme u ovoj aplikaciji. Sjeme će niknuti u drvo ali, onog trenutka kad uzmete telefon u ruke, drvo će uvenuti.

Sam osjećaj postignuća koji ćete osjetiti kad vam drvo naraste mnogima je dovoljna motivacija da ne budu slijepljeni neprestano sa svojim telefonima. Najbolje od svega? Kupite li Pro verziju aplikacije, donirate novac za sadnju pravog drveta. Do sada je već više od 340.000 drveća posađeno od donacija korisnika aplikacije. Zašto je ne biste isprobali?

Your Closet – Smart Fashion

your-closet-smart-fashion-app

Jeste li gledali film Clueless? Ako jeste možda se sjećate scene u kojoj Cher na kompjuteru pretražuje odjevne kombinacije, a program u kojemu to radi joj govori koji se komad slaže s kojim. Iako ova aplikacija nije toliko sofisticirana poput fiktivnog programa kultnog teen filma iz 90-ih, dovoljno je dobra za sve one koji vole modu, a usput vole biti i organizirani.

Pomoću aplikacije možete slikati odjevne predmete i kombinacije, slagati ih po bojama, organizirati ih u kategorije, složiti ih po namjeni, sezoni, materijalu, brendu ili veličini. Možete kreirati različite kombinacije, dodavati bilješke, planirati što ćete obući po danima u kalendaru, pregledati što ste nosili prethodnih dana i mjeseci, slagati liste i ideje za putovanja, a sve to podijeliti i na svojim profilima društvenih mreža.

Za one koji vole brojeve, ova aplikacija će im dati i uvid u to koju odjeću nose najviše ili najmanje, kolika je ukupna vrijednost sadržaja vašeg ormara, kombinacije koje niste nikada nosili, odjeću koja vam se najviše isplatila jer ste opravdali svaki trošak po nošenju kao i onu koja se pokazala kao promašaj. Zainteresirani?

Mindly

mindly-app

Ako ste vizualna i kreativna osoba koja voli biti organizirana onda ćete obožavati ovu aplikaciju i sve što ona nudi jer će vam pomoći da se na najbolji način fokusirate na svoje ideje i misli, a riješite se svega što vas zbunjuje i sprječava vas da vidite širu sliku.

Mindly je aplikacija za mind mapping pomoću koje možete na jednostavan, lijep i vizualan način složiti svoje misli, zapisivati ideje, raditi brainstorming, pisati bilješke, planirati govor i ukratko – organizirati svoj cijeli poslovni i osobni svijet.

Pocket

pocket-app

Volite li čitati članke i vijesti na internetu onda je Pocket aplikacija koja će vas spasiti i pomoći da ostanete organizirani. Koliko ste samo puta u gradskom prijevozu nešto počeli čitati, svidjelo vam se, došli ste na odredište i naravno zaboravili gdje ste pronašli tekst koji vam se svidio kako biste ga poslije mogli dovršiti?

S Pocket-om vam se to više neće dogoditi jer je ovaj džepić mjesto na koje možete pospremati zanimljive tekstove, članke iz novina i časopisa, videe, tutoriale ili cijele web stranice kako biste ih lakše organizirali, pospremili u kategorije i mogli im pristupiti kad god poželite. Instalirajte Pocket i sigurno više nikada ništa nećete zaboraviti.

Jeste li isprobali već neku od ovih aplikacija? Imate li vi neku dobru preporuku za mene?

Potpis

2 komentara

  1. Super lista, Ivana! Meni je za produktivnost dosta pomogla aplikacija Cold Turkey. Aktiviranjem je sprečen svaki kontakt sa telefonom, pa i javljanje. Prilikom klika, iskače samo sivi ekran na kom piše koliko još minuta moramo izdržati ( maksimalno je 60 min). Za nju vezujem i slatku anegdotu – aktivirala sam aplikaciju i malo nakon toga me Marko nazvao. Posle sat vremena zovem ja njega, i kažem: ” Nisam se mogla javiti, nije mi dala ona ćurka!” 😃 Uglavnom, preporučujem 😊

    Sviđa mi se

  2. Nisam probala ni jednu od ovih aplikacija, ali me svakako najviše privukla ona oko organizacije mesečnih troškova 🙂. Što se moje djece tiče, vidjeću da im instaliram onu sa drvetom, da bar nešto pokušamo… Mada, biće tu cijela šuma potrebna, koliko vidim 🙄🙂🙂!

    Sviđa mi se

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: