Društvene mreže

Instagram Story kviz – što je to i kako ga koristiti

Facebook službeno ima više korisnika ali nije sve u brojevima pa je tako Instagram uvjerljivo najpopularnija društvena mreža s najaktivnijim korisnicima. No, nije lako zadržati ljude zainteresiranima pa tako ni Instagram nikada ne spava i neprestano pokušava pronaći nove načine kako zainteresirati i zabaviti svoje korisnike.

Prije 3 godine pojavile su se Instagram Stories i, iako su bile samo dorađena kopija Snapchat Stories, napravile su neviđenu pomutnju i promijenile način korištenja društvenih mreža.

Nakon nekog vremena, Insta Stories dobile su naljepnice, mogućnost glasanja i postavljanja pitanja, korištenja emotikona i brojnih drugih dodataka koji služe da bi ljudi ostali zainteresirani te kako bi i sami korisnici zadržali interes svojih pratitelja posebno u slučaju poslovnih profila.

Sada je na red došao novi dodatak, a to je naljepnica u obliku kviza na kojemu se mogu postavljati pitanja prijateljima i pratiteljima. Kviz je odlična metoda pomoću koje se pratitelji mogu upoznati bolje s vama i s vašim biznisom, a sve kroz zabavna pitanja i interaktivan sadržaj na Storyju.

U ovom tutorialu saznat ćete kako koristiti kviz naljepnice na Insta Story.

Nakon što izaberete sliku koju želite objaviti na Storyju, tap na ikonu za naljepnice koju i inače koristite za sve Story dodatke.

insta-1

Izaberite kviz naljepnicu.

insta-2

Upišite pitanje koje želite postaviti svojim prijateljima i pratiteljima. Želite li vidjeti prijedloge pitanja jer nemate inspiracije, tapnite na dvije kocke koje se nalaze ispod naljepnice i koje će vam dati prijedloge pitanja poput – koji je moj omiljeni sladoled ili kako da nazovem svog psa.

Vodite računa da je ovaj tutorial rađen na iOS-u dok mi se na Androidu kocke ne pokazuju pa ne mogu tvrditi da nije riječ o opciji koja je dostupna samo za iPhone. Otkrijete li da vam radi i na Androidu, javite mi.

insta-3

Nakon što ste postavili pitanje tapnite na Option 1 kako biste unijeli prvi prijedlog.

insta-4

Pa na Option 2 da unesete drugi prijedlog/odgovor na postavljeno pitanje.

insta-5

Dva potencijalna odgovora su obavezna ali možete ih imati do četiri. Tapnite na opciju Add želite li dodati više mogućih odgovora u svoj kviz.

insta-6

Instagram će automatski zazeleniti jedan odgovor za koji pretpostavlja da je točan. Ukoliko odgovor nije točan, tapnite prstom na slovo koje obilježava točan odgovor.

Točan odgovor će pozeleniti ali to ćete vidjeti samo vi, ne i vaši pratitelji, barem dok ne glasaju u kvizu i pogode odgovor nakon čega će dobiti mali vatromet.

insta-7

Želite li promijeniti boju naljepnice tapnite na šareni kružić na vrhu. Kružić možete tapkati više puta dok ne pronađete boju koja vam se sviđa.

insta-8

Kada ste završili s uređivanjem, tapnite na Done u gornjem desnom kutu ekrana.

insta-9

Sada možete rotirati, premiještati ili mijenjati veličinu naljepnice te je postaviti bilo gdje na svom Storyju. Ukoliko želite dodatno urediti kviz samo tapnite na njega da se otvore opcije uređivanja.

insta-10

I to je to. Uživajte u novom dodatku Storyjima, uvjerena sam da će se i ovo pokazati kao vrlo zabavna i korisna opcija, kako za privatne tako i za poslovne korisnike.

Hoćete li koristiti kviz na svom Instagram profilu?

Potpis

%d blogeri kao ovaj: