Tehnologija

Flick – kvalitetan generator hashtagova za Instagram koji će vam uštedjeti vrijeme

Prva stvar koja zbuni većinu novih korisnika društvenih mreža su hashtagovi. Što je hashtag? Zašto mi treba? Koliko da ih stavim? Kako da izaberem? Što ako se ne mogu sjetiti ni jednog korisnog ni relevantnog? Kako da znam koji hashtag je dobar i donosi lajkove, a koji je samo gubitak vremena?

Koliko god vam se hashtag činio zbunjujuć i nepotreban on je nužni dio društvenih mreža, posebno ako nemate puno pratitelja (govorim o desecima i stotinama tisuća), novi ste na Instagramu i stalo vam je do lajkova, pratitelja i reakcija ili se bavite Instagramom radi posla.

Rođen na Twitteru 2007.g., hashtag se brzo proširio na ostale društvene mreže, a danas ga najviše povezuju s Instagramom što je društvena mreža na kojoj se hashtag najviše i koristi.

Što je uopće hashtag? Hashtag, koji se označava znakom ljestava # nakon kojih slijedi riječ, više riječi ili rečenica koja ne smije biti odvojena niti se mogu koristiti pravopisni znakovi, zapravo je link koji vodi do određenog pojma na koji se hashtag odnosi.

Pa, ako napišem #nature klik na taj hashtag odvest će korisnike na sve objave na Instagramu koje su označene tim hashtagom, a kojih u trenutku pisanja ovog teksta ima 433 milijuna.

Koliko god se činilo jednostavno, nije lako izabrati ispravne i kvalitetne hashtagove koji će donijeti željene rezultate. A koliko ste se puta blokirali i niste se mogli sjetiti ni jednog hashtaga povezanog uz ono što objavljujete, a još ste se manje mogli sjetiti relevantnih hashtagova kojima ćete proširiti onaj glavni.

Kako više ne biste morali mučiti muku sa smišljanjem hashtagova, danas vam donosim odličan alat koji koristim kada želim objaviti nešto na Instagramu, neovisno je li riječ o poslovnoj objavi ili privatnoj. Traženje hashtagova nikada nije bilo jednostavnije nego s alatom po imenu Flick.

Flick je, jednostavno rečeno, alat koji generira hashtagove, osmišljava ih i proširuje umjesto vas, a usput ih možete kopirati i direktno zalijepiti na Instagram post. Može li bolje od toga? Teško.

Flick koristi AI (umjetnu inteligenciju) kako bi vam pomogao da pronađete hashtagove koji imaju veze s onim što objavljujete, s kojima će publika moći biti interaktivna i koji će pomoći da vaša objava bude vidljivija većem broju ljudi.

Kako točno Flick radi?

Na Flick se možete prijaviti mailom ali i Facebook ili Google računom. Najbolje bi bilo, ukoliko ga stvarno planirate koristiti da se prijavite Facebook profilom koji je spojen s Instagramom jer ćete na taj način dobiti najveći benefit koji ovaj alat nudi, a to je direktno objavljivanje izabranih hashtagova na Instagram post.

Nakon što se prijavite za besplatno isprobavanje (probni period) možete krenuti s pretragom hashtagova tako što ćete upisati željeni pojam u tražilicu.

flick-1

Upišete li, naprimjer, pojam travel, možete ići na Search ili Enter kako biste pretraživali taj hashtag i ostale povezane s njim ili izabrali neki od užih “niša” hashtagova poput #travel_asia.

flick-2

Svoju pretragu možete i dodatno filtrirati pa izabrati koliki je limit hashtagova koje želite, koliko u prosjeku želite lajkova i sličnih opcija koje vam ovaj alat nudi, a koje vrijedi isprobati kako biste začinili svoju Instagram igru.

flick-3

Naravno, kao što sam navela na početku, da biste uopće imali koristi od ovog alata bilo bi ga dobro povezati s Facebook, odnosno Instagram profilom jer ćete tako direktno zalijepiti izabrane hashtagove na post prije objavljivanja.

flick-4

Sada nastupa onaj zabavni dio pretraživanja hashtagova povezanih uz moj izabrani glavni pojam “travel”. Otvara se interaktivni dijagram, nešto poput mind mape, a klikom na svaki izabrani pojam možete vidjeti koliko je objavljenih postova na Instagramu kao i prosječnih lajkova i komentara.

flick-5

Određene pojmove možete i dodatno proširivati hashtagovima koji imaju veze s njim (kliknete li na povećalo) ili sakriti zaključite li da vam ne treba i odvlači pažnju od onog važnoga.

flick-6

Kao što možete vidjeti sa slike, ovdje sam odlučila proširiti pojam “adventure”, a povezani pojmovi/hashtagovi prikazani su žutim krugovima.

flick-7

Dodatnim proširivanjem otvara se još više pojmova povezanih s putovanjima i avanturama koje isto tako možete dodatno proširivati, istraživati ili sakrivati.

flick-8

Proširivati i istraživati hashtagove možete koliko god želite, a mogu vam garantirati da toliko ideja nikada ne biste sami uspjeli pronaći.

flick-9

Važno je napomenuti da se svaki pojedini pojam na koji ste kliknuli sprema kako biste ga mogli zalijepiti na Instagram. Ne sviđa li vam se neki od izabranih jednostavno ga možete ukloniti.

flick-10

Isto tako možete izabrati sve hashtagove, očistiti graf želite li krenuti ispočetka ili ga zamrznuti i sačuvati za neku kasniju upotrebu.

Nakon što ste se odlučili za hashtagove, kliknite na Export Hashtags i ukoliko ste povezali Flick sa svojim Instagram profilom svi ti hashtagovi će vam se naći spremni za objavljivanje. Ne može biti jednostavnije, a ni zabavnije jer je zanimljivo vidjeti na jednom mjestu sve pojmove koji vam inače nikada ne bi pali na pamet. Znam da meni ne bi, barem ne u toj količini.

Flick alat dolazi u 3 plana:

 1. Starter – 9.99 £ mjesečno
 2. Professional – 29.99 £ mjesečno
 3. Performance – 14.99 £ mjesečno

Sve planove možete isprobati u besplatnom probnom periodu od 7 dana, a moram napomenuti da Flick radi i u desktop ali u mobilnoj verziji što je važno s obzirom da se Instagramom svi uglavnom služe preko mobitela.

Flick prednosti:

 • jednostavan, ugodan i lak za upotrebu
 • brz i fluidan alat
 • čisto i intuitivno sučelje
 • povezan s Instagramom pa automatski izvozi izabrane hashtagove
 • dokazano povećava vidljivost objava na Instagramu
 • povećava angažman i broj lajkova izborom najboljih i ispravnih hashtagova
 • dostupan i u mobilnoj i desktop verziji
 • bavite li se profesionalno društvenim mrežama ovakav alat će vam uštedjeti vrijeme i živce

Flick nedostaci:

 • mnogima se neće svidjeti povezivanje s profilima na Instagramu i Facebooku radi sigurnosti i privatnosti
 • kada je riječ o privatnim osobama koje ne rade u digitalnom marketingu i ne zarađuju od društvenih mreža isplativost plaćanja paketa postaje upitna
 • bilo bi dobro, radi jednostavnosti korištenja, imati Flick mobilnu aplikaciju

Želite li podići svoj Instagram na višu razinu, poboljšati angažman objava, dobiti s vremenom više lajkova, komentara i ukupnih reakcija Flick je alat koji će vam u tome sigurno pomoći.

Bez hashtagova je vaš post nevidljiv drugima, a s algoritmima koji se neprestano mijenjaju i pogoršavaju, sve je teže organski doći do publike. Svi znamo koliko je ponekad teško pronaći prave hashtagove koji imaju veze s onim što objavljujemo, koji će dovesti do najboljih rezultata, a da ne provedemo cijeli dan proučavajući potencijalne opcije.

Neovisno o tome bavite li se Instagramom privatno ili profesionalno, Flick je alat koji bi vam se mogao svidjeti želite li ostvariti uspjeh na Instagramu, podići ga na viši nivo i uštedjeti vrijeme tražeći relevantne hashtagove. Meni se Flick sviđa, a mislim da bi se mogao i vama.

7 dana besplatnog probnog perioda možete dobiti ovdje.

Obavezno mi javite kako vam se sviđa.

Potpis

%d blogeri kao ovaj: