Kako spriječiti WhatsApp da automatski sprema slike i videe na telefon?

Malo je toga gore, barem kada je riječ o first world problems, od pune memorije telefona i galerije prepune slika i videa koji su u jednom trenutku bili smiješni, a sada više nisu ili koje nam je poslalo društvo koje voli dijeliti internetske fore.

Nemam ništa protiv internetskih fora ali imam protiv mobitela punog gluposti, posebno kada idem na put, planiram snimiti puno slika i videa, a telefon mi neprestano javlja da više nema mjesta.

Jedno je rješenje brisati sve, prebaciti na kompjuter ili na vanjski hard ali to su metode koje oduzimaju vrijeme i za koje je potrebno slobodno popodne, ovisno o količini memorije koju imate u svom telefonu.

Što onda? Kako je jedan od najvećih krivaca za punu memoriju omiljena platforma za razmjenu poruka, WhatsApp, odgovor leži upravo tu – potrebno je onemogućiti WhatsApp da automatski downloada i posprema sve što vam netko pošalje.

Kako to učiniti?

Na Androidu

  • idite u Settings
  • pa Data and Storage Usage
  • pronađite opciju Media auto-download

android-whatsapp

Izaberite svaku od opcija, jednu po jednu – When using mobile data, When connected on Wi-Fi, When roaming pa uklonite kvačicu sa svake kategorije ili s onih za koje ne želite da se automatski spremaju u telefon.

android-whatsapp-2

Na iOS-u

  • idite u Settings
  • pa u Data Storage Usage
  • klik na Photos
  • izaberite opciju Never kako bi se slike prestale automatski preuzimati

ios-whatsapp

I to je to, jednostavnije ne može biti. Riješite li se potrebe za pospremanjem svega što dobijete na WhatsApp uštedjet ćete si puno vremena ali i prostora na telefonu te lakše pronaći sadržaj koji vam je zanimljiv i potreban. Slažete li se?

Potpis

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: