Kako odvojiti Instagram od Facebooka – izdanje 2019.

Još otkada je Facebook kupio Instagram te dvije platforme su snažno povezane. Toliko da, ukoliko imate svoj biznis ili vodite stranice i profile na Facebooku i Instagramu u poslovne svrhe možete istovremeno objavljivati i na jednom i drugom.

S Facebooka se možete oglašavati na Instagramu i općenito, poslovna Facebook stranica vam treba želite li voditi poslovni profil na Instagramu koji je povezan s onim na Facebooku. Bavite li se društvenim mrežama u poslovne svrhe, onda vam preporučujem da povežete ove dvije platforme, olakšate si život i iskoristite sav njihov potencijal i opcije koje nude.

No, što ako ih želite odvojiti iz nekog razloga, naprimjer, jer želite izbrisati profil na Instagramu ili otvoriti novi pa povezati njega? Proces je lagan, samo pratite ove korake.

Kako odvojiti Facebook od Instagrama

Otvorite Instagram na svom telefonu, ulogirajte se na profil koji želite odvojiti od Facebooka i idite na hamburger meni ili 3 vodoravne crtice u gornjem desnom kutu, a nakon toga na Settings u dnu profila.

instagram-1

Skrolajte do opcije Account pa kliknite (tapnite) na nju.

instagram-2

A onda na Linked Accounts.

instagram-3

Ukoliko je Facebook povezan s Instagramom dobit ćete opciju da ih odvojite – Unlink Account. Instagram će vas pitati još jednom jeste li sigurni i ako jeste, izaberite Yes, Unlink.

instagram-4

To je to što se tiče Instagrama ali posao nije gotov. Kako su Facebook i Instagram povezani i isprepleteni na sve moguće (i nemoguće) načine, a neki vjeruju da će se eventualno i spojiti u jednu aplikaciju, morat ćete ponoviti nekoliko koraka i na Facebook stranici kako biste bili sigurni da ste stvarno odvojili dva profila.

Kako ukloniti Instagram s Facebooka

Ako ste pratili gore navedene korake onda ste odvojili Facebook s aplikacije Instagrama i svog profila no to ne znači da ste završili jer još uvijek morate ukloniti Instagram s Facebooka koji je s njim povezan poput svake druge aplikacije koju povežete s Facebookom.

Za ovaj korak će vam trebati računalo i desktop verzija Facebooka pa se spojite na http://www.facebook.com i ulogirajte se sa svojim podacima. Nakon toga idite na svoju Facebook stranicu, na Settings pa izaberite Instagram u izborniku s lijeve strane.

insta-5

Izaberite opciju Disconnect kako biste odvojili Instagram od Facebooka.

insta-6

Kao i u prethodnom slučaju, Facebook će vas pitati još jednom jeste li sigurni i ako jeste kliknite na Disconnect.

insta-7

Nakon što ste to učinili, izlogirajte se s Facebooka pa se opet ulogirajte i provjerite još jednom ove korake kako biste bili sigurni da je sve prošlo kako treba. Ukoliko je, klikom na opciju Instagram u postavkama otvorit će se opcija da povežete Instagram s Facebookom.

insta-8

I to je to. Ništa se strašno neće dogoditi odvojite li profile, a možete ih opet povezati kad god poželite. Želite li izbrisati profil na Instagramu ali zadržati onaj na Facebooku onda je obavezno da ih prije brisanja odvojite kako ne biste ostali i bez Facebooka.

No, želite li ih odvojiti jer se bojite da Facebook skuplja podatke o vama, bez brige, skuplja ih i Instagram jednako kao i Facebook (ne zaboravite da je riječ o istom vlasniku) i jedini način da budete 100% sigurni, zaštite svoju privatnost i podatke je da se u potpunosti maknete s interneta i izbrišete svaki trag koji ste na njemu ikada ostavili.

Potpis

%d blogeri kao ovaj: