Društvene mreže

Instagram: Kako poslati sliku ili video koji nestaju u direktnoj poruci

Jeste li znali da na Instagramu možete slati slike i videe preko direktnih poruka koje nestaju nakon što ih primatelj pogleda?

Danas ćete u ovom vodiču saznati i kako to učiniti, a iako su screenshot-ovi rađeni na iOS-u proces se vrlo malo razlikuje i na Androidu.

Na početnom ekranu Instagrama idite na ikonu aviona od papira, a možete povući prstom u lijevo kako biste otvorili pretinac za direktne poruke.

instagram-1

Kliknite na ikonu kamere koja se nalazi uz sliku i ime osobe kojoj želite poslati poruku koja nestaje.

instagram-2

Kliknite na dugme za snimanje ili ga duže držite ukoliko želite snimiti video ili idite na ikonu camera roll-a ukoliko želite izabrati sliku ili video iz već postojeće i ranije snimljene kolekcije.

Izaberete li duži video koji želite poslati, Instagram će ga automatski razlomiti na kraće klipove i poslati u isto vrijeme što znači da na njima nećete moći mijenjati postavke koje se tiču nestajanja.

Također, možete izabrati da snimate u različitim modovima pa tako možete snimiti i Boomerang ili Superzoom i poslati ih u obliku poruke koja nestaje.

instagram-3

Povlačite u lijevo ili desno po dnu ekrana kako biste izabrali različite opcije “view once”, “allow replay” ili “keep in chat”. Što znače sve te opcije?

View Once – primatelj (ili više njih) će moći vidjeti sliku ili video samo jednom prije nego što zauvijek nestane

Allow Replay – slika ili video se može vidjeti najviše dva puta prije nego što zauvijek nestane

Keep in Chat – slika ili video neće nestati

instagram-4

O čemu je potrebno voditi računa kod slanja poruka koje nestaju? Prije svega, na sadržaj koji se šalje. Iako možete namjestiti postavke da slika ili video nestanu nakon jednog pregleda, imajte na umu da ima brzih ljudi koji mogu snimiti screenshot ili snimiti sadržaj ekrana prije nego što poruka zauvijek nestane.

Zato nemojte nikada slati ništa za što ne biste željeli da vidi više očiju.

Jeste li ikada slali poruke koje nestaju?

Potpis

%d blogeri kao ovaj: