Instagram: Što napraviti kada dobijete poruku”Sorry, there was a problem with your request” ili “došlo do je problema s vašim zahtjevom”?

Instagram je lansiran 2010. godine i u ovih 9 godina svog postojanja razvio se od male aplikacije na kojoj su ljudi dijelili slike svojih ljubimaca do druge najveće društvene mreže (nakon Facebooka) na kojoj se vrte milijuni i sklapaju ozbiljni poslovi.

Naravno, ne morate i vi raditi na Instagramu i zarađivati od njega da biste ga koristili i smatrali ga zabavnom društvenom mrežom. Koristili ga u poslovne ili zabavne svrhe, mnogi će se složiti da je Instagram jedna od najboljih i najzabavnijih aplikacija i društvenih mreža koje se trenutno mogu pronaći.

Kako je Instagramu rasla popularnost tako je rasao i broj grešaka i bugova na aplikaciji koje svakodnevno uznemiruju i živciraju korisnike, posebno one koji su emocionalno vezani za aplikaciju i svoj profil u koji su uložili puno truda i vremena.

S obzirom da rješavam probleme vezane uz Instagram, danas ćemo riješiti čest problem oko kojega dobivam puno pitanja. Ova greška se javlja kad se izlogirate iz svog profila na Instagramu, a kada se pokušušate opet prijaviti dobivate poruku “sorry, there was a problem with your request” ili “ispričavamo se, došlo je do problema s vašim zahtjevom”.

Koji su razlozi dobivanja ove poruke?

 • možda ste dobili privremeni ban na Instagramu radi kršenja pravila objavljivanja i korištenja aplikacije
 • možda ste učinili ozbiljan prekršaj pa vam je Instagram trajno izbrisao profil
 • loša je internetska veza
 • server ima grešku ili je preopterećen
 • aplikacija ima bug
 • vaš uređaj s kojega se pokušavate ulogirati ima grešku ili privremeni bug

Kako riješiti ovaj problem?

instagram

Provjerite je li sve u redu s internetom

Znate kako je kad vam nešto ne radi pa nazovete tehničku službu i onda vam dignu tlak jer vas pitaju je li uređaj uključen u struju? Iznenadili biste se koliko je logičnih rješenja za većinu problema pa tako i za Instagram.

Kao što se pokaže da ponekad uređaj stvarno nije uključen u struju tako ponekad ni internet ne radi ili je signal preslab da bi vam dozvolio ili omogućio određenu radnju.

Provjerite je li server u pitanju

Prije nego što se bacite na neke tehničke metode dobra je ideja provjeriti je li sve u redu sa serverom jer je to čest problem i najveći krivac za bugove na Instagramu. Kako provjeriti server? Najbrže je pitati nekoliko prijatelja imaju li i oni problema s Instagramom ili provjeriti na Twitteru jer je on društvena mreža kojoj se svi okreću kad Instagram ne radi i na kojoj i Instagram objavljuje vijesti.

Možete se spojiti i preko ovog linka na Down Detector što je stranica na kojoj možete vidjeti ima li Instagram kakvih problema i gdje ih ima. Ukoliko postoji problem sa serverom nemojte ništa raditi jer ništa ne možete osim čekati da poprave problem.

Pokušajte se spojiti na Instagram s drugog uređaja

Ponekad je problem u uređaju koji iz nekog razloga ima bug pa je uvijek dobra ideja pokušati se ulogirati s drugog mobitela, tableta ili laptopa. Ako uspijete, očito je problem bio u uređaju ili u samoj aplikaciji koju se često može popraviti jednostavnom deinstalacijom.

Deinstalirajte aplikaciju Instagrama

Deinstalacija Instagrama metoda je koja, bez zezanja, popravlja 99.99% grešaka koje se javljaju na Instagramu. Deinstalacijom aplikacije ništa ne gubite. Ni slike, ni komentare, ni poruke, a ni storyje koje ste u međuvremenu objavili.

Trebate samo pripaziti da prije deinstalacije znate podatke za login (mail, korisničko ime i lozinku) u slučaju da se nije zapamtilo i da vas opet traži prilikom prijavljivanja. Kada deinstalirate aplikaciju isključite svoj telefon, pričekajte nekoliko sekundi, uključite ga pa instalirajte opet Instagram. Ova metoda često pomogne i moći ćete se ulogirati bez problema.

Privremeno deaktivirajte svoj profil

Ovo je isto metoda za brzi popravak koja je mnogima riješila problem kada se nisu mogli ulogirati. Kao i kod deinstaliranja aplikacije, privremenom deaktivacijom Instagrama nećete izgubiti svoje podatke i objavljen sadržaj pa samo naprijed ako ništa drugo ne pomogne.

Kako privremeno deaktivirati profil na Instagramu?

 • ulogirajte se na svoj profil preko interneta, ne aplikacije
 • idite na Edit Profile
 • klik na opciju Temporary disable my account
 • navedite razlog i sjetite se da račun možete deaktivirati samo jednom tjedno
 • unesite svoju lozinku
 • pričekajte 6 sati i nemojte se pokušavati ulogirati na Instagram za to vrijeme
 • nakon 6 sati (ili više) pokušajte se opet ulogirati preko aplikacije na telefonu
 • ukoliko je s vašim profilom sve u redu i nije izbrisan od strane Instagrama ne biste trebali imati problema s prijavom

Resetirajte telefon na tvorničke postavke

Ovo je prilično radikalna metoda jer ćete ostati bez svega na telefonu pa ne zaboravite napraviti backup. Ipak, ako ništa drugo ne pomogne, ovo je metoda koja često donese pozitivne rezultate.

Proces ovisi o tipu telefona koji imate pa ako niste sigurni kako ga vratiti na tvorničke postavke potražite upute na internetu kao i kako napraviti backup. No, sa svakim telefonom pravila su uglavnom ista ili slična.

Idite u postavke, pronađite opciju Factory reset, kliknite na Reset i pratite daljnje upute. Kada ste završili, instalirajte opet aplikaciju Instagrama i pokušajte se ulogirati.

Koristite Parallel Space

Pararell Space aplikacija je koja će klonirati aplikacije po želji, u ovom slučaju Instagram, i na taj način često riješiti problem kada se ne možete ulogirati.

Preuzmite aplikaciju Parallel Space, otvorite aplikaciju i napravite klona za Instagram. Prečac će se pojaviti na home page-u, otvorite klona i ulogirajte se svojim podacima kao i u običnoj aplikaciji.

Resetirajte broj telefona

Ova metoda vrijedi samo u slučaju da imate novi broj telefona koji možete iskoristiti, nikako izmišljeni broj i ukoliko se možete ulogirati preko kompjutera ali ne i aplikacije.

 • preko interneta/pretraživača ili laptopa se spojite na svoj profil
 • idite na opciju Edit profile i zamijenite postojeći broj telefona novim
 • na telefonu otvorite aplikaciju Instagrama
 • kliknite na link Forgot your password
 • izaberite Send login link koristeći broj telefona
 • unesite kod koji ćete primiti u sms poruci
 • pokušajte se ulogirati na svoj Instagram profil

Obratite se Instagramu za pomoć

Nakon što ste isprobali sve metode i nisu donijele rezultate vrijeme je da se obratite korisničkoj podršci na Instagramu. Njih navodim kao zadnju opciju jer im je korisnička podrška gotovo nepostojeća i najvjerojatnije nećete ništa postići što ne znači ne trebate probati i nadati se najboljemu.

 • otvorite Instagram aplikaciju i idite na opciju Get help signing in
 • kada kliknete na tu opciju otvorit će se prozor u kojemu će pisati da unesete broj telefona pa to i učinite
 • na sms će vam doći link za resetiranje lozinke i sigurnosni kod od 6 brojeva
 • kliknite na link i unesite sigurnosni kod
 • kliknite na opciju Verify your account
 • zatvorite sve aplikacije koje su trenutno otvorene
 • otvorite opet Instagram aplikaciju i pokušajte se ulogirati

Kontaktirajte Instagram putem maila

Ukoliko ništa ne uspije, pokušajte kontaktirati Instagram putem maila. Neki su uspjeli ovom metodom vratiti svoj profil, dok drugi tvrde da mail uopće ne radi i da im je javljeno da nije poslan radi neispravne adrese.

Ako ste isprobali sve drugo, a niste uspjeli vratiti svoj profil i ulogirati se onda se svakako isplati pokušati poslati mail na support@instagram.com 

Detaljno i na engleskom jeziku objasnite svoj problem, napišite ime svog profila i pošaljite. Ukoliko se mail ne vrati, znači da je najvjerojatnije poslan. Ako vam se nitko povratno ne javi, šaljite taj isti mail na tu adresu nekoliko puta tjedno jer tako povećavate mogućnost da ga netko iz korisničke podrške vidi i ozbiljno vas shvati.

Ako vam se netko javi, dobit ćete mail u kojemu će biti link preko kojega ćete se morati spojiti na Instagram. Postoji mogućnost da ćete morati poslati dodatne podatke kako biste dokazali da je račun vaš poput slike, selfija s kodom, snimke dokumenata i slično pa pošaljite što vas traže.

Uspije li sve to, trebali biste se bez problema spojiti na svoj profil.

Developeri neprestano rade na aplikaciji Instagama, dodaju nove funkcije, rade na algoritmu i pokušavaju je unaprijediti i poboljšati. Hoćemo li ikada imati Instagram (ili bilo koju drugu aplikaciju) bez bugova? Vjerojatno ne ali nadajmo se da će ih biti sve manje.

Kako god bilo, nadam se da će vam neka od gore navedenih metoda pomoći da se spojite na svoj profil kada dobijete poruku da je došlo do problema s vašim zahtjevom. Ne uspije li baš ništa, postoji mogućnost da je Instagram iz nekog razloga izbrisao vaš profil.

Što učiniti u tom slučaju? Ništa. Pomirite se s tim, otvorite novi, krenite iz početka i pokušajte ne kršiti pravila korištenja i objavljivanja na Instagramu.

Potpis

One response to “Instagram: Što napraviti kada dobijete poruku”Sorry, there was a problem with your request” ili “došlo do je problema s vašim zahtjevom”?”

 1. Cao Ivana, u potrazi za rjesavanjem problema koji sam sama napravila naisla sam na tvoj blog i mislim da si ti jedina osoba koja mi moze pomoci.
  Naime, imam problem sa prijavljivanjem. Bila sam zaboravila sifru i poslali mi na mejl onaj kod da promijenim i to sam uradila. Medjutim, nakon sto sam to uradila a i sada kad s bilo kog uredjaja se pokusam prijavit na ekranu je poruka da mi posalju bezbedonosni kod na prvu mail adresu koju sam ukucala, a ja sam greskom prvi put ukucala mail sa .cim i tu nema pomoci jer sam cak i prijavljivala da je hakovan, slala onaj selfi i opet isto na kraju. Imas li neku ideju?

  Like

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: