Društvene mreže

Kako otkriti je li vas netko blokirao na Instagramu

Prava je sreća što Instagram i ostale društvene mreže ne šalju obavijesti kada vas netko blokira (ili vi blokirate nekoga) jer bi bilo puno ljutih, bijesnih, tužnih i razočaranih ljudi.

Zašto ljudi uopće blokiraju jedni druge? Najčešće jer se posvađaju pa kad se međusobno blokiraju nađu se u stanju panike jer, kad se pomire, više se ne mogu odblokirati. Srećom, pisala sam i o tome pa ćete ovdje pronaći savjete kako se dvije međusobno blokirane osobe mogu odblokirati na Instagramu.

Drugi razlozi su jer vas netko terorizira, ljuti ste na nekoga ali on/ona to ne zna, netko vam se ne sviđa i ne želite da vas prati i špijunira ili se samo želite nekoga riješiti pa je block najlakše rješenje koje ne zahtijeva nikakva objašnjenja, a ne oduzima ništa vremena.

Uvjerena sam da ste, barem jednom, nekoga blokirali jer vam je ta osoba išla na živce i osjetili zadovoljstvo i olakšanje kad ste je se riješili. No, je li vam se ikada dogodilo da netko blokira vas?

Vjerojatno ne znate ali, ukoliko vam je netko misteriozno nestao s Instagrama, velika je mogućnost da vas je ta osoba blokirala i da je to razlog zašto je više ne možete pronaći. Naravno, uvijek postoji mogućnost i da je dotična osoba deaktivirala ili obrisala profil ali u slučaju da nije, ovo su načini da otkrijete jeste li blokirani.

Potražite osobu preko pretraživača

Najjednostavniji način da otkrijete je li vas netko blokirao je da potražite tu osobu preko pretraživača na Instagramu. U tražilicu jednostavno upišite ime profila osobe koju tražite i dogodit će se nešto od ovoga.

Vidite li profil i sve objave onda niste blokirani ukoliko osoba ima javni i otvoreni profil. Ako ima privatni profil, a vi ga ne pratite onda ćete vidjeti ovakvu poruku koja vas obavještava da je profil privatan i da ga možete pratiti.

instagram-privatni profil

Ukoliko vidite profil, broj pratitelja osobe, profilnu sliku i broj objavljenih postova ali vam na profilu piše da postova nema, onda ste blokirani.

instagram-blokiranje

No, ukoliko vam se pri pretraživanju ništa od navedenog ne pojavi onda je osoba najvjerojatnije izbrisala profil. Srećom, postoje još neke metode pomoću kojih možete dodatno provjeriti što se događa.

Provjerite profil preko komentara

Kada vas netko blokira Instagram ne briše njihove komentare i tagove pa je to najbrži način provjere. Samo pronađite stari komentar koji vam je dotična osoba ostavila, kliknite na ime i bit ćete prebačeni na profil te osobe.

Ako to ne uspije, osoba je gotovo sigurno izbrisala profil. Ako vam se pojavi slika poput ove gore, blokirani ste.

Pronađite korisnično ime profila preko linka

Na bilo kojem pretraživaču možete potražiti profil osobe putem linka Instagram.com/korisničkoime na način na korisnično ime zamijenite točnim imenom profila. Vjerojatno znate kako se profil koji tražite točno zove pa tu ne bi trebalo biti problema.

Ako ste ulogirani na svom profilu, a osoba vas je blokirala dobit ćete ovakvu poruku i potvrditi sumnje da ste blokirani.

instagram-blokiranje-kako znati-da-sam-blokiran

Mala je mogućnost da je osoba ipak deaktivirala ili izbrisala profil pa kako biste se uvjerili, izlogirajte se iz svog profila na pretraživaču ili idite u incognito mode pa provjerite još jednom. Ukoliko se ovim putem spojite na profil, da, blokirani ste. Ali ako ne, onda je profil definitivno izbrisan.

Poruke su nestale

Kada blokirate nekoga na Instagramu automatski skrivate sve razgovore koje ste vodili u privatnim porukama. Zato, ukoliko sumnjate da vas je netko blokirao, idite na direktne poruke (DM) i provjerite povijest dopisivanja s tom osobom. Nedostaje li, vjerojatno se blokirani.

Naravno, osoba je mogla i deaktivirati profil što je isto razlog zašto poruka više nema. Kako biste to provjerili idite na grupni chat u kojemu ste oboje članovi. Nema li ni tamo osobe, izbrisala je profil. Pronađete li tamo njeno ime, a nigdje je drugdje ne možete pronaći na Instagramu, blokirani ste.

Pokušajte opet početi pratiti

Možete li vidjeti nečiji profil, pa čak i ako ne vidite objave, pokušajte ga opet pratiti klikom na “Follow”. Ukoliko ste blokirani, nećete uspjeti pratiti tu osobu, štoviše, koliko god stiskali neće se ništa dogoditi. Bez brige, osoba koja vas je blokirala neće biti obaviještena o vašim radnjama.

instagram-blocked-followers

No, ako vas nisu blokirali i ako je profil samo postavljen na privatne postavke onda ćete ga moći pratiti, a Instagram će osobu obavijestiti o tome kako bi vas mogla prihvatiti kao pratitelja ili odbiti.

Provjerite s tuđeg telefona ili profila

Imate li slučajno dva profila na Instagramu, provjerite s drugoga je li vas netko blokirao na onom prvom ili učinite to s profila prijatelja ili člana obitelji. Ukoliko se traženi profil otvori drugima dok ga vi ne možete pronaći ili ne vidite objave onda se blokirani i ne možete ništa učiniti po tom pitanju osim zamoliti osobu da vas odblokira.

Kako otkriti je li vas netko blokirao na Instagram Story?

Na Instagram Story je puno teže otkriti je li vas netko blokirao jer, kao što vjerojatno već znate, Story nudi opciju blokiranja određene osobe ili više njih od gledanja Storyja ali to ne znači da su te osobe kompletno blokirane i izbačene s profila.

Možete sasvim normalno pratiti nekoga i lajkati, komunicirati preko poruka ili ostavljati komentare ali biti izbačeni od gledanja Storyja. Kako otkriti? Jedini je način pogledati preko tuđeg profila, a i to samo vrijedi ukoliko osoba ima javni profil.

Najbolje je pitati zajedničkog prijatelja. Postoji mogućnost i da dotična osoba koristi opciju da samo bliski prijatelji mogu gledati Storyje, a da vi niste među njima.

Potpis

%d blogeri kao ovaj: