Nemate Netflix? Ovo je 8 besplatnih alternativa za gledanje filmova

Čudna su vremena došla. Svijet je zatvoren u kuće. I dok se nadam da je to kratkotrajno i privremeno stanje, činjenica je da se vani baš i ne može puno toga raditi u ovom trenutku.

Neću vam davati motivacijske savjete i puniti glavu pričama o tome kako možete super korisno iskoristiti ovo vrijeme. Znate…naučiti 2-3 strana jezika, dobiti online diplomu, pokrenuti vlastiti biznis ili izumiti nešto revolucionarno na čemu ćete se obogatiti ili dobiti Nobelovu nagradu.

Vjerojatno nećete napraviti ništa od toga, baš kao ni ja. Vjerojatno ćete raditi od kuće, premiještati se s fotelje na kauč i pokušavati zadržati zdrav razum. Kako ne biste potpuno poludjeli i ne pratili vijesti svaki sat, jer mislim da to nije ni zdravo ni dobro za živce (a i ne treba vjerovati svemu što nam mediji plasiraju – razmišljajte svojom glavom), preporučujem da pogledate filmove koje do sada niste stigli.

Možda nemate Netflix, a jasno vam je da je TV program tragično loš. Internet je pun piratskih stranica na kojima možete gledati filmove i serije ali na takvim stranicama je najlakše pokupiti virus što vam u ovom trenutku ne treba, ni vama ni vašem računalu.

Torrenti? Osim što su ilegalni u što nećemo ulaziti, gube i vrijeme (dok pronađete, skinete, titlujete…). Zato ću vam danas dati 8 besplatnih alternativa Netflixu na kojima možete gledati filmove, a na nekima i serije.

Jedini je mali minus što ćete morati izdržati reklamu ili dvije ali tako ove stranice plaćaju svoje račune, a i besplatne su pa se nećemo buniti. I najvažnije od svega – sve je potpuno legalno. Za razliku od Netflixa, ne možete downloadati filmove kako biste ih pogledali offline ali nema veze.

Isto tako, izbor filmova se često mijenja pa postoji mogućnost da ovdje navedem neki film kojega neće biti u trenutku kada vi budete gledali jer su ga uklonili i zamijenili novim.

Za neke od ovih online videoteka će vam trebati VPN jer su dostupne samo u Americi ali o tome ćemo na kraju teksta jer imam super VPN za preporuku i to po promotivnoj cijeni.

Vudu

vudu

Vudu je video platforma koja radi samo u Americi ali možete mu pristupiti ukoliko imate VPN koji će promijeniti vašu IP adresu. Vudu je Walmartova online videoteka puna besplatnih filmova ali i onih najnovijih koje možete kupiti ili iznajmiti.

Kako biste gledali filmove na Vudu morat ćete se registrirati (besplatno) ali to možete učiniti preko Facebook profila ili na klasični način – mailom i lozinkom. Vudu je nešto što jako volim, iako imam i Netflix, jer je pun starijih filmova koje Netflix trenutno nema u svojoj ponudi.

Moj top izbor na Vudu: Društvo mrtvih pjesnika, Misery, Point Break, Stand by Me, All Dogs Go to Heaven, Donnie Brasco.

Tubi TV

tubitv

Još jedna online platforma za besplatno gledanje filmova i za koju će vam trebati VPN jer nije dostupna u Europi. Iako ćete i ovdje gledati filmove s reklamama, to je mala cijena za besplatno gledanje tisuća naslova najpoznatijih studija poput MGM-a, Lionsgate-a i Paramounta.

Registracija je laka i brza ako to učinite preko Facebook profila. Na Tubi TV preporučujem da odmah idete na kategoriju Not on Netflix kako biste pronašli malo bolje filmove i serije.

Ovdje možete gledati i Hell’s Kitchen, Saw, Blade, Annabelle, Donnie Darko, Anger Management seriju, The Apprentice, Alf, Thelma & Louise.

Roku Channel

filmovi-roku

Roku je platforma koja prikuplja postojeći besplatni filmski sadržaj koji možete gledati na svom TV-u ili na računalu. Roku ima partnere poput Lionsgate-a, MGM-a, Sony-ja pa ćete na njemu često pronaći filmove koje ste nekada davno posuđivali u videoteci.

Što gledati  na Roku? Contact, Thelma and Louise, The Karate Kid (original), Stand by Me.

Crackle

besplatni-filmovi-na-internetu-crac kle

Crackle je u vlasništvu Sonyja i za njega će vam trebati VPN. Ovdje ćete pronaći i filmove i serije, naravno s reklamama ali potpuno besplatno. Ne morate se registrirati jer možete i bez toga uživati u sadržaju ali ako se registrirate moći ćete spremati favorite, dobivati preporuke na temelju pogledanog i nastaviti gdje ste stali pa i ako se spojite s drugog uređaja.

Što gledati na Crackle? Ace Ventura, La Bamba, Little Women, Star Trek, Dracula, The Ellen Show, Forensic Files, Roseanne.

IMDb TV

besplatni-filmovi-imdb-tv

Vjerojatno većina vas zna za IMDb, a možda i redovno koristite ovu bazu kada želite provjeriti kritike i ocjene za neki film ili seriju. IMDb TV je u vlasništvu Amazona i nudi besplatne filmove i serije, isprekidane reklamama ali koga briga kad je besplatno.

Što gledati na IMDb TV? Blade Runner 2045, Salt, Schitts Creek, Midsomer Murders, The Smurfs, Memento, Legally Blonde.

Internet Archive

internet-archive-besplatni-filmovi

Internet Archive je dom svim filmovima, knjigama, glazbi i ostalom sadržaju kojima su istekla autorska prava i zato su dostupna besplatno za upotrebu. Iz tog razloga, ovdje je uglavnom riječ o crno-bijelim klasicima ali ukoliko ste ljubitelj, uživat ćete.

Na Internet Archive pronaći ćete Noir filmove, horor, nijeme filmove ili komedije, između ostalog. Volite li Charlie Chaplina ili Three Stooges onda je ovo platforma za vas.

Plex

besplatni-filmovi-plex

Kao i na ostalim platformama, i na Plexu ćete pronaći tisuće besplatnih filmova, a za njih vam ne treba VPN jer su dostupni u cijelom svijetu. Plexu možete pristupiti s bilo kojeg uređaja uključujući i smart tv, a na njemu ćete  pronaći naslove poput Thelma and Louise, Rain Man, Kiss Kiss Bang Bang.

Pluto TV

besplatni-filmovi-pluto

Još jedna besplatna alternativa Netflixu je Pluto TV na kojemu možete pronaći brojne filmske naslove. Na Pluto TV možete jednostavno pretraživati sadržaj po kategorijama pa tako nude James Bond filmove, top serije, filmove koje su tek dodali u svoju bazu, sitcomove, tv drame, horor ali i Animal Planet, Discovery Channel, TLC, true crime, anime, westerne, manje više sve što vam može pasti na pamet, ovdje ćete pronaći.

Što gledati na Pluto TV? Legally Blonde, 007, Basic Instinct.

Što s VPN-om?

Surfshark

Malo toga se može bez VPN-a u današnje vrijeme, posebno s europskim pravilima i zaštitama koje mnogi vole nazivati i cenzurom interneta. Kako biste mogli pristupiti svemu, a usput sigurno i zaštićeno surfati, najbolja je opcija nabaviti VPN.

O tome što je VPN i zašto vam je potreban možete pročitati ovdje.

A moja preporuka je Surfshark koji koristim već nekoliko mjeseci i bez kojega danas ne bih mogla zamisliti surfanje internetom. Želite li i vi Surfshark, na linku koji slijedi ga možete kupiti po cijeni od samo $1.99 mjesečno i to na 24 mjeseca, s tim što jedan mjesec dobivate besplatno, a uštedjet ćete 83%.

Surfshark link: kupi Surfshark VPN

Koliko god se nekada VPN činio kao nepotreban dodatak, danas kada smo svi zapeli kod kuće, vrlo brzo ćete shvatiti da je korisniji nego što ste mislili, a i potrebniji posebno ukoliko želite gledati besplatne filmove, a da je to legalno i sigurno.

Imate li vi neku filmsku preporuku ili plan što ćete sljedeće gledati?

Potpis

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: