Instagram: kako napraviti kolaž u Layout funkciji

Zadnjih nekoliko godina Instagram raste, razvija se i na radost brojnih korisnika svako malo dodaje neke nove i zabavne funkcije. Tako se u prosincu prošle godine pojavio novi dodatak – Layout funkcija za Instagram Story.

Kolaži su oduvijek popularni na Instagramu ali uvijek su se morali raditi na nekim drugim aplikacijama jer Instagram nije nudio opciju da sami, unutar aplikacije, napravite svoj kolaž.

Sada se i to promijenilo pa više nije potrebno isprobavati razne, često loše i pune oglasa, besplatne aplikacije, kako biste napravili lijep kolaž. Ili još gore, plaćati za takve aplikacije samo kako biste se riješili oglasa ili dobili funkciju ili dvije više.

Kako napraviti kolaž u Instagram Layout-u

Kada otvorite Layout funkciju na Instagramu koja se nalazi na dnu kamere uz funkcije Superzoom-a i Boomerang-a, dobit ćete opciju da snimite seriju fotografija ili da ih uploadate direktno iz galerije telefona (najviše 6).

instagram-kolaž-layout-1

Postoji i nekoliko opcija rasporeda kolaža među kojima možete izabrati koja vam se najviše sviđa ili najbolje paše u određenom trenutku, a sve opcije će se pojaviti na ekranu.

instagram-kolaž-layout-2

Kada ste sretni s izgledom kolaža, tapnite prstom na kvačicu i sada svoj story možete uređivati kao i svaki drugi story – dodati GIF, naljepnice, tekst, tagirati nekoga ili nacrtati nešto.

instagram-story-kolaž-laout-3

I to je to. Svoj kolaž možete objaviti odmah ili ga spremiti na telefon za poslije. Kolaži su popularni na Instagramu jer, bez puno truda, vremena i znanja, daju zgodan, efektan i zabavan vizualni element sadržaju koji objavljujete.

Kako ih je korisno koristiti ukoliko imate svoj brend ili biznis ili ste influencer, tako ih je zgodna ideja dodati i ako objavljujete samo iz zabave i za svoju dušu. Jer, zašto malo ne začiniti svoj Instagram nečim novim?

Što mislite o kolažima?

Potpis

One response to “Instagram: kako napraviti kolaž u Layout funkciji”

  1. Bok, imam pitanje… istražujem opciju objave story-ja preko računala. Našao sam video sa uputama i uspješno objavio par njih. Problem je što su zoomirani, pa su rubni dijelovi slika ,,odrezani”. Što je u pitanju i može li se kako doskočiti tome?
    Hvala 🙂

    Like

Create a website or blog at WordPress.com