Instagram – kako izbrisati više komentara istovremeno i izabrati tko vas može tagirati?

Instagram, u svojoj želji da se neprestano razvija i nudi svojim korisnicima bolje iskustvo, donio je još nekoliko novosti kojima će razveseliti obožavatelje, posebno one aktivne na platformi s velikim brojem pratitelja.

Kako znamo, svatko tko ima veliki broj pratitelja ima i veliki broj trolova, hejtera, dosadnjakovića, svađalica…nazovite ih kako god želite ali zaključak je isti za sve – zagađuju okolinu i potpuno su beskorisni.

Što napraviti s trolovima? Što god odlučili, jedno je sigurno – nećete ih se riješiti jer su mizerni i trebaju i druge učiniti takvima jer se nadaju (pogrešno) da će se onda osjećati bolje.

Trolovske komentare nije loše ignorirati (jer odlučite li se svađati s njima, prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda vas dotući iskustvom), a i brisati komentare jer samo zagađuju okolinu i kvare drugima raspoloženje. Ukratko, i nisu ni za što drugo nego za smeće.

Ali, što ako imate jako, jako puno pratitelja i dobivate preko 20 trolovskih i spamerskih komentara po postu? Nekada ste morali brisati jedan po jedan ili u potpunosti ukinuti komentare ako je loših previše.

Sada, s novim promjenama na Instagramu možete obrisati do 25 komentara odjednom i uštediti puno vremena. Osim toga, Instagram poručuje da radi i na “pinovima” pa ćete tako uskoro moći i “pinati” do 3 omiljena komentara i postaviti ih na sam vrh kako bi bili svima vidljivi.

instagram-komentari-pratitelji

Na iOS-u:

  • kliknite na komentar, a onda na 3 točkice u gornjem vrhu. Kliknite na “manage comments” pa izaberite 25 (ili manje) komentara koje želite istovremeno izbrisati. Klikom na 3 točkice možete i blokirati ili ograničiti određene profile.

Na Androidu:

  • kliknite i duže držite komentar koji želite izbrisati, a onda klikajte i na ostale (do 25) kako biste ih izbrisali u isto vrijeme.

Još je jedna novost da možete izabrati tko vas može tagirati i spomenuti u Storyjima. Možete izabrati da vas mogu tagirati ili spomenuti svi, samo oni koje pratite ili nitko.

Do te opcije ćete doći ovako:

  • kliknite na hamburger meni (3 vodoravne crtice) u gornjem desnom kutu
  • klik na Settings
  • klik na Privacy
  • Tags
  • pa izaberite jednu od ponuđenih opcija

I to je to. Novosti od Instagrama za dobar početak tjedna. Ukoliko još uvijek nemate neku od ovih novosti, pogledajte je li vam profil ažuriran na najnoviju verziju. Treba uzeti u obzir da Instagram postepeno pušta update-e svojim korisnicima pa ako još uvijek niste došli na red, hoćete u bližoj budućnosti i s nekim novim updateom.

potpis

%d blogeri kao ovaj: