Kako postati javna osoba na Instagramu

Kada je riječ o Instagramu, mnogi korisnici sanjaju lude snove o plavoj kvačici za koju vjeruju da će im donijeti slavu i bogatstvo ali i za koju misle da ju je puno lakše dobiti nego što stvarno je.

I dok je plavu kvačicu gotovo nemoguće dobiti prosječnom smrtniku koji se igra na Instagramu, gotovo svatko može postati javna osoba i postići da mu ili joj to piše u opisu profila.

Kako vam to zvuči? Zadovoljava li vas da umjesto plave kvačice dobijete natpis javna osoba? Nije loše za sve influencere i one koji to žele postati. Što će vam to donijeti? Ništa osim osobne satisfakcije jer ste postali javna osoba pa, ukoliko vas baš to pali, idemo onda vidjeti kako ćete do toga i doći.

Ljepota “javne osobe” je u tome što, da biste to postali, ne morate imati određeni broj pratitelja, a ne morate ni biti prava javna osoba.

  1. Otvorite svoj profil na Instagramu i kliknite na 3 horizontalne linije u gornjem desnom kutu

insta-1

2. Kliknite na opciju Settings na samom dnu menija koji će se otvoriti.

insta-2

3. Skrolajte dolje dok ne vidite opciju Switch to Business Profile.

insta-3

4. Instagram će početi objašnjavati benefite prelaska na poslovni profil, kliknite Continue.

insta-4

5. Niste li ulogirani na Facebook, moći ćete to učiniti preko Instagrama, a kada se ulogirate morat ćete izabrati svoju Facebook stranicu. Potvrdite nekoliko podataka i gotovi ste. Postali ste javna osoba.

Ukoliko nemate Facebook stranicu ili je ne želite imati

  1. Idite na Settings i izaberite Switch to Business Profile.

insta-5

2. Pratite korake dok ne dođete do opcije povezivanja Instagrama s Facebook stranicom. Ako to ne želite, kliknite na Skip opciju na dnu stranice.

insta-6

3. Naći ćete se na ekranu gdje ćete morati izabrati kategoriju svog poslovnog profila na Instagramu. Izaberite “People” kao glavnu kategoriju pa “Public Figure” kao potkategoriju.

insta-7

4. Na sljedećoj stranici ćete morati provjeriti točnost nekih podataka, vaše mail adrese i broja telefona. Kliknite Done kada je sve ok i kako bi trebalo biti.

insta-7

To je to, sada ste javna osoba na Instagramu.

potpis

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: