internet

Netflix – kako izbrisati seriju ili film koji više ne želite nastaviti gledati i sakriti svoju aktivnost od preporuka?

Jako volim Netflix još od prvog dana kad sam, negdje oko jednog lijepog Božića, uzela besplatnih i probnih mjesec dana. Nakon što sam svaki dan cijeli mjesec hipnotizirano gledala filmove i serije i uživala u pomisli na svoju osobnu videoteku, bilo je jasno kao dan da se Netflix i ja nećemo više rastati.

Ljepota Netflixa nije samo u ludoj količini sadržaja koju nudi, kao ni u činjenici što možeš početi gledati film, prekinuti ga i nastaviti na istom mjestu kad poželiš. Ljepota Netflixa nije ni u tome što možeš fino personalizirati svoj profil i dobivati prijedloge po svom ukusu.

Ljepota Netflixa je u tome što sve pamti i što će te podsjećati da nastaviš gledati film ili seriju koju si nekada počeo pa nisi završio. To je istovremeno najbolja i najgora stvar na Netflixu jer ponekad jednostavno klikneš na nešto bezveze (kao ja na Kardashiane) i onda ne možeš više živjeti od mailova i podsjetnika da nastaviš gledati tamo gdje si stao i ne zaboraviš na Kim i njen reality show (brrrrrr).

Kako mi se upravo to dogodilo, a stvarno ne želim nastaviti nešto što nisam ni imala namjeru gledati, morala sam istražiti kako da uklonim te nesretne Kardashiane sa svog profila i svoje povijesti gledanja i tako prekinem Netflixovo prokletstvo neprestanog podsjećanja na ono na što ne želim da me podsjećaju.

Imate li i vi sličan problem ili samo volite započinjati nešto i nikada završiti onda će vam ovaj vodič dobro doći.

1. Otvorite Netflix na internetu (ne aplikaciju)

2. Klik na ikonu profila u gornjem desnom kutu pa na Account

netflix-1

3. Skrolajte do Profile & Parental Controls pa klik na strelicu pored vašeg imena profila

4. Klik na View koji se nalazi pored Viewing Activity

netflix-2

5. Listajte svoje aktivnosti (viewing activity) dok ne pronađete ono što želite, a onda kliknite na ikonu nule kako biste to sakrili

netflix-3

6. Naslov će automatski biti uklonjen s liste, a u roku od 24 sata više se neće pojavljivati ni na početnoj stranici vašeg profila

7. Ako je naslov koji želite sakriti dio serije dobit ćete opciju da sakrijete cijelu seriju

netflix-4

8. Želite li izbrisati cijelu povijest gledanja skrolajte do dna stranice i vodite računa o tome da će to utjecati na sve prijedloge i personalizaciju profila te ne radnju više ne možete vratiti

9. Kliknite na opciju Hide all

netflix-5

10. Klik na Yes, hide all my viewing activity kako biste potvrdili radnju

netflix-6

To je to. Više nećete dobivati prijedloge i podsjetnike u Continue Watching niti će vam Netflix slati mailove ili davati preporuke koje se baziraju na seriji ili filmu koji ste greškom kliknuli ili vam se nisu svidjeli.

potpis

%d blogeri kao ovaj: