Instagram Reels -Kako Koristiti Funkciju ‘Text To Speech’

Instagram Reels…uvjerena sam da ste ga do sada svi koristili, pogledali, a možda i snimili sami svoj uradak. Poput mnogih novosti koje Instagram izbaci svako toliko, tako je i Instagram Reels doživio nevjerojatnu popularnost posebno među influencerima koji snimaju Reels-e kako bi što više zabavili svoju publiku, unijeli malo raznolikosti u sadržaj koji lako postane monoton i dosadan, a i priča se da algoritam voli Reels pa što ga više koristite (snimate) to ćete biti vidljiviji na Instagramu.

Je li to stvarno istina? Idemo algoritme ostaviti za neki drugi put, a sada se fokusirati na novi dodatak koji je Instagram dodao Reelsu prije samo mjesec dana. Riječ je o funkciji pretvaranja teksta u govor poznatoj kao Text To Speech.

Pomoću ove funkcije Instagram automatski pretvara tekst koji ste napisali na svom Reelsu u govor. Ova funkcija sigurno je već poznata svima koji koriste TikTok,  a popularna je posebno iz razloga je omogućuje ljudima slabog vida da čuju tekst i koriste aplikaciju bez problema, poput svih ostalih.

Kako koristiti text to speech opciju?

  1. Snimite ili učitajte materijal (slike ili video) na Instagram Reels, pa kliknite na ikonu teksta u gornjem desnom uglu kako biste napisali željeni tekst.

text-to-speech-1

2. Kada ste napisali tekst, kliknite na isti taj tekst koji se nalazi na dnu ekrana.

text-to-speech-2

3. Kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu teksta.

text-to-speech-3

4. Kliknite na ‘Text To Speech’ opciju.

text-to-speech-4

5. Kliknite na opcije ‘Voice 1’ ili ‘Voice 2’ kako biste čuli i isprobali različite glasove.

text-to-speech-5

6. Kada izaberete glas koji želite koristiti, kliknite na ‘Done’.

text-to-speech-6

7. Na lijevoj strani  će se pojaviti ikona zvučnika kako bi vam dala do znanja da je Text To  Speech funkcija uključena. Kliknite na Done u gornjem desnom kutu ekrana kako biste nastavili uređivati svoj Instagram Reels.

text-to-speech-7

Zašto ja nemam Text To Speech opciju na Instagram Reelu?

Ukoliko još uvijek nemate ovu zabavnu opciju koja je Reels učinila još boljim i kreativnijim, bez brige. Instagram ju je lansirao tek u studenom prošle godine, a poput ostalih funkcija, ni ova nije dostupna svima u isto vrijeme.

Instagram svoje novosti pušta polako i postepeno pa ako još uvijek niste u mogućnosti koristiti opciju pretvaranja teksta u govor, uskoro ćete biti. Redovito provjeravajte Reels, držite aplikaciju ažuriranom i budite strpljivi. Kao i uvijek, i ova funkcija će uskoro biti dostupna svima.

Potpis

 

Create a website or blog at WordPress.com