Kako koristiti Instagram Stories bez Instagram aplikacije?

Koja je tajna poslovnog uspjeha? Dati kupcima, klijentima, pratiteljima i obožavateljima sve što požele. Ili…barem onoliko koliko je u vašoj moći i unutar razumnih mogućnosti. Sasvim je sigurno da se Instagram trudi i daje sve od sebe kako bi osvojio srca novih korisnika i ostao dovoljno zanimljiv i svjež svima onima koji ga već koriste.

Jedno od najčešćih pitanja koje sam dobivala u zadnjih godinu dana je kako koristiti Instagram i Instagram Stories bez mobilne aplikacije. Odgovor je uvijek bio – nikako! Instagram je bio isključivo zamišljen u obliku aplikacije i funkcije bez nje su bile limitirane, svedene na osnovno – lajkanje, pregledavanje profila i komentiranje.

Pitate li me u budućnosti kako koristiti Instagram i Instagram Stories bez aplikacije, samo putem spajanja na web verziju, proslijedit ću vam link ovog teksta jer ćete upravo saznati što nam je sve novo Instagram pripremio.

Prošli ponedjeljak sam pisala o novostima na Instagramu od kojih je najzanimljivija bila kako objaviti sliku stariju od 24 sata na Instagram Stories, a sada nastavljamo s novostima vezanima uz Instagram Stories, najpopularniji dodatak koji je Instagram učinio društvenom mrežom koja bilježi stalan i neprekidan rast.

Još prije dva mjeseca Instagram je dodao mogućnost gledanja Instagram Stories preko mobilnog pretraživača. Ne preko računala, za to još uvijek ne postoji mogućnost, nego preko pretraživača na telefonu. Za gledanje priča preko desktop verzije još ćemo malo morati pričekati ali uvjerena sam da će i to doći na red u bližoj budućnosti.

Sada je na red došao update koji su svi dugo čekali, a koji se zove – idemo napokon objaviti Instagram Story bez aplikacije Instagrama. Kao i za gledanje priča, i ova funkcija je trenutno ograničena samo na mobilne pretraživače.

Spojite li se na Instagram preko svog laptopa, nećete još uvijek moći ni gledati Instagram Stories, a još manje objaviti ih ali spojite li se na Instagram preko pretraživača na svom telefonu, možete sve od navedenog. Potpuno jednako kao i na aplikaciji Instagrama.

Kako objaviti Instagram Story bez aplikcije?

Morate se spojiti na Instagram web preko svog telefona i ulogirati se svojim podacima kako biste se našli na svom profilu. U gornjem lijevom uglu ćete vidjeti ikonu kamere, na mjestu gdje je nekada bila ikona Discover People koja je sada smještena u gornji desni kut.

instagraminstagram-2

Nakon što ste kliknuli na ikonu kamere, otvorit će se opcija snimanja i objavljivanja Instagram Stories kao i na aplikaciji Instagrama. Možete snimiti sliku ili video ili objaviti nešto staro iz galerije telefona. Možete dodati ukrase, naljepnice, emotikone ili pisati po slici u raznim bojama baš kao i u aplikaciji.

Kada završite, jednostavno pritisnete Share to your Story i vaš Instagram Story je podijeljen sa svima. Priču možete i sačuvati na svoj telefon ako ne želite da je zauvijek izgubite nakon 24 sata, a za to postoji nova mala ikona u lijevom donjem kutu na kojoj piše Save.

Kao i na mobilnoj aplikaciji, Instagram Stories ćete pronaći na vrhu feeda. Želite li pogledati priču dovoljno je samo kliknuti na nju, a onda strelicama prelaziti iz priče u priču ili se vratiti nazad i pogledati priču još jednom.

Ukoliko još uvijek nemate mogućnost gledanja i objavljivanja Instagram Stories preko mobilnog pretraživača na telefonu, bez brige. Provjerite je li vam aplikacija ažurirana na najnoviju verziju, a ako i unatoč tome još uvijek nemate ovu opciju, dobit ćete je u sljedećih nekoliko tjedana.

Što je još u planu? Kako stvari stoje, najvjerojatnije poboljšanje desktop verzije Instagrama i dodavanje novih funkcija koje trenutno nedostaju, a svi bi ih željeli imati.

Što je još novo kod Instagram Stories?

Kako nam nikada ne bi bilo dosadno, Instagram je svojim pričama dodao mogućnost zumiranja. I to ne bilo kakvog nego dramatičnog super zumiranja, popraćenog glazbom koje se ni najnapetiji triler ne bi posramio.

Sada, ako želite svojim prijateljima i pratiteljima nešto dočarati, ovaj zoom će biti sasvim dobra ideja. Dobit ćete nagradu za najdramatičniji Instagram Story, uvjerena sam u to. Novi dodatak po imenu Superzoom dodatno će naglasiti ono što želite pokazati na Instagram Story, a nalazi se u kameri između Boomeranga i Rewind (snimanje videa unazad) opcija.

instagram-story

Sve što trebate je pritisnuti dugme i akcija kreće, a zoom će odlično odraditi svoj posao. Uz dramatični zvučni efekt, zabava će biti garantirana.

instagram-story-1

Kao što vidite, nakon što snimite zumiranu priču, možete je objaviti ali novost je da se Instagram Stories mogu i spremiti na telefon pomoću Save ikone u lijevom kutu. To je odličan dodatak, posebno ako snimite super Story i još ga dodatno uredite pa biste ga željeli imati u svojoj arhivi.

I kako izgleda konačni Superzoom efekt kod Instagram Stories? Ovako.

Usput, mislim da je ova mala sova odličan model. Slažete li se?

Kako podijeliti Instagram Story s prijateljima preko Instagram Direct?

Jednostavno! Morate samo pronaći Instagram Story koji želite podijeliti, ja sam pronašla jednu s ovog prekrasnog profila koji bih mogla gledati cijeli dan.

instagram-direct-1

Kliknete na Story pa na oznaku za slanje putem direktne poruke.

instagram-direct-3

Otvorit će se opcija da izaberete kome želite poslati Instagram Story. Trebate samo stisnuti kružić uz ime osobe dok se ne pojavi plava kvačica.

instagram-direct-2

Kad izaberete osobu ili više njih kojima želite poslati Instagram Story putem Instagram Direct-a, stisnite Send i Story će biti poslan, a vi ćete dobiti obavijest o tome. Kada odete u inbox, vidjet ćete Story koji ste poslali u porukama.

instagram-direct-4

Ovaj dodatak je odličan za još veću interakciju među korisnicima jer, koliko puta vam se dogodilo da vidite odličan Story koji želite podijeliti s nekim za koga znate da bi mu se svidio, a to niste mogli učiniti?

Instagram neprestano dodaje nove i poboljšava postojeće funkcije. Ako trenutno i postoji nešto što Instagram nema, a voljeli biste da ima, za očekivati je da će se i to pojaviti u budućnosti kao i još više novih i zanimljivih dodataka s kojima možete pričati odlične priče i dijeliti vrhunske fotografije.

Što još Instagramu nedostaje, a vama baš treba?

Potpis

3 responses to “Kako koristiti Instagram Stories bez Instagram aplikacije?”

Create a website or blog at WordPress.com